| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bobcho Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 19:19 Заглавие: Проблем с кабел за монитор |
|
|
Здравеите имам един проблем кабела на мониторът ми се е прекъснал долу до куплонга и като го пипна и мониторът ми изгасва и после трябва много да го нагаждам за да тръгне отново Та въпросът ми е следния може ли някои да ми даде схема на свързване на кабела към куплонга защото като го срязах неможах да разбера нищо защото е залят с черна пластмаса Мониторът ми е SONY CPD-200ES
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 19:28 Заглавие: |
|
|
| Виж това. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 20:04 Заглавие: |
|
|
zxcr много ти благодаря за инфото. Обаче сега се изправям пред нов проблем защото несъм много наясно с тези означения self test ,SDA, SCL,Digit Grd Как да разбера кое за къде се отнася  |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 20:48 Заглавие: |
|
|
В такива случаи , като отрежеш кабела , го оголваш и с мултицет прозвъняваш коя жичка къде е свързана ! Но ако си го изхвъллил, отрязания конектор, най-често се свързват по следния начин :
1-red,2-green,3-blue,6-red gnd,7green gnd,8blue gnd,10 gnd syng
12-sda,13-H syng,14-V syng,15-scl .Значи , ако си направил грешка и си изхвърлил конектора , сега ще трябва да отвориш монитора и да ги
видиш коя къде отива . Понякога ги пише на видеоплатката .Незнам дали си запоявал 15 pin.конектор и ако си начинаещ мисля че няма да ти е много лесно ! Все пак ти желая успех .  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 21:42 Заглавие: |
|
|
| Bobcho написа: | zxcr много ти благодаря за инфото. Обаче сега се изправям пред нов проблем защото несъм много наясно с тези означения self test ,SDA, SCL,Digit Grd Как да разбера кое за къде се отнася  |
И без тези изводи монитора ще ти работи. Свържи R,G,B,Hsyn,Vsyn и маса. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 22:54 Заглавие: |
|
|
| Тези изводи са за разпознаването на Plug&Play монитора, без тях ще работи, но е добре да ги свържеш. Кажи сега какво е точно положението, какво си отрязал, какво си разрушил и изхвърлил и какво се вижда от кабела, готов ли си да отвориш и монитора ако се наложи. Изводите за RGB (и евентуално HSYNC и VSYNC) сигурно ще ги намериш само като разгледаш жиците на кабела, все пак имай предвид като режеш кабел да оставиш възможност първо да измериш кой пин от конектора на кой цвят от проводниците в кабела отговаря. Опитай да го свържеш така както ти каза zxcr, най-лошото което може да стане е да не тръгне ако не си ги уцелил. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 23:10 Заглавие: |
|
|
| zxcr написа: |
И без тези изводи монитора ще ти работи. Свържи R,G,B,Hsyn,Vsyn и маса. |
Той без тези изводи ще работи , но няма да излиза в Stand-By ! _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 12:05 Заглавие: |
|
|
| Emil Evtimov написа: | | Той без тези изводи ще работи , но няма да излиза в Stand-By ! |
Когато видеото му спре хоризонталната и вертикалната синхр. няма къде да ходи и до две-три секунди си изгасва. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 17:44 Заглавие: |
|
|
Здравейте благодаря за бързите отговори Значи куплонга несъм го изхвърлил но наистина го отрязах много близо ще се опитам да го срежа за да видя дали ще мога да премеря нещо. А монитора вече го отворих но от страната кадето има надписи е запоена екранираща пластина и маи ще трябва да я сваля и нея. Като я махна ще пиша пак ако нещо немие ясно или ако нищо непише отдоло  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 18:44 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: |
Когато видеото му спре хоризонталната и вертикалната синхр. няма къде да ходи и до две-три секунди си изгасва. |
Знам от опит , че мониторите , които контактуват по IквадратC шината
с процесора , ако не им вържеш SDA-12 и SCL-15 нe излизат в Stand-By . Ще си свети диода зелено , докато не го изключиш...!  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
|