Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Някой да произвежда бандероли?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Дек 22, 2005 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Минавам на л.с. Струва ми се, че няма смисъл да товарим темата излишно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
darkyp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 22, 2005 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

скоро питах за вариант за облицоване на батерии. с термосвиваем шлаух не стана щото се удебеляват и не влизат там където ми трябва. това нещо за което говорите май ще да става и за батерии. ако откриете нещо пишете моля.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 23, 2005 6:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Насочиха ме към тази фирма. Не съм имал време да се обаждам и разговарям. Попитай и сподели впечатления ...

Stanimirov Cork Lda
4000 Plovdiv
Belgrad str. 8
tel/fax: 032/65 13 77
Върнете се в началото
VancheS
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Дек 24, 2005 12:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с табелките можеш да го направиш и с ецване - както се правят печатни платки. Полираш повърхността и боядисваш с лак буквите, а отстрани го сваляш с киселината. Този начин е за изпъкнали букви, обратното за вдлъбнати. Виж там темата "Печатни платки - метода с принтера". Мисля, че това ще ти е най-евтино за малки серии табелки, а и с принтера можеш да си драснеш там някакво лого. Иначе виж около теб не прави ли някой табелки за пощенски кутии...

Поръчай си в някоя работилница за печати щемпела който ти трябва и ползвай обикновен термошлаух. Печата го слагаш с някаква боя след като си свил шлауха на гърлото. Само дето не знам дали има такъв голям диаметър, че да го наденеш на гърлото на бутилката. Питай някой, който има фирма, откъде си е поръчал печатите и обясни на майстора там за какво иде реч...

За батериите: потърси телефона на МЕГАПОРТ... Тези са най-големия производител на найлонови торбички и опаковки. Ще ти кажат какво термосвиваемо найлоново фолио да ползваш... пластмаса му е майката за тънък размер.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 24, 2005 13:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Отговарям по ред:

1. Няма да ми е по-евтино да ецвам платки отколкото да взема парченце алуминиева пластина (може и всякаква друга) и да и начукам някакви букви. Другото което е (мислех да го дам като предложение с полезен ефект ама затвориха вече ТНТМ'то при ДКМС'то) след като начукам буквичките и напиша протоколчето за контролирана проба слагам пластината върху листа през индиго и минавам с нещо така, че да се отпечати на листа това което съм набил. Режа пластинката на 2 парчета с ножица (както дойде) и едното го пускам в шишенцето, а другото го прикрепям към моя екземпляр на протокола. Запечатвам шишето с термосвиваемия шлаух и го връчвам на клиента. (срещу примерно 2 лева, недоверчивите трябва да си плащат!) В даден момент когато клиентът почнат да му наливат мозък как нещата не вървят добре защото течността която си е купил от мен не отговаря на критерийте на баба му и втората му братовчедка същият маймун носи шишенцето и пишем протоколче в което описваме, че шишенцето не е отваряно и т.н. Вземаме неговия и моя екземпляр от протокола (между другото на гърба на протокола пише на какви критерии трябва да отговаря течността и какви са реалните параметри на специално точената от тази цистерна в това шишенце) и отиваме където той поиска (в лицензирана лаборатория естествено) да сравним цифрите. Там се сравняват и двете парченца на пластината и т.н. Ако цифрите съвпадат го пращаме да пасе и толкова.

2. Термошлаухът трябва да изглежда максимално истински (все едно, че е лекарство)! Страшно вдига реномето на фирмата. Алтернативата е червен восък, но това ще е ако ми поискат повече от 10-20 стотинки на шлаухче с глезотийски надписи. BTW восък да знаете от къде се купува? Печат за восъка (ако се спра на този вариант) има къде да ми напряват и то даже хитрото ще е, че като се удари буквите няма да са вдлъбнати, а изпъкнали.

3. Някога за запечатване на бутилките се ползваха желатинови калпачета. Някой да е виждал още такова чудо на пазара? Ще пробвам докато е още мокро да му ударя сух печат и така ще се избегне и разправията с восъка...
VancheS
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Дек 24, 2005 13:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Изясни ми се какво искаш да направиш...

Защо не вземеш и да разпечаташ сертификата за адската течност на един малък лист. Лепиш му от двете страни прозрачно фолио, което е малко по голямо от листа и го свиваш на руло. Връзваш го с един конец и пъхаш в бутилката. Ще изглежда като бутилка на корабокрушенец. Там на листа се подписваш и слагаш печат. Естествено преди да залепиш фолиото. Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 24, 2005 14:13    Заглавие: Отговорете с цитат

И така става, но се губи уникалността от ръчното набиване на буквичките на пластина.

Адската течност се казва "метилов естер".

А и като му перна червен восък на капачката и просто ще ми дишат прахта конкурентите. Не, че са под път и над път де, но конкуренцията както знаеш се състои и в това да обяснявам какъв боклук е онова дето го произвежда оня независимо, че аз даже и такъв боклук не произвеждам. Very Happy

Просто слуховете в тази област са страшно много и народът изпитва обосновани и необосновани страхове. Лошото е, че повечето са обоснованите, защото всеки комбайнер с 200 декара земя 4 категория от глад стана и технолог-химик.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети