Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

за двуслойните платки
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 17, 2006 8:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Тойз Весо, странно момче. Казах му, да изреже краката плътно до платката. Нищо да не маха, вади, чисти. Да залепи чипа както си е след препрограмирането отгоре на платката. Ако настоява за цокъл, да си почисти дупките с клечка за зъби (ако не го е правил броим, че е скапал вече платката) и да си ковне цокъл. Нека да бъде цангов за да не се окаже, че колата спира насред път заради изпаднал чип. Иначе и цокъла (цанговите са с твърди крака) може да се лепне отгоре на плкатката. Няма да има фаца (лице, вид на влашки), но като му капне малко силикон и ще е по-добро от оригиналдъ (не се нуждае от превод).

Обаче съм забелязал, че трябва да се изпишат тонове букви и накрая, питащият да каже, че вече не му е нужно ...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 17, 2006 9:01    Заглавие: Отговорете с цитат

весо написа:
ами ако не стане новият чип нали все пак трябва да върна стария и всичко да си тръгне по старому...

прочети съдържанието на стария in-circuit - докато е още на платката, та ако не стане новия БИН да запишеш стария Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пон Апр 17, 2006 9:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Споко Ваклине, все още не съм скапал платката (още опитвам на разни боклукчави платки). Какви са тези цангови цокли? А ако все пак преценя че няма да мога да се справя ще помоля някой от форума да ми ги извади (чиповете де).
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 17, 2006 9:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Какви са тези цангови цокли?

Ей тези:
http://www.mladkonstruktor.bg/e-shop/shopping/product_details.php?id=149&product_id=136
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
весо
Гост

МнениеПуснато на: Пон Апр 17, 2006 10:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно такива цокли съм си взел но като не им знам името (пак се изложих Embarassed ), понеже виждам че ще мога да ги запоя и от страна елементи, защото нямам метализация на отворите на платката.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 17, 2006 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Това дето нямало метализация е изненадващ факт...
весо
Гост

МнениеПуснато на: Пон Апр 17, 2006 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
Това дето нямало метализация е изненадващ факт...

Да така си е и мога да го потвърдя с две ръце защото ми се наложи да сменя един транзистор....
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 17, 2006 12:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Тогава тежестта на предложението ми "режем краката до основата на платката и запояваме цокъл от страна елементи без да чистим нищо" се удвоява.
весо
Гост

МнениеПуснато на: Вто Апр 18, 2006 9:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че е време да споделя какво успях да направя. Браво Ваклине за безцените ти съвети... Изрязах с един скалпел крачетата плътно до платката и след това с лекота ги извадих и то забележете без да отлепя и една пистичка.... направо много се изкефих Razz Айде успех и все така да помагате на нуждаещите(и неуки) се като мен!!!
Върнете се в началото
raxell
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 18, 2006 10:39    Заглавие: Не може да бъде!!! Отговорете с цитат

Не е за вярване , с така описаните технологии съм напълно съгласен но............така се процедира когато нямаш РАЗПОИТЕЛ .........преди години ги нямаше на пазара и си ги правехме сами от парче медна шина.
Сега има и на велер и на ерза , все реномирани марки , и клипсове за вадене има , да не е евтино но за професионална работа си заслужава - пести време и нерви ,а да работиш с такава удобна хубавиня си е удоволствие Very Happy
Хайде със здраве от мен Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети