|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 7:50 Заглавие: |
|
|
Сервизната дейност се нарича УСЛУГА. Половината закон третира услугите. Личното решение, че мен това не ме касае си е лично решение на всеки един. Чешането на езиците започна от това, че ме убеждаваха колко много противоречали на закона общите условия които прилагам при обслужване на клиенти. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 10:05 Заглавие: |
|
|
| Ваклине пак интерпретираш закона.УСЛУГАТА визирана в този закон е не да ремонтираш а да произведеш някакъв продукт по заявка. Когато ремонтираш ти не произвеждаш а само връщаш видоизменените параметри на даден продукт в първоначалните доколкото позволяват основните компоненти на това изделие и не попадаш с действията си под директивата на документите за съответствие |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 12:37 Заглавие: |
|
|
И по тази причина за услугата гаранцията е 14 дни
Аз като ремонтирам автомобилите на хората извършвам услуга. Не зная ти като им ремонтираш телевизорите какво им извършваш.
Между другото, спорът е безмислен. Минаваме през всички фази на усукването. То беше, че не ми е добра политиката спрямо клиентите. То беше, че нормите които налагам при работа с клиенти са портивозаконни. Сега вече стигнахме до факта, че закон не ни лови.
Мен ми е все едно, защото политиката на фирмата ми е изяснена и не се планува промяна. Предпочитам клиентите да не са удовлетворени от отношението към тях преди договарянето на параметрите на сделката отколкото да поемам всички негативи от това, че са бедни, гладни, жадни, сексуално неудовлетворени или просто характерът си им е такъв.
Опитах се да споделя мнение. Повечето от вас не го възприеха. Нека спрем на този етап.
Забравих ... това ние какво си мислиме и считаме, че интерпретираме няма значение. Меродавно е мнението на контролните органи и евентуално съда. За да не стигам до едните или другите предпочитам да приема хипотезата, че законът изцяло покрива моите действия и съм длъжен да го спазвам. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 20:58 Заглавие: |
|
|
Правилно време е да спрем и да пием по едно Наздраве |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 15:24 Заглавие: ре: |
|
|
Изчетох всичко до тук и ми стана ясно ,че не всиччко е ясно, особенно на Валкин
????/И по тази причина за услугата гаранцията е 14 дни /???
Значи идва клиента , ремонтирам му турбокомпресора /който струва четирицифрена сума/и след 14 дни вече не съм отговорен за нищо
Да бе да , ама не , така ще останеш без клиенти!
Имам и друг поглед , подписвам ти каквото изкаш и след гаф от твоя страна те скъсвам от дела , защото това не може да бъде меродавен документ , по скоро ще бъде нищожен поради това че влиза в противоречие с ред закони , закончета , поднормативни актове итн.
ПС:нищо лично  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 0:52 Заглавие: Re: ре: |
|
|
| raxell написа: | Изчетох всичко до тук и ми стана ясно ,че не всиччко е ясно, особенно на Валкин
????/И по тази причина за услугата гаранцията е 14 дни /???
Значи идва клиента , ремонтирам му турбокомпресора /който струва четирицифрена сума/и след 14 дни вече не съм отговорен за нищо
Да бе да , ама не , така ще останеш без клиенти!
Имам и друг поглед , подписвам ти каквото изкаш и след гаф от твоя страна те скъсвам от дела , защото това не може да бъде меродавен документ , по скоро ще бъде нищожен поради това че влиза в противоречие с ред закони , закончета , поднормативни актове итн.
ПС:нищо лично  |
Хайде да не говорим по принцип, а конкретно. В закона си пише, че гаранцията за услугите е 14 дни. Ако искам мога да му дам и 14 години, но по закон съм длъжен САМО 14 дни.
И за другите неща е така. Какви дела ще водиш?
Изобщо вие сте интересни хора. На теб нали ти трябва да ти върви колата, а не да ме скъсваш от дела? Ако преценяваш, че не съм компетентен да работя по твоята кола какво правиш в моя гараж?
P.S. Това гладът е голяма работа! За пореден път се убеждавам колко е прав Шаро. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|