| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BANK of ASIA Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 19:04 Заглавие: videocard |
|
|
Идея каква
videocard ми е необходима за да свържа два
монитора,на единия да се вижда едно,а на другия друго.
Единия монитор е LCD19 инча без DVI изход,другия е LCD21 инча
със DVI-изход.Няма да играя игри на тях,трябва ми някаква
карта по-възможност да не е много скъпа,бихте ли ми дали съвет
каква карта да търся |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 13:16 Заглавие: |
|
|
| Всяка PCI videocard с необходимото количество памет за съответната резолюция би трябвало да ти свърши работа, Windows поддържа работа с втора видеокарта. Само мисля, че на нея не може да показва overlay - за филми и видео. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 13:47 Заглавие: |
|
|
Win не поддържа работа с два видеоконтролера едновременно, но повечето карти с чипсет на ATI или NVidia имат изходи за втори монитор и телевизор. _________________ home studio |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 16:49 Заглавие: |
|
|
Поне в книжка за уиндоус 98 дебела 8 см. пише че работи с втора карта най-малко с вградена и оште една
поне така пише |
|
|
 |
dreamTech Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2006 11:07 Заглавие: |
|
|
По-добрият вариант е да си потърсиш Matrox или Ati DualHead видеокарта.
А Win наистина поддържа 2 видеокарти! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2006 18:27 Заглавие: |
|
|
Неможе един процесор да работи едновременно с две карти, може да се инсталират две но работи едната. Мисля че е излишно повече да се спори по този въпрос. Сигурен съм че никой от потребителите в този форум не може да ми го докаже. _________________ home studio |
|
|
 |
alfa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2006 19:24 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Неможе един процесор да работи едновременно с две карти, може да се инсталират две но работи едната. Мисля че е излишно повече да се спори по този въпрос. Сигурен съм че никой от потребителите в този форум не може да ми го докаже. |
А според мен на единият от служебните компютри има 2 видеокарти под 98 и мога да ги настройвам различно и едновременно да имат образ. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2006 20:53 Заглавие: |
|
|
| Ей, пробвал съм го това на Windows 98. Даже в BIOS можеш да избираш дали да инициализира като първа видеокарта тази на AGP или тази на PCI. На първата стартира Windows докато втората показва нещо в текстови режим докато и направиш enable от менюто за настройка на desktop-а. Там указваш какво да излиза на втората и избираш конфигурация на мониторите, после вече си я ползваш като нормален десктоп, като не може да показва overlay на втората. Т.е. ако искаш на едната да си чатиш/браузваш/etc., а на другата да си пуснеш някакъв филм може би е по-уместно да си чатиш от втората. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 8:50 Заглавие: |
|
|
Ама вие го пратихте човека в миналия век! Какъв Windows 98, какви PCI карти. Туй са истории от времената на Voodo 1
Според мен всяка съвременна PCI Express или AGP видеокарта с изходи 1 x VGA + 1 x DVI или 2 x DVI ще ти свърши работа. Особено щом нямаш изисквания към игрите.
Уточни дали дъното ти е с PCI Express x 16 или AGP и също до какви пари, за да ти препоръчам конкретен модел. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 14:40 Заглавие: |
|
|
Даже win XP поддържа работа с поне две видеокарти. Аз така ползвах AGP видеокарта като втора, свързана към телевизора, нагласена на специална резолюция, и си работи и то нормално, клипове ми вървяха. Основната видеокарта беше TSENG LABS E6000
1 MB PCI !. Човека иска на всеки монитор различно да се вижда така че една видеокарта дори и да има няколко изхода няма да стане, ако те са просто разклонени. |
|
|
 |
|