| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RaYaN Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 20:08 Заглавие: |
|
|
Аз се надявам сам да си я настроя. Не ми се чака до 6-ти.Казаха ми да я настроя на 30 градуса на югоизток. .Интересно ми е как ще я направя тази магия  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 20:20 Заглавие: |
|
|
И на мен
Нищо лично, но при въпросите които задаваш - искренно ти желая да успееш.
(Явно поне ще опиташ).
Успех. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 20:40 Заглавие: сателит |
|
|
HELLAS SAT 2 / 39.0 E  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 23:03 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се за намесата си ,но смятам че хабер си нямаш от монтаж на антени. На тези малки антени на Булсатком няма никаква т.н. от тебе стойка /всъщност се нарича полярно окачване и се ползва само за въртящи антени с мотор,не и за фиксирани/ Тъй като тази която си купил е предвидена за фиксирано положение сигурно имат скоба за закрепване към тръба ,която трябва сам да си монтираш. Въртенето си го правиш около тръбата ,а елевацията трябва да има втори болт за регулиране.След настройка се стяга и не се пипа. Още повече ,че обикновено тези малки антени на Булсатком са офсетови и за тях полярното окачване се различава от това за параболи. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 23:38 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Извинявам се за намесата си ,но смятам че хабер си нямаш от монтаж на антени. На тези малки антени на Булсатком няма никаква т.н. от тебе стойка /всъщност се нарича полярно окачване и се ползва само за въртящи антени с мотор,не и за фиксирани/ Тъй като тази която си купил е предвидена за фиксирано положение сигурно имат скоба за закрепване към тръба ,която трябва сам да си монтираш. Въртенето си го правиш около тръбата ,а елевацията трябва да има втори болт за регулиране.След настройка се стяга и не се пипа. Още повече ,че обикновено тези малки антени на Булсатком са офсетови и за тях полярното окачване се различава от това за параболи. |
Абсолютно си прав. Сега разгледах крепежните елементи и разбрах за какво става въпрос.Искрено ти благодаря за помоща. Сега пък друг проблем ми изкочи. Антената трябва да е насочена на изток.Нямам тераса с източно изложение, а прозорец пред който има висока зграда.Това ще попречили на сигнала.  |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 23:57 Заглавие: 112 |
|
|
на колко метра е високата от София ли си
Последната промяна е направена от G_ANEV на Съб Дек 31, 2005 0:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
danco Опитен потребител

Регистриран на: 13 Ное 2004 Мнения: 985 Местожителство: Бяла Слатина
|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 23:58 Заглавие: |
|
|
| Югоизток |
|
|
 |
RaYaN Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 0:34 Заглавие: |
|
|
| От Пловдив съм.На около 20 метра е блока.Имам съсед който е към ITV, но неговата чиния гледа съвсем на другаде. На Югозапад, а до колкото знам ITV използват EUTELSAT - W2 и HOTBIRD, като чинията трябва да им е насочена на изток 16 и 13 градуса. Какво означават точно тези градуси. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 8:39 Заглавие: |
|
|
| Тези градуси значат това което са ,спрямо Гринуич.Тъй като София и Пловдив са на около 22 23 градуса на изток от този меридиан ,точния юг на антената се пада някъде там. За 39 градуса изток трябва да се завърти още 16 градуса наляво спрямо твоя юг измерен с компас или по карта ,защото компаса винаги се влияе от големи метални предмети ,като блока и др. Голямата ти антена не се ли върти? Пробвай с нея да хванеш спътника.Лъчите от него идват отгоре ,под ъгъл около 40 градуса ,прецени дали ще минат над отсрещната сграда или не. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 14:35 Заглавие: sat |
|
|
няма да имаш проблеми със антената отвори книжката там пише за кой спътник си  |
|
|
 |
|