| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 17:09 Заглавие: AMSTRAD STV20E - ПРОБЛЕМ с хоризонталното отклонение |
|
|
Колеги,
този телевизор ме изнерви тотално. Като се включи в захранването, прави един опит да стартира, ТХО-то пали замалко и изключва. По тези симптоми съдя че има късо някъде по ВО-то оли +В-то. Уви, късо няма нито във ВО-то нито във +В-то нито по кое да е захранване. Като откача отклонителните намотки, телевизора заработва (макар че ТХО-то пищи с около 12-13КHz). Проблема се оказва във хоризонталното отклонение. Намотката е здрава (пробвах и с друга, и пак същото ). Така при няколко опита за включване ми изгоряха 4 BU508D . Така де, проверих всички кондензатори на отлонението, здрави са, но ги смених за спорта. Ефект пак няма. Започвам да си мисля че проблема е в ТХО-то.
Във файлобменника има схема, ама не мога да я отворя, нещо PDF-a не е в ред . Някои може ли да ми помогне, я със схема или със съвет...
Последната промяна е направена от Predator_MF на Чет Авг 05, 2004 8:56; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 17:20 Заглавие: |
|
|
| За да не гориш BU-та, прекъсни +В шината и вържи последователно една крушка 60 вата.Трябва да провериш импулса на базата на BU-то. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 8:40 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти много за съвета , тоя номер с крушката аз си го практикувам отдавна. И това опитах, там е работата че на транзистора си идат редовете... Въпроса е защо ми горят транзисторите - проблема идва от хоризонталното отклонение. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 12:32 Заглавие: |
|
|
Ако си го практикуваш нямаше да изгориш 4 транзистора.Провири колко волта хранят развивката ?? какви са импулсите на базата на BU грее ли или е студен ??? Не на последно място дали не слагаш ментета. И да уточним че транзистора ТХО бобини кондензатори и други това всичко се нарича ХОРИЗОНТАЛНА ОТКЛОНЕНИЕ ИЛИ РАЗВИВКА  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 12:48 Заглавие: |
|
|
извинявам се много, маи не доуточних как стоят нещата. Мисля че не съм споменал че имам доста отремонтирани телевизори зад гърба си...
Явно съм допуснал грешка при описанието на проблема -
+В = 115V, транзисторите са 'истински', купувам си ги от Пулсатор, импулсите на базата на транзистора са като по учебник!!!
| Цитат: | И да уточним че транзистора ТХО бобини кондензатори и други това всичко се нарича ХОРИЗОНТАЛНА ОТКЛОНЕНИЕ ИЛИ РАЗВИВКА |
Благодаря ти за хумора дето го вкарваш, аз не съм написал правилно... Когато закача 'HORIZONTAL DEFLECTION COIL' (на това му викаме НАМОТКА ЗА ХОРИЗОНТАЛНО ОТКЛОНЕНИЕ) ми изгаря транзистора. На крушка ефект няма тъй като захранването автоматично изключва. Ако мислите да си правим базици нека да не го правим във форума, аз съм тук за да помагам и да ми бъде помогнато, когато имам нужда!!! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 13:53 Заглавие: |
|
|
| zxcr написа: | | За да не гориш BU-та, прекъсни +В шината и вържи последователно една крушка 60 вата. | Това направи ли го? Транзисторите продължават ли да горят? Каква е ШИРИНАТА на колекторния импулс? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 15:46 Заглавие: |
|
|
Нали ви обясних че номера с крушката го пробвах и телевизора не пали... +В ми е около 120В и като е закачена крушката само подава мек старт и изключва редовете, това около 3-4 пъти в секунда и ефект няма, крушката не свети. Вие искате да ви кажа ширина на импулсите на колектора, а как да ви ги кажа като ТВ-то не стартира
Затова изгорих 4 транзистора- при опит да замеря някой точки. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 16:23 Заглавие: |
|
|
Май ще се наложи да смениш и ТХО-то  |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 18:41 Заглавие: |
|
|
| oitai da smenish pikofaradoviq kondenzator svarzan mejdu kolektora i masa ,obiknovenno e edin,no moje i da sa 2 okolo 330 pf imal sam sasiqt problem s edno sony -ludnah ,i se okaza tova problema ,ako ne ,to osven txo drugo mai ne ostava ,jelaq ti uspeh |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 18:44 Заглавие: |
|
|
Тая работа с изключването ме съмнява. Но дори и да има стартиращи импулси времето е достатъчно да се провери ширината (стига да има осцилоскоп). Сложи след лампата 1мкф неелектролит към маса. Какво става? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|