| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2004 15:59 Заглавие: Стъклотекстолит ...? |
|
|
| Здравейте . Някой има ли идея от къде може да се купи едностранно фолиран стъклотекстолит или гетинакс ( дебелина 1 - 1.5 мм ). И още един въпрос - видях че продават разтворен железен трихлорид който съдържал и " подобрители " - някой ако знае що за химия са ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2004 17:38 Заглавие: |
|
|
мисля че на FеCl3 "подобрителят" му е йод( ако си купиш такъв и ако го помиришеш ще се убедиш). но той е вече употребяван и ецването става за 1час и повече, а ако беше нов щеше да стане за 10-15мин. неразтвореният( прехообразният) FeCl3 е по-скъп но е ецването ста по-бързо. ти си реши какъв да си купиш.
текстолитът аз ти препоръчвам да е 1,5мм за малко и 2мм за големи платки. 1мм е много тънък и платките се кривям много, а ако си слижил вече и частите може да поврениш някой елемент. зависи къде живееш, аз съм от Варна и има магазини където продават големи парчета( 1/4 и 1/2 кв.м). това е, ако още нещо не ти е ясно питай. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2004 10:39 Заглавие: |
|
|
Аз си купих такъв железен трихлорид и наистина мирише на йод, ама ецвах платки и става за 10-15 мин , е после ако го исползвам пак става по-бавно...Ако намериш азотна киселина е най-добре става бързо , само внимавай, че е силна и.... 
Последната промяна е направена от slav4o.com на Вто Авг 17, 2004 10:42; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2004 10:42 Заглавие: |
|
|
| е, специално с този , който аз си купих първият път стана за 1час. може твоя да е по хубав. а каква му е цената? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2004 10:43 Заглавие: |
|
|
| левче - 333гр |
|
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2004 13:13 Заглавие: |
|
|
| моят е 60ст. за 0,5 литра. ясно къде е разликата. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2004 14:52 Заглавие: |
|
|
| Попитах от любопитство , а иначе 1 кг. ферихлорид ( неразтворен ) струва около 10 лв. във фирма " ВАЛЕРУС " . От чисто практична гледна точка ми беше интересно има ли проста химия която да го прави по активен .А стъклотекстолит намерих ... |
|
|
 |
Zone Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 23:27 Заглавие: Hi |
|
|
Zdraveite dadiavam se 4e razbirate s tezi bukvi no ne sam opravil kirilizatsiata. Slav4o.com izkam da te pitam ot kade si si go kupil tozi raztvor za lev4e? Niakade po Sofia li? I znaete li kade v Sofia moga da nameria podoben raztvor?
E-mail: [email protected]  |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 1:14 Заглавие: |
|
|
здравеите,знаете че железния трихлорид след като се употребява няколко пати се "изхабява",чувал сам че се въстановява с нешто.някои знае ли какво.
мерси предварително
pss:купих си железен трихлорид в твърдо съст.ецването на платка не е по малко от 30 мин. при стаина температура _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 14:23 Заглавие: Re: Hi |
|
|
| Zone написа: | Zdraveite dadiavam se 4e razbirate s tezi bukvi no ne sam opravil kirilizatsiata. Slav4o.com izkam da te pitam ot kade si si go kupil tozi raztvor za lev4e? Niakade po Sofia li? I znaete li kade v Sofia moga da nameria podoben raztvor?
E-mail: [email protected]  |
Съжалявам, но съм го купил на 250 км по на изток-от Търново . Иначе nobodyshadow казва, че поне 30 мин му трябвали за ецване. То когато е твърд зависи от това в какво съотношение го разтвориш.  |
|
|
 |
|