| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 30, 2004 12:02 Заглавие: ВИЖ СИ НАСТРОЙКИТЕ |
|
|
НЕ ТИ ТРЯБВА ТОЛКОВА СЕРИОЕЗЕН УСИЛВАТЕЛ, КАТО QUAD. ВИЖ СИ НАСТРОЙКИТЕ НА ЗВУКОВАТА ПЛАТКА. ОТВОРИ МИКСЕРА - VOLUME CONTROL ИЗВЕДИ ПОТЕНЦИОМЕТЪРА "SURROUND" ИЛИ "3D" ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО (ЗАВИСИ ОТ ЗВУКОВАТА ПЛАТКА) И МУ ДАИ MUTE ИЛИ АКО НЕМОЖЕ ГО НАМАЛИ ДОКРАИ.
ПОЧТИ СЪМ СИГУРН ЧЕ ЩОМ ИЗПОЛЗВАШ EQ ЗА MP3 PLAYER-A ПРЧИНАТА И ТОЧНО ТАМ
УСПЕХ!!!!  _________________ home studio |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ivan Plochev Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 14:15 Заглавие: |
|
|
Преди около седмица с един приятел си направихме две малки тонколони(ниски-4вата, високи-10, българско производство). Купихме си несглобен модул на TDA2005S. Сглобих го в къщи и го тествах но резултата който получих щеше да ме откаже от електрониката. Изтеглих си от Интернет datasheet на TDA2005 и като сравних схемата от документа и кита. Половината от частите не съвпадаха и липсваше един резистор. Ето и схема с частите, които смених. С черно бяха в комплекта, с червено са тези с които съм ги сменил. Схемата захранвам на 9V с един китайски адаптор. Като подмених частите качеството чувствително се подобри но все още има доста шум и като увелича входа на макс накъсва, но не толкова много. На входа съм сложил два потенциометъра на обща ос от слушалки за компютър, но незнам стойностите им. Приятеля ми предложи да сложим и предусилвател но според мен няма нужда понеже входният сигнал ще стане прекалено силен. Не съм го тествал с батерия, защото нямам в момента. Ако увеличим капацитета на кондензаторите на входовете ще спре ли да накъсва сигнала или проблема евентуално е в захранването?Вече незнам какво да правя, защото идеите ми се изчерпаха. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 15:55 Заглавие: |
|
|
Аз имам самоделен стерео усилвател с два броя тда2005 , като всяка от тях е свързана мостово .Двете схеми са от готови китове , като съм сложил фазоинвертор във входовете им . Захранването им е изпълнено със самоделен регулатор на напрежение и е нагласен
на 14-15 волта(номиналното за тда 2005 е 14.4 волта) . Регулатора е с
ОУ 741 и регулиращ транзистор kd 503 . До сега не съм имал никакви проблеми с брум и изкривявания . Филтриращия кондензатор в захранването е 4700 микро ф , трафа е от Софоя 31 |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 18:04 Заглавие: |
|
|
TDA 2005,а и другите схеми от тази серия са много чувствителни към опроводяването и прекарването на проводниците за масата.Склонни са към самовъзбуждане и не се отличават със стабилност.Учудвам се,че усилвателят с TA 8205(предполагам,сгрешил си ,като си писал ТА 8250) е гръмнал.Ще си позволя да ти препоръчам точно тази схема,която освен че има стабилни и добри защити,не е толкова склонна към самовъзбуждане,да не казвам,че въобще не е склонна към такива изпълнения.Според мен,за да изгори,ти си обърнал захранването!Просто няма как иначе да стане това.Моят съвет е опитай пак!А насичането на звука с TDA 2005 е в резултат точно на самовъзбуждане при голямо усилване-сработва защитата и това се повтаря циклично, с малък период на повторение. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 23:36 Заглавие: |
|
|
човече,не се занимаваи с разни глупости,аз ти предлагам да си напражиш това.
http://www.circuitsonline.net/circuits/view/11
Аз съм много доволен от него и вече 1 година свири без проблем,много добра звукова картина прари,а пак и няма да ти излезе поже4е от 10 за стерео вариант,както сам и аз .
Успех!!!  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
гост11 Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 1:54 Заглавие: ееееее..... |
|
|
Аз имам такъв усилвател с TDA2005 мостово свързан (2 интеграли за стерео). Карам го на Лен-ски изправител вдигнат на 17.5Волта. На синусоида 1кхз имам 22вата на канал.
Като стане така да няма музика на някой от нашите събирания "люф" всичко в чантата (аз за друго не го и ползвам) и си имаме достатъчно гиролтия! На колони с чувствителност ~90/db/w/m супер, или там къквото има на момента .
2х22вата не са малко!!! не че нямам 2х450вата на 2ома + 200вата на 4ома, ама след време на човек друг акъл му идва в главата. |
|
|
 |
Ivan Plochev Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 16:40 Заглавие: |
|
|
| Еми ОК. Ще пробвам и този вариянт. А какъв е този Лен-ски изправител? |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 22:25 Заглавие: |
|
|
| Според мен проблема е в захранването . Изпаолзвай трафа . след него гретц с поне 4А диоди и два електролита паралелно след изправителя по 4700MF/35V . Това трябва да стигне. Виж и колоните по колко ома са . Аз съм със 2X TDA 2003 , които също за кола и нямам проблеми . Не че качеството е супер но върши работа . Баса се чува добре . Изправителя ми е със диоди от динамо за кола . Издържат доста ампери . За сега нямам проблеми. Успех!!! |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 12:01 Заглавие: |
|
|
| моя е с грец 3PM4 и кондензатор 4700микро ф на 35 волта и това за два броя TDA2005 |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 17:24 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | моя е с грец 3PM4 и кондензатор 4700микро ф на 35 волта и това за два броя TDA2005 |
перфектно  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
|