| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:57 Заглавие: |
|
|
| Колега много съм ти благодарен че ми обръщаш такова внимание.Започнах да запойвам крачетата от 6 икато стигнах 10 на него като го запоих започна да избира.Като тръгнах от него към процесора минава само през едно съпротивление 100ом и отива на бутоните но те са от тия едни прозрачни и не могат да се разглобяват. Щ е пробвам да прекъсна тази връска и да поставя отделно бутонче и то да се ползва само когато се търси програма.След пробата ще съобщя за резултата. КОЦЕВ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 14:44 Заглавие: |
|
|
| Според мен процесора е дефектен.Като прекъсна веригата от 10 краче към бутоните всичко се нормализира но на крачето на процесора излизат около2.5в Като направя връската тези вотове падат на около0.5 и започва да избира.Благодаря за съдействието .КОЦЕВ. |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 15:02 Заглавие: |
|
|
| Колега ,същият проблем съм имал с тв jvc,процесора е абсолютно изсправен ,оказа се електролит 4.7 микро около адресните шини ,смени вси4ки електролити около процесора и по-скоро тези с по-малка стойност и съм по4ти 100% убеден,че това е проблема ,ноел има право |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 15:14 Заглавие: |
|
|
10 крак отива в клавиатурата и в С2724. При откачена клавиатура , ако пада напражението значи е дефектен кондензатора, ако пада когато клавиатурата е закачена значи тя е дефектна.Смятам че процесора е изправен. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 18:04 Заглавие: |
|
|
Колеги малко Ви изтормозих с този телевизор но вече го вземаха и го откараха на Обзор.Там го ползват само за Канал1 и БТВ. Той си ги имаше запаметених и с дистанционното си ги сменя вече без да започва да избира.Ще ми го докарат отново след 15 септември когато им свърши сезона .Тогава ще го продължа отново.Колкото до електролитните кондензатори те бяха 3броя съм ги сменил.Връската между процесора и бутоните е широка лента върху която са нанесени шесте проводника.Така че от куплунга до бутоните отпред няма нито диоди нито съпротиления нито кондензатори.Бутоните отпред са 6.Два за финна настройка два за контраста един за запаметяване и един за избиране.Те се намират точно в средата под капачката.В левия край на телевизора се намират два за смяна на каналите и два за звука.
Сега както ви писъх съм прекъснал пистата от 10 краче на процесора и така работи без сам да тръгва да избира.Като натисна бутона за избиране той си избере следващата програма и си спира.Но тъй като не разполагам с такава схема ми е трудно да се орентирам кой извод за какво е.След 20 дни ще го почна отново.Още веднаж благодаря ВИ. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 18:30 Заглавие: |
|
|
| Същя проблем имаше и при мене шаси G110. Смених процесора но не се оправи. Оказа се едно смд транзисторче около 5 волтовия стабилизатор но сега пиша по спомен и немога да се конкретизирам/ компа е домашен/. Също и процесора се заменя със по-евтин от оригиналния но има време докато ти го върнат да ти дам точно инфо. |
|
|
 |
|