| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 8:47 Заглавие: |
|
|
Тойз Весо, странно момче. Казах му, да изреже краката плътно до платката. Нищо да не маха, вади, чисти. Да залепи чипа както си е след препрограмирането отгоре на платката. Ако настоява за цокъл, да си почисти дупките с клечка за зъби (ако не го е правил броим, че е скапал вече платката) и да си ковне цокъл. Нека да бъде цангов за да не се окаже, че колата спира насред път заради изпаднал чип. Иначе и цокъла (цанговите са с твърди крака) може да се лепне отгоре на плкатката. Няма да има фаца (лице, вид на влашки), но като му капне малко силикон и ще е по-добро от оригиналдъ (не се нуждае от превод).
Обаче съм забелязал, че трябва да се изпишат тонове букви и накрая, питащият да каже, че вече не му е нужно ... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 9:01 Заглавие: |
|
|
| весо написа: | | ами ако не стане новият чип нали все пак трябва да върна стария и всичко да си тръгне по старому... |
прочети съдържанието на стария in-circuit - докато е още на платката, та ако не стане новия БИН да запишеш стария  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 9:03 Заглавие: |
|
|
| Споко Ваклине, все още не съм скапал платката (още опитвам на разни боклукчави платки). Какви са тези цангови цокли? А ако все пак преценя че няма да мога да се справя ще помоля някой от форума да ми ги извади (чиповете де). |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
весо Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 10:23 Заглавие: |
|
|
Точно такива цокли съм си взел но като не им знам името (пак се изложих ), понеже виждам че ще мога да ги запоя и от страна елементи, защото нямам метализация на отворите на платката. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 11:00 Заглавие: |
|
|
Това дето нямало метализация е изненадващ факт... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
весо Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 11:32 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Това дето нямало метализация е изненадващ факт... |
Да така си е и мога да го потвърдя с две ръце защото ми се наложи да сменя един транзистор.... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 12:04 Заглавие: |
|
|
Тогава тежестта на предложението ми "режем краката до основата на платката и запояваме цокъл от страна елементи без да чистим нищо" се удвоява. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
весо Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 18, 2006 9:41 Заглавие: |
|
|
Мисля че е време да споделя какво успях да направя. Браво Ваклине за безцените ти съвети... Изрязах с един скалпел крачетата плътно до платката и след това с лекота ги извадих и то забележете без да отлепя и една пистичка.... направо много се изкефих Айде успех и все така да помагате на нуждаещите(и неуки) се като мен!!! |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 18, 2006 10:39 Заглавие: Не може да бъде!!! |
|
|
Не е за вярване , с така описаните технологии съм напълно съгласен но............така се процедира когато нямаш РАЗПОИТЕЛ .........преди години ги нямаше на пазара и си ги правехме сами от парче медна шина.
Сега има и на велер и на ерза , все реномирани марки , и клипсове за вадене има , да не е евтино но за професионална работа си заслужава - пести време и нерви ,а да работиш с такава удобна хубавиня си е удоволствие
Хайде със здраве от мен  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
|