| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoian16 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2006 20:24 Заглавие: справочници? |
|
|
ок.Добре RC ясно ми е че ми удари една майна но аз просто те питам а ти се кривиш.аз уча в електро техникум.човек не искам да се заяждам за глупости.сега те питам като човек ако случайно знаеш справочници или някакве книги в нета ми кажи.тези дето ми ги даде са на руски а аз не знам езика.ще ми е трудо.надявам се це ще ме разбереш.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2006 20:57 Заглавие: Re: справочници? |
|
|
| stoian16 написа: | | RC ясно ми е че ми удари една майнано аз просто те питам а ти се кривиш |
Това пък откъде го измисли ?
| Цитат: | | ако случайно знаеш справочници или някакве книги в нета ми кажи |
За какво по-точно?
| Цитат: | | тези дето ми ги даде са на руски а аз не знам езика.ще ми е трудо. |
А кой е предпочитания?
Никой не е в състояние да ти помогне ако ти сам не знаеш какво искаш.
Освен "нета" има учебници и писани книги които се намират и в библиотеките.
Впечатлението което създаваш е че се хвърляш към неща които са много далече от възможностите ти (за сега).
Остави интегралните усилватели и започни по от към основите (диоди, транзистори...). Има една поредица на А.Шишков - "Полупроводникова техника", която е преиздавана не веднъж и е добро помагало като за начало с достатъчно нагледни и добри обяснения за това как работят "градивните" елементи на електрониката като цяло. Тези книги вероятно ще ти изглеждат архаични, но от там се почва и без да я проумееш нея, всички напъни за това какво е ООВ ще останат без резултат. |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2006 21:31 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | А.Шишков - "Полупроводникова техника", |
Остана си класика тази книга...Едно време имаше едни книги"Как работи радиото","Как работи телевизора" и така нататък.Все класика за този който иска да се начи нещо ново.Това не е носталгия по младостта,но сега като гледам какви книги ,не виждам основите.Само съвети.Може би греша? _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 9:36 Заглавие: |
|
|
Мен ако питаш,още по-добре ще е да започнеш с лампите.Синът ми учи в Механото във Варна и там учат електротехника по един учебник,в който нещата тръгват от началото.Изобщо няма да ти е излишно.Между другото,не пишеш от къде си.Ако случайно си от Варна,може да измислим нещо. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 12:41 Заглавие: Re: справочници? |
|
|
| stoian16 написа: | ок.Добре RC ясно ми е че ми удари една майна но аз просто те питам а ти се кривиш.аз уча в електро техникум.човек не искам да се заяждам за глупости.сега те питам като човек ако случайно знаеш справочници или някакве книги в нета ми кажи.тези дето ми ги даде са на руски а аз не знам езика.ще ми е трудо.надявам се це ще ме разбереш.  |
Човек трудно би разбрал какво точно искаш.
Аз бих ти препоръчал като начало "Електронни и Полупорводникови Прибори" на И.Стоянов. Тук има възможно най на кратко основните неща. Оттам нанатък Шишков 1-ва и 2-ра част. В интернет може да намериш основните неща, но най доброто си остава на хартия _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
|