Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

справочници?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stoian16
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 21, 2006 20:24    Заглавие: справочници? Отговорете с цитат

ок.Добре RC ясно ми е че ми удари една майна но аз просто те питам а ти се кривиш.аз уча в електро техникум.човек не искам да се заяждам за глупости.сега те питам като човек ако случайно знаеш справочници или някакве книги в нета ми кажи.тези дето ми ги даде са на руски а аз не знам езика.ще ми е трудо.надявам се це ще ме разбереш. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 21, 2006 20:57    Заглавие: Re: справочници? Отговорете с цитат

stoian16 написа:
RC ясно ми е че ми удари една майнано аз просто те питам а ти се кривиш

Това пък откъде го измисли Rolling Eyes ?
Цитат:
ако случайно знаеш справочници или някакве книги в нета ми кажи

За какво по-точно?
Цитат:
тези дето ми ги даде са на руски а аз не знам езика.ще ми е трудо.

А кой е предпочитания?

Никой не е в състояние да ти помогне ако ти сам не знаеш какво искаш.
Освен "нета" има учебници и писани книги които се намират и в библиотеките.
Впечатлението което създаваш е че се хвърляш към неща които са много далече от възможностите ти (за сега).
Остави интегралните усилватели и започни по от към основите (диоди, транзистори...). Има една поредица на А.Шишков - "Полупроводникова техника", която е преиздавана не веднъж и е добро помагало като за начало с достатъчно нагледни и добри обяснения за това как работят "градивните" елементи на електрониката като цяло. Тези книги вероятно ще ти изглеждат архаични, но от там се почва и без да я проумееш нея, всички напъни за това какво е ООВ ще останат без резултат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Яну 21, 2006 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
А.Шишков - "Полупроводникова техника",

Остана си класика тази книга...Едно време имаше едни книги"Как работи радиото","Как работи телевизора" и така нататък.Все класика за този който иска да се начи нещо ново.Това не е носталгия по младостта,но сега като гледам какви книги ,не виждам основите.Само съвети.Може би греша?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Яну 22, 2006 9:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Мен ако питаш,още по-добре ще е да започнеш с лампите.Синът ми учи в Механото във Варна и там учат електротехника по един учебник,в който нещата тръгват от началото.Изобщо няма да ти е излишно.Между другото,не пишеш от къде си.Ако случайно си от Варна,може да измислим нещо.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
electronics
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас /Варна

МнениеПуснато на: Нед Яну 22, 2006 12:41    Заглавие: Re: справочници? Отговорете с цитат

stoian16 написа:
ок.Добре RC ясно ми е че ми удари една майна но аз просто те питам а ти се кривиш.аз уча в електро техникум.човек не искам да се заяждам за глупости.сега те питам като човек ако случайно знаеш справочници или някакве книги в нета ми кажи.тези дето ми ги даде са на руски а аз не знам езика.ще ми е трудо.надявам се це ще ме разбереш. Wink

Човек трудно би разбрал какво точно искаш. Mad
Аз бих ти препоръчал като начало "Електронни и Полупорводникови Прибори" на И.Стоянов. Тук има възможно най на кратко основните неща. Оттам нанатък Шишков 1-ва и 2-ра част. В интернет може да намериш основните неща, но най доброто си остава на хартия

http://drmelectronics.hit.bg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети