| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 16:54 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | ....но тогава ще отчита 4 пъти по-ниски обороти и ще трябва пренастройка. |
Ако използва централния кабел няма да има нужда от пренастройка. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 17:10 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | slav4o.com написа: | | ....но тогава ще отчита 4 пъти по-ниски обороти и ще трябва пренастройка. |
Ако използва централния кабел няма да има нужда от пренастройка. |
пробвах го и този вариянт с намотаването на кабела около високоволтовия на бобината но не отчита ,явно е направен да работи с друг импулс...де да знам .А иначе ключа който е на газовата ми уредба работи на този принцип , ако има импулс от кабела пуска газ-ако двг бъде изгасен след 3 сек спира газта. и кабела на ключа за газ/бензин е омотан около високоволтовия! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 18:19 Заглавие: |
|
|
| silvaro написа: | | Vaklin написа: | | Човекът е написал 1.6i! Значи инжекцион. Значи с ECU. Всичко дотук е правилно. Сега да каже и типа на двигателя (буквички и цифрички) и може би и да му се реши проблема. |
прав си колата е опел кадет 1.6i моноинжекцион !двигателя е C16LZ почти идентичен е с по-масовия C16NZ разликата е само в това че моя е малко по-бавнооборотен ..... колата наистина има компютър(ECU) за колегата дето питаше ... намира се в краката на човека седящ отдясно отпред хаванат е за дясната колона под калника... |
Дай си мейла да ти пратя схемата на колата. По-натам ще се оправиш и сам. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 19:14 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | silvaro написа: | | Vaklin написа: | | Човекът е написал 1.6i! Значи инжекцион. Значи с ECU. Всичко дотук е правилно. Сега да каже и типа на двигателя (буквички и цифрички) и може би и да му се реши проблема. |
прав си колата е опел кадет 1.6i моноинжекцион !двигателя е C16LZ почти идентичен е с по-масовия C16NZ разликата е само в това че моя е малко по-бавнооборотен ..... колата наистина има компютър(ECU) за колегата дето питаше ... намира се в краката на човека седящ отдясно отпред хаванат е за дясната колона под калника... |
Дай си мейла да ти пратя схемата на колата. По-натам ще се оправиш и сам. |
мейла ми е [email protected] !!! много благодаря! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 19:35 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Vaklin написа: | | silvaro написа: | | Vaklin написа: | | Човекът е написал 1.6i! Значи инжекцион. Значи с ECU. Всичко дотук е правилно. Сега да каже и типа на двигателя (буквички и цифрички) и може би и да му се реши проблема. |
Дай си мейла да ти пратя схемата на колата. По-натам ще се оправиш и сам. |
мейла ми е [email protected] !!! много благодаря! |
много моля! _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 19:59 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | много моля! |
А аз, да не се прекалява с вложените цитати Моля  |
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 21:18 Заглавие: |
|
|
| Аз нещо не разбрах.Оборотомера трябва да има три извода.Два за захранване /12V/ и един за импулса.Като захраниш коректно схемата,импулса го връзваш за единия от изводите на бобината/те там са два по два /и най-много да се наложи да прекараш импулса през един неполярен кондензатор.На доста опели съм връзвал ,включително и на C16NZ и не е имало проблеми,освен ако проблема не е в оборотомера. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 22:31 Заглавие: |
|
|
| A колата нямаше ли поначало оборотомер ? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 22:38 Заглавие: |
|
|
К'ви кинти е този оборотомер и къде се купува, че ми дойде една мисъл в главата. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
|
|
 |
|