Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

помагайте спешно, умираме от студ
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MegatroniC
Гост

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2005 22:42    Заглавие: помагайте спешно, умираме от студ Отговорете с цитат

Crying or Very sad Климатик - ОСАКА CH-12-JV, работеше си нормално до сега, но преди 2 часа спря тока в половината град поради скъсване на електропровод. Сега сед като ток има вече, климатика му стана нещо, като го пусна на отопление духа хладно и не нагрява, индикатора OPERATE мига, и отвън тялото не върти перката. Каде може да е проблема и мога ли да предприема нещо сам, да не би да е замрузнало това тяло нещо но пък нали му дават до много ниски температури да бачка. Помагайте че ще изпукаме от студ, има и малко бебе, направо незнам help help help Rolling Eyes Rolling Eyes
Върнете се в началото
danco
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бяла Слатина

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2005 22:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Търси тия дето са го монтирали,сервиза.Да ти пратя един калорифер ,но не пишеш откъде си.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2005 22:52    Заглавие: климатик Отговорете с цитат

ако имаш телефон звънни на 8142555 от името на жоро анев и ги питай колегите те знаят със 02 от пред

Последната промяна е направена от G_ANEV на Сря Дек 21, 2005 22:54; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2005 22:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Изключете го за десетина минути тотално от мрежата!При такива ситуации управлението може да се шашне Laughing и обикновено изключването помага.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2005 23:28    Заглавие: Отговорете с цитат

от Бургас съм, едва ли колегите ти Жоро ще могат да помогнат, мене ме съмнява че се е скапал тотално, до преди малко нагрявах, външното тяло със сешуар ама не помогна. Сега ще пробвам с изключване от мрежата, дано да има някакъв ефект. Мамка им и климатици, като ще взема една печка с дърва Smile ама то пък бива ли в най студения ден да се прецака
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2005 23:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
от Бургас съм, едва ли колегите ти Жоро ще могат да помогнат, мене ме съмнява че се е скапал тотално, до преди малко нагрявах, външното тяло със сешуар ама не помогна. Сега ще пробвам с изключване от мрежата, дано да има някакъв ефект. Мамка им и климатици, като ще взема една печка с дърва Smile ама то пък бива ли в най студения ден да се прецака
Че то на осаката вносителя е от бургас на влизане от софия отляво преди града им е склада или офиса а може и двете заедно там трябва да има и сервиз мисля че фирмата беше Еко-клима Но за начало се обади на монтажната група тя трябва да посети климатика защото тя носи отговорноста за гаранцията след монтажа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 22, 2005 13:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Моят е 12 DJ-ъглов и се получи абсолютно същата ситуация.Оставих го да работи и заминах за Варна по друга работа.Минах през магазина на ЕКОКЛИМА и там ми казаха за номера с изключването от мрежата.Докато си говорехме по тоя повод с човек от сервиза им, жена ми се обади и каза че всичко се е нормализирало от самосебе си.Та за това дадох този акъл с изключването.

Върнете се в началото
MegatroniC
Гост

МнениеПуснато на: Чет Дек 22, 2005 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

колко време горедолу е работел докато се нормализира, знаеш ли? Защото аз като го остая, и след десетина минути както си духа и спира, индикацията за температурата гасне и остава да мига само OPERATE, днес ходих до сервиза, там ми казаха че скоро няма да могат да дойдат техници до нас, така че трябва да пробвам каквото може, иначе ще стоя на студено през коледата Sad в сервиза ми казаха с изключването от мрежата но първия път не стана ще го мъча още мамкаму
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 22, 2005 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами включих го около 7-7,30 сутринта,зъзнахме докато си пием кафето и отпраших за Варна.Жена ми се обади около 10,30,значи му е дошъл акъла след около 3 часа работа Exclamation Изрично ги предупредих да не го спират,защото още нямаше такъв студ и идеята ми беше ако се скапва,да се скапва окончателно и докато е време Laughing

Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Дек 22, 2005 19:30    Заглавие: Отговорете с цитат

а дано преди половин час го включих, ще чакам до като дойде нощната тарифа и включвам един мощен радиатор дето взех от комшиите, и утре ще го насека с брадвата скапания климатик да е. Абе казаха ми в сервиза че имало микропроцесор за някаква защита и когато тази защита сработела, външното тяло спирало, и туй в 90% от случаите се оправяло с изключване от мрежата за 15-20 мин, при мен не стана и се чудя да не би тоя микропроцесор да се е прецакал изцяло. Аз само да го разбера каде е, ще му разкажа играта, наскоро с изпичане съживих два изгорели процесора от спиране на перката и прегръаване, да и него ще го зготвя Twisted Evil
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети