|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 20:49 Заглавие: Да.Телевизорите, включително и кинескопите се мият! |
|
|
Измил съм десетки телевизори, включително и кинескопите и никога от това не съм имал проблеми с елементи и т.н. Въпроса е да не повредиш нещо от невнимание.
Операцията извършвам по следния начин: отделям шасито и демонтирам ГОВОРИТЕЛИТЕ! Само те не се мият! След това кутията и шасито занасям в банята и със СИЛНА струя гореща вода и помагайки си с мека четка с дълъг косъм, капвайки по малко течен сапун ги изкъпвам до блясък. С четката - много нежно. Графитизацията на кинескопа - само с водата, но там, където стъклото е голо - четка. Отклонителната бобина носи и четка и сапун. След това всичко съхне капките внимателно подсушавам с тоалетна хартия.
Сухото почистване правя само с издухване с прахосмукачка и четка, на двора, но това почистване използувам, когато ТВ е на непознат.
Ако някой има нещо против моето мнение, му препоръчвам да отиде при този, който го е учил, и да си иска парите
Темата е чудесна
Савов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 21:30 Заглавие: Re: Да.Телевизорите, включително и кинескопите се мият! |
|
|
| интермаш написа: |
Ако някой има нещо против моето мнение, му препоръчвам да отиде при този, който го е учил, и да си иска парите
Савов |
Стига с поучения бе човек,Мицанка ли си,Савов ли си,Интермаш ли си не знам какъв още ще се кръстиш.Стига поучения моля те!Добре това е твоя метод добре-чухме го.Но защо трябваше да казваш тия думи??
А всички които сме несъгласни с тебе да си избършим задниците с дипломите си ли????Това ли искаш да ми кажеш???
Целокупната част от квалифицираните тв-техници във форума,които знаем,че телевизор не трябва да се мокри защото-
-се скапват потенциометрите от водата
-се скапват електролитите
-ръждясват финните ВЧ-кондензатори
-зеленясват проводниците на откл.с-ма
-напуква се платмасата на ТХОта и каскади и още куп проблеми стават.
Та хайде всички ние да идем да си вземем парите от тези които са ни учили-щото Мицанка каза!
Преди да кажеш нещо мисли-дали не обиждаш някого в тоя форум имайки се за най-велик.В случая обиждаш 99% от участниците във форума! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 22:20 Заглавие: Re: Да.Телевизорите, включително и кинескопите се мият! |
|
|
| интермаш написа: | Темата е чудесна
Савов |
Може и така да е но май само за чесане на клавиатурата.
Не е ли възможно да си малко по-малко категоричен в изказа си?
Все пак са само | Цитат: | | десетки телевизори | а това не е много за един стаж до пенсия .
Между другото по какво се различават тези | Цитат: | | но това почистване използувам, когато ТВ е на непознат | и другите телевизори , защото в една друга тема си разменяхме мисли как трябва да се прави качествен ремонт (помниш ли?).
Нещо се разминават нещата май.  |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 22:57 Заглавие: |
|
|
На Мечо Пух ще му кажа, че освен да си иска парите от този, който го е учил на електроника, трябва да си иска парите и от този, който го е учил на възпитание - домашно, обществено и т.н.
А теб РС, ще помоля да не започваш пак, и стига с тези цитати.
Ако си обърнал внимание на моите съвети от онзи исторически разговор, по въпроса за 11АК , и ако научиш резултатите от ремонта му ще видиш, че моите съвети са били съвсем правилни.
Подписвам се под всяка своя дума, казана тук във форума!
А за десетките телевизори, ще ти кажа че от скромност не написах стотиците.Пък и не става дума само за телевизори.Не знам дали си виждал как изглежда електронното управление на една работила металорежеща машина? Те изглеждат точно така, а такива аз съм почиствал-десетки, вярно не в банята, но с подобни методи.
Забележките си трябваше и си задължен, да направиш към въпросния мечо пух, най-малкото за нарушаване на етичните правила във форума. Това, което не направи и с Г-н Фишев в онзи исторически разговор. Не знам защо, но имам чуството, че в тези два случая се яваваш нещо като диригент, подклаждащ нападки срещу мен - с нищо непредизвикани. Каквото съм написал - написал. Ако искаш вярвай, ако не - не вярвай - твой личен избор - но нямаш право да инсинуираш по мой адрес. Всеки може да прочете всичките ми постове и да види, че никога не съм обидил никой, независимо, че тук във форума се пишат и некомпетентни мнения и наивни и просташки и още какви ли не..
Нямам никакво намерение повече да пиша в тази тема, така, че с любопитство ще проследя евентуалните излияния на мечо-пухковците.
С уважение
Григор Савов |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 23:14 Заглавие: |
|
|
| Тежко и горко на вашите клиенти г-н Савов ,такъв ремонт е бомба със закъснител ,кой знае колко от тези телевизори са се връщали след време ,когато водата разяде някоя бобина или дросел ,започне да прекъсва някой потенциометър и друго. Нямам спомени да съм виждал в някой телевизионен сервиз миялно помещение-маани-бегай!! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 23:17 Заглавие: |
|
|
интермаш, Григор Савов, micanka, какъв е проблема с цитатите?
Нали са твои думи и са именно цитати и нищо не съм подменил в тях.
Не е лошо и най-накрая да разбереш, че в този радел (и не само в този) аз имам точно толкова права колкото и ти, ориентирай се малко най-накрая в обстановката. Човек като теб с толкова опит в какви ли не области (та и чак до банята се оказа тази вечер) не му прави чест да се изказва постоянно неподготвен, но с неодолимото чувство на ОГРОМЕН професионалист.
Спри се малко и се поогледай. Да ти прави впечатление, че според теб всички са криви само и единствоно ти си правия по всички въпроси
Чак пък да си такъв месия - не ми се вярва.
Не ти ли прави впечатление, че голяма част от темите които пускаш с огромно душевно задоволство просто се подминават въпреки напъните ти да доказваш колко са неотразими и са "безценни съвети за вас", не само в този форум.
Да си чувал случайно какво е рН-то на сапуните (пък макар и течни) и как си взаимодействат металите с основите (това е жокер)?
И защо ли на тази електроника в ръководството пише да се пази от ВЛАГА, а случайно да имаш представа какви мерки се вземат примерно в атомобилната електроника в модулите които са изложени на такива въздействия? |
|
|
 |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 23:52 Заглавие: |
|
|
Г-н Мицанка,никой в този форум няма нищо против теб,остави се-няма световна конспирация във форума срещу теб-с главнокомандващ-деригент RC и подизпълнители г-н Фишев и аз.
Никой няма нищо против методите ти-ползвай си ги-щом смяташ че са добри-аз,както и 99% от колегите ги смятаме за неправилни-тва си е наша работа.За какво "уважение",за какво "възпитание-обществено и домашно" може да говориш при положение че самия ти ни пращаш да си късаме дипломите,да си бършиме ........ с тях,да си искаме парите от този който ни е учил.Демек ние сме абсолютни бездарници.
Познавам хора от форума които са висшисти-инженери професионално отлично реализирани-и не мият шаситата в банята-и те ли да се отказват от дипломите си?
Познавам и хора от форума които са отлично професионално реализирани в Чужбина,като ТВ-техници и не мият шаситата и те.И те ли да се върнат в България за да си искат парите за това,че нищо не знаят според вас?Вашето мнение ли е по-меродавно или това на немския работодател,който ги е наел?
Няма смисъл да продължавам-останалото го е казал RC.
P.S.RC именно течните сапуни имат дори по-високо pH в голямата си част,защото твърдите най-често са натриеви,а течните калиеви,а калия е доста по-реактивоспособен от натрия.Но дори и да е неутрално нивото на pH достатъчно золуми прави корозивното действие на самата вода-тя корпуса на кораби с титаново покритие разяжда та крака на едно съпротивление няма да разяде-
всеки е виждал телевизори валяни от дъжд,дето ги карат от Австрия и Германия-ръждясали изводи на съпротивления,тунери и т.н. и т.н. и тва от някоя друга капка дъжд и то при затворен капак,а камо ли да го сложиш под чешмата.
Последната промяна е направена от Мечо Пух на Чет Мар 23, 2006 23:54; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 23:52 Заглавие: |
|
|
До сега на чешмата съм мил само едно шаси-от наводненията миналата година -че само тиня беше вътре в телевизора -доста плувал.По въпроса с котките-с четка и кореселин ЯКО.иначе за друго само четка и прахосмукачка _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 0:37 Заглавие: |
|
|
| При мен са идвали напикани от мишки и даже с разядени писти.Случвало се е да има черно лепкаво покритие върху платката-може би от готвене,използване на въглища в печките и т.н.Винаги се мъча със чист спирт,шаси никога не съм мокрил.Колкото до праха всички се сблъскваме с него почти във всеки телевизор.Правиха добро впечатление телевизорите от Австрия и Германия поне при мен идваха без никакъв прах.А в един случай от Гърция имаше мумифицирани 5-6 малки жаби.Какво ли не съм намирал вътре днес от едно Sanyo изпадаха една шепа умрели мухи. |
|
|
 |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 1:00 Заглавие: |
|
|
Да оставим г-н Савов-сега по същство.Идвали са телевизори с мърсотия кви ли не.Ако щете ми вярвайте в един телевизор изваден от някакъв гьол или рекичка,както е бил изхвърлен в Германия имаше умряла водна змия-как миришеше и колко дезодоранта изпръсках малееейй.Инак човека и досега си го гледа който го купи-перфектен телевизор.Приятел ми е-предупредих го-казваше че поне година намирисвал на гнус.Идвали са и телевизори с вар,киреч вътре капало,мазнина-много често и ква ли не мръсотия,кал и т.н.Ползвам четка за бояджилък-баданарка за праха.Отделно когато се налага спрей със сгъстен въздух за труднодостъпните места,когато се налага за нещо-има си специален за радиоелектронни цели-има го и тук в Ешоп.Отделно ако се налага тук таме по платката ползвам прости почистващи спрейове като Контокс,този на Филипс и други,въпреки че ги пишат че държат 30кВ никога не пръскам високоволтовите детайли-ТХО,каскади и т.н че знае ли се .Винаги сменям съпротивления и други елементи със много силно корозирали и ръждясали и зеленясали изводи по платката,щото просто като го хвана със пинсетата и то тялото му остане в пинсетата ,а краката си останат запоени на платката . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|