|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 16:27 Заглавие: |
|
|
Ваклинчо това дето го пишеш не оправдава енергото . Ами те утре могат да ми удържат и за половин година напред от къде накъде ??? Ето сега отново препочитам договора който съм подписал с тях сега на 7 януари и никъде няма такова нещо написано. Вече 16 години имам тоя сервиз и ползвам еднофазов 220в ток но си го плащам като трифазен за промишлени цели.Обикновенно до сега съм плащал25 до 30лв ток а сега с климатика ми се увеличи. За нищо на света не мога да ги оправдая за това но нека дойде Атака на власт та да им го вземат енергото  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 16:58 Заглавие: |
|
|
Иване не се занимавай с политика а ако неискаш да плащаш ток си купи генератор и започни да си го произвеждаш а излишъците можеш да продаваш на НЕК (задължение са по закон да ти го изкупуват) А и САМО ЛЕВСКИ надявам се утре вечер да си българин а не ловчанлия  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 17:10 Заглавие: |
|
|
| Коцев Атака като им вземе енергото ще ти вземе и сервиза. |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 17:31 Заглавие: Ре: |
|
|
Аз понеже съм на всека манджа мерудия пак ще се обадя;
На Иван нямада му вземат сервиза, защото той си е от Атака,
а на мен ще ми повишат пенсията, а и вие като дойдете на моя, ще
получите големи пенсии.
Иване, а теб те защитава не само договора ти, а и "Закона за
енергетиката" , има го в Интернет.Само че в случая важи поговорката
че лудия не е тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава.Никъде
по света включително и в днешна България тока не се плаща авансово. Това са измишльотини на местни енергомошеници, и на
заблудени наши съграждани.
Гледам тук във форума вече десетина дена - скука - нема с каква тема да почешем клавиатурите и ето ти повод.
Савов |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 17:46 Заглавие: |
|
|
Фикрет давам им го сервиза целия целиничък .Даже сега и ламинат съм си сложил на пода . Ако знаеш по тоталитарно време какъв живот беше само . Не се грижех за нищо ама че покрива течял ама че стените се изкъртили ама че нямало ток шапка на тояга паля трабанта и по адреси А сега 130лв за боклук 12лв данък сграда ето и за ламината 400лв за климатика пак 450 лв и отиде коня в ряката.
Фишев дано Левски бие пък и да падне все толкова . Нито на теб нито на мен ще намалят патента а само футболистите ще се нагушат с пари.Когато ЦСКА би Ливърпул там то тук весниците ги възнесоха до небесата били голям отбор и какво ли не . Като отпаднаха сега всички ги оплюват . Така ще стане и с Левски след отпадането така ще ги омъскарят както само българите си го можем.
Но има светъл лъч в това мрачно време и това е че наближава Рибарица 2006 и тогава ох маме майко юнашка нито за енерго ще мисля нито за Левски ще мисля а само да се видим там живи и здрави  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 20:55 Заглавие: |
|
|
Ами защо да измисляме топлата вода. Гледах репортаж по бТВ, в който даваха как са решили проблема с кражбите и с отчитането в Италия.
Наслагали са електромери с GSM модули, които на всеки 2 месеца изпращат отчетените данни. Големият период е с цел да се намалят пощенските разходи, защото сметките явно ги пращат по нея. Електромерите са заключени в кутии и при отваряне директно се изпраща SMS на енергото. Ако не си платиш сметката, то не ти спират тока, а ти ограничават консумацията на около 100W.
Хората си вършат същинската работа, за потребителите няма главоболия. На всичкото отгоре инвестицията ще се възвърне за съвсем кратко време, заради спестените средства. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 21:11 Заглавие: |
|
|
Измишльотини или не, парите си му ги взимат
За генератора става, ама няма толкова лесно да стане изкупуването. За да се подпише договор с независим производител има около 100 (примерно) бюрократични формалности. Даже и на мен ток не може да ми продава от неговия генератор защото пазарът ще се либерализира 2007 или там някъде.
Между другото почти всички услуги имат предплатен елемент. БТК, GSM'ите и т.н. Само токът нямаше. Искаха да въведат такса електромер, но ДКЕР не им разреши. И се принудиха да взимат авансово от който успеят. Осреднено от няколко предходни месеца или нещо от този род. И на мен ми взеха 10 лева авансово и след това платих само три. Просто в гаража нямам климатици. Нали с някакви пари трябва да подменят електромерите и да изкарат таблата на границата на имота. Не ги оправдавам, но проявявам разбиране.
P.S. Забравих ... трифазния е по-евтин от монофазния. Или поне до скоро беше. Не съм следил последните тенденции. Та се радвай на трифазната цена ако е още същата. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 21:38 Заглавие: |
|
|
| Нарочно пиша анонимен,преди година един колега ми каза ремонтирам телевизор в циганската махала,не тръгва и не тръгва меря казва захрахването,под всякаква критика,казвам му а той излиза и вика по улицата"ей изключвай те се майстор е дошъл" и напрежението се появи,телевизора заработи.Мислех,че всичко се е променило,но днеска колегата ми ходи на адрес и каза,че поялника въобще не загрява,така,че всичко си върви по-старому,само ние си плащаме по новому. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 22:01 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | | Ами защо да измисляме топлата вода. Гледах репортаж по бТВ, в който даваха как са решили проблема с кражбите и с отчитането в Италия.Наслагали са електромери с GSM модули, които на всеки 2 месеца изпращат отчетените данни. Хората си вършат същинската работа, за потребителите няма главоболия. На всичкото отгоре инвестицията ще се възвърне за съвсем кратко време, заради спестените средства. | Тези модули за отчитане на електромери по GSM ги произвеждат и в България.Фирмата която ги произвежда се казва Rocon,и дава възможност за много други функции освен отчитането,като може да ти свали товаров график за доста дълъг период от време,сиреч който и ден,който и час,която минута,която и секунда да си избереш могат да ти покаже каква консумация си имал,но въвеждането в експлоатация натакава система изисква страшно много средства.В момента има на доста места монтирани такива средства за отчитане,но монтирането им е финансово обосновано,и се справят мога да кажа отлично. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 22:56 Заглавие: |
|
|
Да не ги оправдаваме тия от енергото. Мошеници са си и това е.
При сключване на договора ми през януари ме пращат да си извадя от съда документ че фирмата ми работи но за тоя документ в съда ми взеха 32лв.Не виждат ли че за 16 години нямам никакво закъснение с плащането и съм им редовен платец та за някакви си 20-30лв на месец ме пращат да давам пари на халост в съда . Те като не вярват в моята фирма нека те отидат и си платят с техни пари да проверят редовна ли ми е фирмата . Аз пак ви казвам дай боже шефа им да си докара телевизора за ремонт веднага ще го пратя да си извади от съда документ че е платежно способен после ще му поискам да остави 100лв капаро и като го направя ще му върна останалите та тогава да види как се любе люби как се на оджа пезевенк вика и как се пърди в турска джамия Ще забрави за договори и за какво ли не.... ами добре че взе да ми минава малко яда  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|