Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ot kakuv televizor da iskaram traf
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 16:21    Заглавие: ot kakuv televizor da iskaram traf Отговорете с цитат

ами значи въпросчето м ие тъпо!!интересуваме от какъв стар телевизор мога да искаррам траф на 30 еолта или някаде около 30 по възможност да е най-малко 250 вата и вобще възможно ли е да намеря такъв траф в телевиор?дали в старите български телевизори ще има такова чудо щот много ми трябва пък не ми се дават 30 лв Smile))
мерси предварително!!!
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 21, 2005 17:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Това са телевизори ,а не крайни стъпала,може да имат намотка за 30 волта ,но едва ли ще е за 7-8 А ,тоест 250 вата.Ако ти трябва за такъв ток ,ще ти се наложи да го пренавиваш ,както направих с един от Електрон стана доста добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 22, 2005 8:59    Заглавие: Отговорете с цитат

еми да го пренавивам фаида няма щот ми искат 60 лж за 250 вата с мои траф!! а 4исто нов струва 30 лв!!!така 4е тва вобще не го гледам кат вариянт е хубу не става а от каде мога да искарам направо такъв готов траф никва ли техника не работи с такова нешо бе маа му!!!
искам само да го сикарам да го сложа на стъпалото и да слушам има ли някув вариянт и без да ми казвате да си сиакрам траф от друго стапало!! Smile))
мен не ми тряя 7 8 ампера а 2 ампера 250 вата минимум Smile
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Съб Окт 22, 2005 9:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Драги гостенино,знам че в пощите едно време се ползваха уредби по 100 вата със захранващи трафове 250 вата.Вторичното им е 4x17 волта.Значи ако ги свържеш поледователно по две от намотките и после двете паралелно ще имаш напрейение 34 волта.Сега раздели 250 на 34 и ще получиш амперите.Въпроса е дали имаш познати по тия пощи.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 22, 2005 11:08    Заглавие: Отговорете с цитат

ABE ZAN4I IMAM.AZ OT SELO TO4NO OT PO6TATA MI DADOHA EDIN LAMPOV USILVATEL 6OT EDA RODNINA BA45KA TAM I E PRIBRAL SI4KO DET MOJE Smile))))))
I 4E M IDADE CELIQ USILVATEL LAMPOV DET ENO VREME E OZVU4AVAL CQLOTO SELO RADIOTO4KITE Smile) ILI NE6TO TAKOA I TRAFA MU E NQKADE KUM 150 200 WATA NE ZNAM KOLKO TO4NO! OBA4E KOFTITO E 4E IMA 2 PO 12V I 2 PO 6 V PAK NE MI VAR6I RABOTI NITO EDNOTO NITO DRUGOTO BIHTE LI MI AKZALI DALI TVA MOJE DA SE SVURJE PO NQKUV NA4IN I DA MI DAVA KUM 30 VOLTA PROMENLIV TOK
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 22, 2005 11:10    Заглавие: Отговорете с цитат

a da dobavq da ne me pomislite za tup 4e ot lampoviq usilvatel ni6to ne stava6e(nqma ni lampi ni dqvoli vutre samo paqci i razni drugi bokluci Smile ) samo trafa be6e izpolzvaem i kutiqta i iskam sega to4no v taq kutiq da si turq tranzistorno usilvatel4e ama mi trqq sqka6 drug traf ili prsoto toz ne go znam kak da go vurja !! Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 22, 2005 12:12    Заглавие: Отговорете с цитат

2 по 12 са 24 и още двете по 6 последователно 12 ще станат 36-даже-може и само едната и ще имаш таман 30волта-пробвай-ако всяка от тях си е отделна и не са противопосочно вити-ще стане-връзвай и мери-кво толкоз има?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 22, 2005 12:47    Заглавие: Отговорете с цитат

ami tva 4e pod dve imam vredvid dvupolqrno zahranvane edno dvupolqrno na 12 i edno takova na 6 volta
demek plius 12 minus 12 0 plius 6 minus 6 i nula pak koe kum kade da vurzvam ? i moje l ida vurja dva otdelni trafa posledovatelno a? 6ot imam tuka edin det nqma sredna to4ka na 24 volta
Smile
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Съб Окт 22, 2005 14:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Те така си карате на латиница и усмивки. Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Досмен
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 23, 2005 8:46    Заглавие: ха ха Отговорете с цитат

А аз много ще се радвам ако си намеря от някой поща в малак град усилвател за радиоточките. Той е към 20киловата мощност.
После ще го продам за узвучение на някой дискотека. Very Happy
И ето парички да си купя нова кола.
Ама айде спирам вече , че стана като дядо Пейо дето си вървял с яйцата .........
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети