| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 8:21 Заглавие: TV Universum FT8151AT ПАВ Филтър? |
|
|
Има проблем със звука и на 5.5 и на 6.5Mhz.Картината е добра но звука шуми.Когато променя настройката на хубав звук се разваля картината.Има ли дъмп за това чудо.Процесора е CTV422M и памет 2402 МЧУ ТДА8362А.Гледам като че ли някой му е сменял ПАВ филтъра .
Последната промяна е направена от Genia на Пет Дек 23, 2005 8:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 8:33 Заглавие: |
|
|
Според мен в паметта няма нищо освен запомнените програми и аналоговите настройки.Телевизора отвън ли е вкаран,да не би при лагането на 6,5 да има някаква некомпетентна интервенция?сменете за всеки случай пафа. _________________ Димитър |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 8:41 Заглавие: |
|
|
| Този телевизор съм го правил преди 3-4години и работеше ОК.Сега гледам че няма приставка а е сложен кварц6.5 паралелно на 5.5.Първо ще сменя ПАВ-филтъра защото този не помня да съм го слагал аз.Има ли сервизно меню този сандък? |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 8:49 Заглавие: |
|
|
Не мога да твърдя 100%,но съдейки по състава не _________________ Димитър |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 9:15 Заглавие: |
|
|
8362 е аналогова схема и няма как да се регулира от сервиз.Махни доработките и си го направи както си знаеш.Майстори много, но начина е един  |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 9:21 Заглавие: |
|
|
Ще махна всичко, ще сложа нов ПАВ и тогава ще го мисля.Дано да не опре до смяна на 8362.  |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 8:51 Заглавие: |
|
|
Смених ПАВ филтъра с нов но не знам дали пуска 6.5звук, защото е различен от тези които съм купувал досега .Някой знае какво означават индексите върху тях, на този пише S+М 2295? :(Не става звука и това е!На 5.5 тръгна но 6.5 не и не.Как ли не го мъчих с приставка, само с кварц( не съм пробвал квазипаралелна ) пак не.Взел съм една шепа ПАВ филтри от стерео тв-та и довечера ще дерзая!Приемам съвети!
Последната промяна е направена от Genia на Пет Дек 23, 2005 8:57; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 9:12 Заглавие: |
|
|
Като сложиш ПАВ-чето, запой извода на звуковата платка на 7-ми крак на TDA8362.Трябва да стане. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 10:44 Заглавие: |
|
|
| Genia написа: | Смених ПАВ филтъра с нов но не знам дали пуска 6.5звук, защото е различен от тези които съм купувал досега .Някой знае какво означават индексите върху тях, на този пише S+М 2295? :(Не става звука и това е!На 5.5 тръгна но 6.5 не и не.Как ли не го мъчих с приставка, само с кварц( не съм пробвал квазипаралелна ) пак не.Взел съм една шепа ПАВ филтри от стерео тв-та и довечера ще дерзая!Приемам съвети! |
ПАФ - филтрите от стереотелевизори не са подходящи за D/K стандарта. Наистина, имат малко по-широка лента на пропускане на сигнала от ПАФ-овете за B/G, но тя не е достатъчна. С ПАФ от стереотелевизор се получава точно описания от теб проблем, звука започва да шуми когато избистриш картината и се оправя когато картината е "зърнеста".
Съветвам те да си купиш един нов ПАФ от магазина (струва 3 лева), да сложиш обикновена платка звук - това ще ти реши проблема. |
|
|
 |
|