| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 23:45 Заглавие: |
|
|
Ок като намера шублер ще ги измеря. Някой може ли да ми даде точно обяснение защо след греца и кондензаторите напрежението става 1.4 пъти повече , че спорим с един пич , и немога точно да му обясня защо става така на теория. Благодаря предварително _________________ Всичко е ток и жици... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 9:25 Заглавие: |
|
|
| getzata написа: | | ...... Някой може ли да ми даде точно обяснение защо след греца и кондензаторите напрежението става 1.4 пъти повече , че спорим с един пич , и немога точно да му обясня защо става така на теория. Благодаря предварително |
Ще ти подскажа само, че е заради кондензаторите (махни ги и измери напрежението без тях, само да не попиташ после защо пък сега е с 0,5-0,7 В. по малко ) Майтапя се.... За това последното. Питай. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 11:29 Заглавие: |
|
|
| no money написа: | | getzata написа: | | ...... Някой може ли да ми даде точно обяснение защо след греца и кондензаторите напрежението става 1.4 пъти повече , че спорим с един пич , и немога точно да му обясня защо става така на теория. Благодаря предварително |
Ще ти подскажа само, че е заради кондензаторите (махни ги и измери напрежението без тях, само да не попиташ после защо пък сега е с 0,5-0,7 В. по малко ) Майтапя се.... За това последното. Питай. |
То ми е много ясно че е заради кондензаторите. както и да е , ще потърся литература по въпроса. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 22:04 Заглавие: |
|
|
Когато се измерва променливото напрежение преди греца, волтметърът отчита неговата ефективната стойност, която е 1,41 пъти (корен от 2) по-малка от максималната. Когато след греца се включи кондензатор без товар той се зарежда до максималната стойност. Ако пичът, с който спорите ти е казал нещо подбно, значи е бил прав  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 0:12 Заглавие: |
|
|
Както си работеха два QUAD-a в мост и ми изкарваха 300вт. на 8ом. тонколона , сложих товар 4.3ом. проводник от ел. печка и като включих захранването на усилвателя - изгоряха четерте крайни - като на входа бях подал 0.05в. синусуида. Нещо в мост на 4ом. нестава . Отначало пробите ми бяха с такава жица 9ом. и сичко си беше нормално , както и с колконата 8ом. . Сигурно ако бях вързал колона направо 4 ом. щеше и тя да изгори. Защо се получи така ? _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 0:35 Заглавие: |
|
|
Ами получава се така защото при мостово изпълнение волтажа в изхода се увеличава 2 пъти ... то ест тока които минава през товара ще се увеличи 2 пъти дефакто и тока които минава през транзистора ще се увеличи 2 пъти
Ето пример .. ако 1 куад вади 20 волта в изхода върху 4 ома товар токът е 5 ампера ... а ако са 2 канала в мост напрежението става 40 волта и токът става 2 пъти повече - 10 ампера...
Куад МК правен със транзистори тип142/7 при 1 канал със захранване +-40 волта горят на 4 ома а камоли при мостово изпълнение с 4 ома товар...
Странно е това как го дават у-теля 200 вата на 4 ома със тези типове при положения че максималния им ток е 10 ампера а токът при 4 ома на 200 вата е точно 10 ампера !
Ако искаш при мост да ти работи куад-а на 4 ома сложи краини транзистори MJ15003/4 те са 20 ампера ( и пак е съмнително да издаржът ) .. а от КТ-тата трябва на платка да са по 4 броя .. то ест по 2 на рамо .... 2-те платки в мост трябва да имат общо 8 крайни !
Ето на това му се вика стабилен у-тел
Но се чудя закакво са ти тези 600 вата на 4 ома ... трябва да имаш адския траф и адското охлаждане за крайните ! |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 8:35 Заглавие: |
|
|
| getzata написа: | | сложих товар 4.3ом. проводник от ел. печка |
Абе к'ъв реотан от печка бе, трябва да може да разсеива. Ми нали като се нагрее съпротивлението му ще падне драстично. Ако е с такова нещо го сложи в вода поне. Еи, ми мислете малко... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 10:15 Заглавие: |
|
|
| brum написа: | | getzata написа: | | сложих товар 4.3ом. проводник от ел. печка |
Абе к'ъв реотан от печка бе, трябва да може да разсеива. Ми нали като се нагрее съпротивлението му ще падне драстично. Ако е с такова нещо го сложи в вода поне. Еи, ми мислете малко... |
В буркан с вода беше
| SlowDead написа: | Ами получава се така защото при мостово изпълнение волтажа в изхода се увеличава 2 пъти ... то ест тока които минава през товара ще се увеличи 2 пъти дефакто и тока които минава през транзистора ще се увеличи 2 пъти
Ето пример .. ако 1 куад вади 20 волта в изхода върху 4 ома товар токът е 5 ампера ... а ако са 2 канала в мост напрежението става 40 волта и токът става 2 пъти повече - 10 ампера...
Куад МК правен със транзистори тип142/7 при 1 канал със захранване +-40 волта горят на 4 ома а камоли при мостово изпълнение с 4 ома товар...
|
Напълно ми е ясно това, НО Аз не съм увеличавал изобщо. Прочети по-горния ми пост , да видиш че пускам синусоида 0.05в. на входа и транзисторите пак са изгоряли  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 11:56 Заглавие: |
|
|
| За да работи "Quad" 405 в мост, трябва да сложите като минимум по два транзистора в паралел на мястото на всеки краен транзистор. Това важи за всички мощни усилватели. При такова свръзване тока през транзисторите нараства 2 пъти. Не се заблуждавайте от максималната мощност на транзисторите, тя е идеализирана. Приемайте че един транзистор може да расее примерно 50% от неговата заявена мощност, каквото и охлаждане да има. |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 12:25 Заглавие: |
|
|
Абе к'ъв реотан от печка бе, трябва да може да разсеива. Ми нали като се нагрее съпротивлението му ще падне драстично. Ако е с такова нещо го сложи в вода поне. Еи, ми мислете малко...[/quote]
Може и ти да се замислиш дали при нагряване ще падне съпротивлението..... _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
|