Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Медиатор запис на памет
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Lovech

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега много съм ти благодарен че ми обръщаш такова внимание.Започнах да запойвам крачетата от 6 икато стигнах 10 на него като го запоих започна да избира.Като тръгнах от него към процесора минава само през едно съпротивление 100ом и отива на бутоните но те са от тия едни прозрачни и не могат да се разглобяват. Щ е пробвам да прекъсна тази връска и да поставя отделно бутонче и то да се ползва само когато се търси програма.След пробата ще съобщя за резултата. КОЦЕВ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2004 14:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен процесора е дефектен.Като прекъсна веригата от 10 краче към бутоните всичко се нормализира но на крачето на процесора излизат около2.5в Като направя връската тези вотове падат на около0.5 и започва да избира.Благодаря за съдействието .КОЦЕВ.
Върнете се в началото
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2004 15:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега ,същият проблем съм имал с тв jvc,процесора е абсолютно изсправен ,оказа се електролит 4.7 микро около адресните шини ,смени вси4ки електролити около процесора и по-скоро тези с по-малка стойност и съм по4ти 100% убеден,че това е проблема ,ноел има право
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2004 15:14    Заглавие: Отговорете с цитат

10 крак отива в клавиатурата и в С2724. При откачена клавиатура , ако пада напражението значи е дефектен кондензатора, ако пада когато клавиатурата е закачена значи тя е дефектна.Смятам че процесора е изправен.
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2004 18:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги малко Ви изтормозих с този телевизор но вече го вземаха и го откараха на Обзор.Там го ползват само за Канал1 и БТВ. Той си ги имаше запаметених и с дистанционното си ги сменя вече без да започва да избира.Ще ми го докарат отново след 15 септември когато им свърши сезона .Тогава ще го продължа отново.Колкото до електролитните кондензатори те бяха 3броя съм ги сменил.Връската между процесора и бутоните е широка лента върху която са нанесени шесте проводника.Така че от куплунга до бутоните отпред няма нито диоди нито съпротиления нито кондензатори.Бутоните отпред са 6.Два за финна настройка два за контраста един за запаметяване и един за избиране.Те се намират точно в средата под капачката.В левия край на телевизора се намират два за смяна на каналите и два за звука.
Сега както ви писъх съм прекъснал пистата от 10 краче на процесора и така работи без сам да тръгва да избира.Като натисна бутона за избиране той си избере следващата програма и си спира.Но тъй като не разполагам с такава схема ми е трудно да се орентирам кой извод за какво е.След 20 дни ще го почна отново.Още веднаж благодаря ВИ.
Върнете се в началото
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2004 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Същя проблем имаше и при мене шаси G110. Смених процесора но не се оправи. Оказа се едно смд транзисторче около 5 волтовия стабилизатор но сега пиша по спомен и немога да се конкретизирам/ компа е домашен/. Също и процесора се заменя със по-евтин от оригиналния но има време докато ти го върнат да ти дам точно инфо.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети