Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кажете как и на кой стълб да ги обесим тия от енергото
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 16:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Ваклинчо това дето го пишеш не оправдава енергото . Ами те утре могат да ми удържат и за половин година напред от къде накъде ??? Ето сега отново препочитам договора който съм подписал с тях сега на 7 януари и никъде няма такова нещо написано. Вече 16 години имам тоя сервиз и ползвам еднофазов 220в ток но си го плащам като трифазен за промишлени цели.Обикновенно до сега съм плащал25 до 30лв ток а сега с климатика ми се увеличи. За нищо на света не мога да ги оправдая за това но нека дойде Атака на власт та да им го вземат енергото Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 16:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Иване не се занимавай с политика а ако неискаш да плащаш ток си купи генератор и започни да си го произвеждаш а излишъците можеш да продаваш на НЕК (задължение са по закон да ти го изкупуват) Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing LaughingА и САМО ЛЕВСКИ надявам се утре вечер да си българин а не ловчанлия Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 17:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Коцев Атака като им вземе енергото ще ти вземе и сервиза.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 17:31    Заглавие: Ре: Отговорете с цитат

Аз понеже съм на всека манджа мерудия пак ще се обадя;
На Иван нямада му вземат сервиза, защото той си е от Атака,
а на мен ще ми повишат пенсията, а и вие като дойдете на моя, ще
получите големи пенсии. Laughing
Иване, а теб те защитава не само договора ти, а и "Закона за
енергетиката" , има го в Интернет.Само че в случая важи поговорката
че лудия не е тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава.Никъде
по света включително и в днешна България тока не се плаща авансово. Това са измишльотини на местни енергомошеници, и на
заблудени наши съграждани.
Гледам тук във форума вече десетина дена - скука - нема с каква тема да почешем клавиатурите и ето ти повод.
Савов
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Фикрет давам им го сервиза целия целиничък .Даже сега и ламинат съм си сложил на пода . Very Happy Ако знаеш по тоталитарно време какъв живот беше само . Не се грижех за нищо ама че покрива течял ама че стените се изкъртили ама че нямало ток шапка на тояга паля трабанта и по адреси Very Happy А сега 130лв за боклук 12лв данък сграда ето и за ламината 400лв за климатика пак 450 лв и отиде коня в ряката. Sad
Фишев дано Левски бие пък и да падне все толкова . Нито на теб нито на мен ще намалят патента а само футболистите ще се нагушат с пари.Когато ЦСКА би Ливърпул там то тук весниците ги възнесоха до небесата били голям отбор и какво ли не . Като отпаднаха сега всички ги оплюват . Така ще стане и с Левски след отпадането така ще ги омъскарят както само българите си го можем.
Но има светъл лъч в това мрачно време и това е че наближава Рибарица 2006 и тогава ох маме майко юнашка Twisted Evil нито за енерго ще мисля нито за Левски ще мисля а само да се видим там живи и здрави Very Happy
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами защо да измисляме топлата вода. Гледах репортаж по бТВ, в който даваха как са решили проблема с кражбите и с отчитането в Италия.

Наслагали са електромери с GSM модули, които на всеки 2 месеца изпращат отчетените данни. Големият период е с цел да се намалят пощенските разходи, защото сметките явно ги пращат по нея. Електромерите са заключени в кутии и при отваряне директно се изпраща SMS на енергото. Ако не си платиш сметката, то не ти спират тока, а ти ограничават консумацията на около 100W.

Хората си вършат същинската работа, за потребителите няма главоболия. На всичкото отгоре инвестицията ще се възвърне за съвсем кратко време, заради спестените средства.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Измишльотини или не, парите си му ги взимат Smile
За генератора става, ама няма толкова лесно да стане изкупуването. За да се подпише договор с независим производител има около 100 (примерно) бюрократични формалности. Даже и на мен ток не може да ми продава от неговия генератор защото пазарът ще се либерализира 2007 или там някъде.

Между другото почти всички услуги имат предплатен елемент. БТК, GSM'ите и т.н. Само токът нямаше. Искаха да въведат такса електромер, но ДКЕР не им разреши. И се принудиха да взимат авансово от който успеят. Осреднено от няколко предходни месеца или нещо от този род. И на мен ми взеха 10 лева авансово и след това платих само три. Просто в гаража нямам климатици. Нали с някакви пари трябва да подменят електромерите и да изкарат таблата на границата на имота. Не ги оправдавам, но проявявам разбиране.

P.S. Забравих ... трифазния е по-евтин от монофазния. Или поне до скоро беше. Не съм следил последните тенденции. Та се радвай на трифазната цена ако е още същата.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Нарочно пиша анонимен,преди година един колега ми каза ремонтирам телевизор в циганската махала,не тръгва и не тръгва меря казва захрахването,под всякаква критика,казвам му а той излиза и вика по улицата"ей изключвай те се майстор е дошъл" и напрежението се появи,телевизора заработи.Мислех,че всичко се е променило,но днеска колегата ми ходи на адрес и каза,че поялника въобще не загрява,така,че всичко си върви по-старому,само ние си плащаме по новому.
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 22:01    Заглавие: Отговорете с цитат

cvetomirconev написа:
Ами защо да измисляме топлата вода. Гледах репортаж по бТВ, в който даваха как са решили проблема с кражбите и с отчитането в Италия.Наслагали са електромери с GSM модули, които на всеки 2 месеца изпращат отчетените данни. Хората си вършат същинската работа, за потребителите няма главоболия. На всичкото отгоре инвестицията ще се възвърне за съвсем кратко време, заради спестените средства.
Тези модули за отчитане на електромери по GSM ги произвеждат и в България.Фирмата която ги произвежда се казва Rocon,и дава възможност за много други функции освен отчитането,като може да ти свали товаров график за доста дълъг период от време,сиреч който и ден,който и час,която минута,която и секунда да си избереш могат да ти покаже каква консумация си имал,но въвеждането в експлоатация натакава система изисква страшно много средства.В момента има на доста места монтирани такива средства за отчитане,но монтирането им е финансово обосновано,и се справят мога да кажа отлично.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не ги оправдаваме тия от енергото. Evil or Very Mad Мошеници са си и това е.

При сключване на договора ми през януари ме пращат да си извадя от съда документ че фирмата ми работи но за тоя документ в съда ми взеха 32лв.Не виждат ли че за 16 години нямам никакво закъснение с плащането и съм им редовен платец та за някакви си 20-30лв на месец ме пращат да давам пари на халост в съда . Те като не вярват в моята фирма нека те отидат и си платят с техни пари да проверят редовна ли ми е фирмата . Аз пак ви казвам дай боже шефа им да си докара телевизора за ремонт веднага ще го пратя да си извади от съда документ че е платежно способен после ще му поискам да остави 100лв капаро и като го направя ще му върна останалите та тогава да види как се любе люби как се на оджа пезевенк вика и как се пърди в турска джамия Evil or Very Mad Ще забрави за договори и за какво ли не.... ами добре че взе да ми минава малко яда Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети