| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
валио Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 18:45 Заглавие: dwigatel-generator |
|
|
преди да задам въпроса ще помоля в отговора да се включат хора които са се занимавали или имат литература по въпроса......
безсмислени са и отговори от типа в метро струва 1000лв или в технополиса е 950 лв.
благодаря на всички предварително:)
значи има двигател на балкан или симсон около 50куб см.
елдвигател трифазен асинхронен 2.2.кw с накъсо съединен ротор
цялото това нещо трябва да захрани фуражомелка 1,8кw
1.с каква предавка трябва да се куплират.
2.как се подържат 50Hz,(в смисъл дали чрез оборотите на бензиновия двигател или по някакъв друг начин) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 20:11 Заглавие: |
|
|
Ако не съм прав коригирай ме, но доколкота разбирам искаш да вържеш асинхронния двигател към бензиновия двигател и да захранваш мотора на фуражомелката? Съмнявам се, че ще стане, теоретично асинхронния двигател е обратима машина, но като генератор КПД-то е достатъчно малко за да се използва като такъв. Ако беше с вит ротор, може би би имало по-голяма надежда, но пак си мисля, че това е само в рамките на теорията.
По отношение на въпрос No2 - при дадена конструкция на генератора / брой полюси и т.н./ честотата зависи единствено от оборотите на първичния двигател. |
|
|
 |
nikiniki Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 20:17 Заглавие: |
|
|
| С накъсо съединен ротор няма да стане. Трябва възбуждане - за справка алтернатора на колата. Но в случая не виждам смисъл от неколкократното преобразуване на енергията, като може ДВГ-то да задвижва директно фуражомелката. |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 20:36 Заглавие: |
|
|
Има още две неудобства! Двигателният режим е възможен, когато АД се развърти с над-синхронна скорост, т.е. трифазна мрежа трябва да го развърти до синхронната скорост, а ДВГ да го доразвърти. Ако ще има трифазна мрежа, какъв е ефектът от файдата?!
Вторият проблем е, че генераторът трябва да бъде поне кри пъти по-мощен заради пусковия ток! _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 20:40 Заглавие: Re: dwigatel-generator |
|
|
| валио написа: | преди да задам въпроса ще помоля в отговора да се включат хора които са се занимавали или имат литература по въпроса......
безсмислени са и отговори от типа в метро струва 1000лв или в технополиса е 950 лв.
благодаря на всички предварително:)
значи има двигател на балкан или симсон около 50куб см.
елдвигател трифазен асинхронен 2.2.кw с накъсо съединен ротор
цялото това нещо трябва да захрани фуражомелка 1,8кw
1.с каква предавка трябва да се куплират.
2.как се подържат 50Hz,(в смисъл дали чрез оборотите на бензиновия двигател или по някакъв друг начин) |
Не е трудно да се поддържат обороти , но мисля че наи добре е със механичен центробежен регулатор , по лесно се прави
Но и аз това се чудя защо ще правиш ток че после да го подаваш на друг двигател
Направо монтираи на бензиновия ролка и ремъка направо на фуражомелката , гледаи да са почти същите обороти за 20-100 повече или по малко пак ще бачка по същия начин  |
|
|
 |
Ангел Христов Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:17 Заглавие: |
|
|
Абе как ще направите ефективен ГЕНЕРАТОР с някакъв скапан електродвигател с ротор на късо???Това е все едно с ПРЪДНЯ да направиш БОЯ
Акои ще и 50 дръгливи коня да го задвижват -РЕЗИЛТАТА ЩЕ Е НУЛЕВ !!!
Вярно,че в БГ всичко трябва да е без пари и да работи,ама си има и елементарни физически и електрически закони!
Ебати..и ФУРАЖОМЕЛКА..направо нямам думи...
Все пак успех и извинявайте за ОФФТОПИК-а |
|
|
 |
Ангел Христов Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:21 Заглавие: |
|
|
Евала на г-н инж.Сапунджиев..с едно уточнение..Ако се напъваш много със сигурност ще излезе нещо..но дали ще е това,дето го очакваш???
По-зле става на практика-нещото излиза ама обикновенно без да се напъваш и без да го очакваш...
А тука НЕЩОТО направо витае във въздуха между постовете..
успехи! и никакви лоши чувства |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:57 Заглавие: |
|
|
Колко конски сили е това балканче?
Аз бих избегнал електрониката като крайната цел е пак въртеливо движение. Направо залепяй цялото балканче към фуражомелката хем си има съединители, скорости и всичко Хахаха... чакай че се разсмях като си представих как форсираш балканюгата в задния двор, съседите ще рекат че си си направил писта  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 0:41 Заглавие: |
|
|
| Един комшия има такова, та казвал е че е 2,3 к.с. т.е. 1.7 кW, разбира се може да се форсира двигателчето. |
|
|
 |
Ariel Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 8:03 Заглавие: двигател-генератор |
|
|
Здравейте, не се присмивайте на идеята асинхронен двигател да се използва за генератор ,защото такива съществуват и в момента са в продажба. И то с ротор накъсо! Аз лично съм ремонтирал такъв. Беше японски агрегат около 1,5 кв. А има и такива руско производство. Не се възбуждаше. Познайте как се възбуди! _________________ Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъха ни! |
|
|
 |
|