Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да свържа DVD player с компютър чрез USB порт?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Slavvi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 0:31    Заглавие: Как да свържа DVD player с компютър чрез USB порт? Отговорете с цитат

Здравейте на всички
Имам следния проблем.Взех си ситема за домашно кино LG LH-Т551ТБ,която има USB порт.Интересувам се как мога да изкарвам музикални и DIVX файлове,които са в компютъра ми през този порт така,че да мога да ги гледам и слушам на системата? Имам кабел за връзка,но не знам какво друго ми е необходимо.Някактв специален софтуер ли,драйвери ли? И ако е така от къде да ги взема? Мога ли да ги изтегля от нета? По презумция този USB порт е само вход.А дали има вариант да го ползвам и като изход?
Благодаря предварително на всички,които могат и имат желание да помогнат....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 8:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво става като го включеш към PC-то?
nikiniki
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 10:10    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип този USB порт е за USB памет или МР3 плеър. Съмнява ме да може да се върже към РС.
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

nikiniki написа:
По принцип този USB порт е за USB памет или МР3 плеър. Съмнява ме да може да се върже към РС.

Така е, би трябвало да е хост и към него да се включват някакви устройства. Не пише ли нещо в инструкциите?
nikiniki
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 12:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно това пише, че е хост за USB памет или МР3 плеър
Върнете се в началото
Slavvi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 21:06    Заглавие: Отговорете с цитат

guitman написа:
nikiniki написа:

Така е, би трябвало да е хост и към него да се включват някакви устройства. Не пише ли нещо в инструкциите?

По принцип пише,че е за МР3 player или USB памет.А в инструкциите нищо не пише.Не съм пробвал да включа такива устройства директно към порта,защото нямам налични,но от магазина ме увериха,че системата разпознава такова устройство и чете директно от него без допълнителен софтуер.Тогава как мога да направя така,че да разпознае и компютъра ми като такова устройство? Няма начин да няма начин....Smile
Върнете се в началото
IceBurn
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами има начин да няма начин Very Happy

Просто DVD-то, също като всяко PC е "host"(приемник, майка или както там искаш го наречи), т.е. играе ролята на PC спрямо MP3 player-a или каквото там му вържеш. А както пише в спецификацията на www.usb.org 2 PC-та не могат да се свързват директно по usb.

Така че - sorry Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Slavvi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

IceBurn написа:
Ами има начин да няма начин Very Happy

Просто DVD-то, също като всяко PC е "host"(приемник, майка или както там искаш го наречи), т.е. играе ролята на PC спрямо MP3 player-a или каквото там му вържеш. А както пише в спецификацията на www.usb.org 2 PC-та не могат да се свързват директно по usb.

Така че - sorry Wink

Значи искаш да кажеш,че едно РС не може да стане предавател на сигнал,независимо дали е аудио или видео? (ако ще е по лесно татко) ..Smile)
Върнете се в началото
IceBurn
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

"Предавател" може да стане, но към подчнено устройство. А твоето DVD играе ролята на началник Very Happy
А като вържеш двама началника да си дават ъкъл един на друг нали знаеш какво се получава Laughing Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Slavvi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

IceBurn написа:
"Предавател" може да стане, но към подчнено устройство. А твоето DVD играе ролята на началник Very Happy
А като вържеш двама началника да си дават ъкъл един на друг нали знаеш какво се получава Laughing Twisted Evil

Хм....тогава единствения вариант ми остава да изкарам аудио или видео сигнала през чинчовете или scart входа на DVD-то......?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети