| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 19:56 Заглавие: Дайте съвет за Амп |
|
|
Наканил съм се на си направя мощен домашен усилвател.Колебая се между популярния Quad и стъпало с mos транзистори като това например(виж Attach).Даите съвет,а може и друго схемно решение.Целя около 2x200W. _________________ няма начин да няма начин |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 20:00 Заглавие: |
|
|
Това пък е по-елементарно,но ще е компромис от към ка4ество.  _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 22:28 Заглавие: Re: Дайте съвет за Амп |
|
|
| ИванВас написа: | | Наканил съм се на си направя мощен домашен усилвател.Колебая се между популярния Quad и стъпало с mos транзистори като това например(виж Attach).Даите съвет,а може и друго схемно решение.Целя около 2x200W. |
Моят съвет е да не се занимаваш с излишни главоболия.Направи си един Quad и да ти е мирна главата.
С мос-транзисторите получаваш малко по-добро качество на звука ама пък от друга страна Quad е много по-здрав в смисъл "идиотоустоичив".Освен това последния път когато подхванах мос_транзистори помня че много псувах след това и пак нищо не се получи ама все пак ти си решаваш.  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 0:34 Заглавие: Дайте съвет за Амп |
|
|
| Съветът е даден!QUAD е класика,другото са пледоарий! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 0:37 Заглавие: |
|
|
Има една разработка на МК,дали е добър?Мисля нея да направя.Поне ще спестя правенето на платки Ако някой може да предложи по-добра и изпитана.... _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 9:13 Заглавие: |
|
|
| Quad 405 е доста стара схема, и не мисля че е най-удачния вариант. При проектирането й не е имало сегашните транзистори и схемата е съобразена с тогава наличните. Смятам че можеш да намериш по-нова схема с 'по-модерни' части, която ще излезне на същатата или по-ниска цена и същото или доближаващо се качество, а ще е доста по-проста. Порови се в google и си харесаи нещо. Относно разработката на MK - правил съм я, имах и копие на оригинален quad-405-2 и разликата между двата беше осезаема ( в полза на копието на оригинала, доста по балансиран звук, варианта на МК беше леко 'крещящ' ). Варианта на MK беше с по-добро захранване. |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 12:36 Заглавие: |
|
|
| какъв точно усилвател ти трябва HI-FI или за озвучаване ? |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 12:41 Заглавие: |
|
|
| 200W не е hi-fi вече:) |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 13:28 Заглавие: |
|
|
ИванВас виждам че си от добрич имам схема на 200W-во стъпало клас BCC . Стъпалото е от уредба ТУУ 600 . С такива озвучаваха нашия радиовъзел. Имам и такива уредби ако те интересува ето адреса ми [email protected] Успех  |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 16:48 Заглавие: |
|
|
| Къде го прати ти човека с това BCC, да си направи едно А+Б и да му е мирна главата. |
|
|
 |
|