Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Philips ch.2b - ИЗ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
k_dimitrovv
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Vidin

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 16:40    Заглавие: Philips ch.2b - ИЗ Отговорете с цитат

Телевизора е филипс 27СЕ4290, шасито е 2В. Гори транзистора на импулсното BUT12AF по време на работа - сменен с БУ2520AF имаше недобри спойки, смених и електролитния кондензатор (2681-6,8мф с 10мф) в първичната част. Кондензатора на греца си държи 285 V. Обаче след 3-4 дни нормална работа пак гори БУ-то. Моля ако някой е патил да даде съвет какво да го правя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Мечо Пух
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:03    Заглавие: Отговорете с цитат

За транзистор сложи BUT11A BUT11AI неизолиран и керамичната подложка и ако и тогава не стане имаше,малее вече съм ги позабравил тез говеда-
-резистора мощния в колектора и диода впаралел на него с отпояване да не е пробил!!!
-кондензатора 2,2нФ в колектора
-BC368 дето го клати го премери,малкото BC547 също,като ги отпоиш-често имат утечки
-Оптрона смени
-ценера на 5,1волт
-диода на базата на BUT11
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
k_dimitrovv
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Vidin

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

10х - не мисля че транзистора е проблемен, а и бут11 едва ли ще работи добре там. 2.2нф е сменен, диода не съм го мерил, ще го премеря. ВС369 ще го сменя (мери се нормално). Оптрона си е ок - огледах и трафа - но си е добре. Ще премеря и високоомните резистори и ще го пусна довечера пък дано изкара повече от седмица... в понеделник ще пиша ако намеря нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 13:29    Заглавие: Отговорете с цитат

k_dimitrovv написа:
10х - не мисля че транзистора е проблемен, а и бут11 едва ли ще работи добре там. 2.2нф е сменен, диода не съм го мерил, ще го премеря. ВС369 ще го сменя (мери се нормално). Оптрона си е ок - огледах и трафа - но си е добре. Ще премеря и високоомните резистори и ще го пусна довечера пък дано изкара повече от седмица... в понеделник ще пиша ако намеря нещо.

Ще направиш голяма грешка, ако не смениш оптрона, дори и да не показва отклонение при мерене. Това те посъветва и Мечо Пух:
-Оптрона смени
Върнете се в началото
Мечо Пух
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 14:34    Заглавие: Отговорете с цитат

даам,оптрона направо го сменяй.Това шаси съм забелязал,че се държи по-добре и по-рядко се връща с отново опукало захранване когато е с BUT11 отколкото с BUT12 и че изолирани транзистори BUT11,BUT12,BUT18 много много не карат там и току изпръщят.Разбира се всичко е въпрос и на ментета,а ментета в момента особено на тез 2 транзистора-дал господ с лопата да ги ринеш Laughing -така че надявам се да си сигурен в думите си,че "транзистора не е проблемен",диода в базата е хубаво да го смениш,а не да го мериш-че често има навика да прекъсва и то само чат-пат и не винаги е гаранция,че точно кога го мериш,точно тогава ще да е прекъснал,че да го хванеш с уреда.Успех!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети