| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 18:17 Заглавие: |
|
|
| Колеги, до сервиза ми се намира офиса на една от водещите кабелни телевизии. Не и пиша името за да не звучи като реклама.С колегите от тази телевизия доста сме дъвкали тази тема.Ако ви интересуват някои параметри бих могъл да се консултирам и да пиша,като например :ниво на сигнала.съотношение сигнал шум и т. н. Все пак човек трябва да знае за какво плаща.Много се раздрънках. Добре ще бъде да си отворим тема в друг раздел. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 20:53 Заглавие: |
|
|
| При нас веднъж се обадихме за лош сигнал и додоха с един апарат да мерят нивото. И оправиха нещата, това беше преди 4-5 години. Длъжни са да усигурят нормален сигнал. |
|
|
 |
KokoBOko Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 05, 2006 21:22 Заглавие: Da ama ne |
|
|
| toltec написа: | | Най добре да отворим една тема по този въпрос . Много хора пишат неща които не са си изяснили напълно . Усилвателите за кабелна телевизия имат доста параметри и усилването не е най-важния . Личното ми мнение е че там където не достига ниво най добрия усилвател става с един MAR купен от Електрон . Дали сплитера е китайски , тайвански или Wizi не е от чак такова значение .Теорията е една и съща , само ферита е различен. Имам доста фабрични схеми на усилватели и ако трябва ще ги сканирам ( или ще ги дам на някой на хартия па той да го прави )Ако някой има желание да пише л.с. |
Много си далеч от истината, тези МАР са толкова зле че си нямаш на идея , наи добрите са на филипс и моторола .
Дори сам да си го сглобиш ако малко разбираш , ще работи по добре .  |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 06, 2006 1:06 Заглавие: |
|
|
| Не съм казал че MAR стават за магистрални усилватели .Разискваше се тема за домови , а за това са идеални . Ако говорим за хибридни модули BGY.... или MH ... това е съвсем друго ,но те са скъпи и използването им не е оправдано в случая. Не съм далеч от истината " вервай ми " . Бая усилватели съм направил , поправил , та дори в момента правя уреди за кабелни.Стоя си зад предложението за схеми на Wizi , Hirchman ,CanalPlus и др. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 06, 2006 8:29 Заглавие: |
|
|
Здравейте преди години се занимавах с производство и проектиране на усилватели за кабелна телевизия и мога да ви разясня някой неща:
- магистралните кабелни усилватели са с невероятни изисквания там МАР изобщо е абсурд да се ползва (обикновено се използват хибридни схеми примерно като тези постнати по-горе --> цени около 50USD на чип). АЧХ и усилване на усилвателя се задаваха по цифров път......
- колкото до домашни усилватели има дори 15 децибелови с по три транзистора и доста успешно се използват за малки къщи с по 10 тина телевизора.
- Оня уред с който са идвали техниците на кабелната се нарича спектрален анализатор ---> по добрите усилватели имат атенюатор за изравняване на усливането за целия работен обхват --> с уреда се гледа нивото на каналите и с този атенюатор се регулира да е еднакво и на 100 и на 800 мегахерца.
По въпроса за кабели и сплитери и тапове когато са сухи качестовото на най -големите ментета и на най-марковите е горе долу едно така че дали сплитера струва 30 стотинки или 3 лева е все едно ---> важно е да се гледа как са направени дали при един дъжд няма да се намокрят и всичко да се прецака... |
|
|
 |
|