| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 01, 2006 22:16 Заглавие: Питане относно една малка сметчица (формулка) |
|
|
Здравейте отново! Отдавна не бях писал във форума и доколкото виждам нещата са позагрубели малко. Във връзка с това, да се надявам, че некой ще ми отговори на въпроса, а тои е следния:
На този линк http://img415.imageshack.us/my.php?image=untitled9gv.jpg има схема и нейното математическо описание. Въпросът ми е по какъв начин е получен крайния резултат за U, който произлиза от първите две уравнения. Извинявам се за тъпото ми питане. Срамувам се, още повече, че отскоро съм инженер  _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Desert Leo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 10:21 Заглавие: |
|
|
Елементарно Уотсън!
От първото уравнение определяш I и го заместваш във второто.
И не се срамувай, че си инженер. Това е задачка за техникум . |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 12:17 Заглавие: |
|
|
Де да беше така както казва Лео. Ако беше така нямаше да питам. Ако се замести тока от първото във второти крайния резултат е съвсем друг. Мисля, че задачката не е за техникум, въпреки, че и аз така си мислех _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Последната промяна е направена от charli на Чет Мар 02, 2006 13:34; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 12:39 Заглавие: |
|
|
Аз получавам U=V*(rd/(R+rd))+(Vo+E)*(R/(R+rd)), което е и написано в линка.
Друг въпрос е, че Е трябва да се представи като генератор на напрежение+вътрешно съпротивление, а съвсем друг въпрос е практическото приложение на тази схема. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 12:53 Заглавие: |
|
|
Е добре де., То май излиза, че математиката ми куца нещо. И аз получавам подобен резултат, с тази разлика, че при второто ми събираемо ми липсва отношението R/ R+rd.  _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 13:32 Заглавие: |
|
|
Най-после го получих. Радвам се, че проблема се оказа математически ,а не електрически. Дето му се вика да ми даде човек некой интеграл или диференциал, или пък някое лапласовово преобразуване ще ги реща, ама те това елементарното ме озори бая.. Тамън си припомних някой основни правила в математиката... каточели съм ги позабравил... Благодаря ти Лео. За малко да си помисля, че тия от учебника грешат  _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Последната промяна е направена от charli на Чет Мар 02, 2006 14:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 13:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | За малко да си помисля, че тия от учебника грешат |
И това се случва понякога.
Успех! |