| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 13:23 Заглавие: Nokia 100Hz |
|
|
Колеги честита коледа на всички-да сте живи и здрави и много успехи в работата.А сега по същество-проблема на тази нокия е че при пускане тръгва и след 5 секунди крайния започва да пече здраво.Импулса ми се вижда добър.Изходните на тхо-то 16в. и 50в са занижени с по 2 волта но 200в за видеоусилвателите е 75волта и да го разкача пак е толкова.Набеждавам ТХО -вие как мислите -някой имал ли е такава ситуация
шасито е FX series model 7497/100Hz _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 13:41 Заглавие: |
|
|
| имам схемата ако ви трябва |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 14:02 Заглавие: |
|
|
Благодаря -имам схема _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 14:25 Заглавие: |
|
|
Провери отклонителната , онзи ден имах същия дефект но на друг телевизор. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 14:53 Заглавие: |
|
|
Отклонението е ОК.Закачах и друга все тая.В+ е добре-само това напрежение 200в кляка и си мисля че има навивка на късо _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 15:10 Заглавие: |
|
|
Да не би да е ликажен диода ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 15:20 Заглавие: |
|
|
| При даване "на късо" Е и В,на изходния ,спира ли да нагрява?Ако "да" и след като си проверил изходните на ТХО,и си свалял платката на кинескопа-остава ТХО. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 15:25 Заглавие: |
|
|
Не мога да се сетя точно но имаше един кондензатор керамичен около 1нф високоволтов или беше около демпферната верига или връщаше импулс към цифровия блок .Провери в тази посока . _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 16:04 Заглавие: |
|
|
Честита Коледа.Колега виж веригата на ОС(не е в режим развивката).
Виж и корекциите(изпълнени са по два начина в зависимост от кинескопа).ВО също често дефектира при тези Нокии.Имал съм случай-кинескоп с двата фоокуса,да товари-дано,не е това. _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 17:20 Заглавие: |
|
|
Toва чудовище ми скъса нервите-до сега съм сменил за проба-ТХО ОС кондензаторите в развивките.Всичко си е така и проблема е един и същ.Импулса по форма е добър но мърда на осцилоскопа като по честота? И като почне да пече крайния пуши резистора 5,6 Ом от колектора на транзистора до дросела в корекцията.Дросела също проверен и транзистора също.Съмнявам се вече във ВО но пък не товари схемата нито едно напрежение.Някакви дръги идейки имате ли момчета _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|