| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Иво Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2004 12:28 Заглавие: Един въпрос относно TV "Кристал" |
|
|
| Колеги, бих искал да разбера вашите мнения - как постъпвате, ако ви дойде за ремонт TV "Кристал" с дефектирал процесор HD44840? Струва ли си според вас да се губи време и средства и въобще дали това HD може да се открие на пазара някъде? Досега аз в такива случаи съм се спирал на варианта "ново управление" - така на ТВ-то може да се сложи и хипербанд тунер. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2004 18:06 Заглавие: |
|
|
| става със 100 канално дистанционно и тунер но е доста играчка успех |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2004 20:44 Заглавие: |
|
|
| Иво, варианти всякакви, но наистина едва ли си заслужава търсенето на ориг.процесор. Ако се намери, то цената ще е като на цял друг процесорен модул заедно и с нов тунер. А той самия телевизор вече е на доста преклонна възраст. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2004 17:52 Заглавие: |
|
|
А какъв е дефекта на процесора , в какво се изразява? _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Иво Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2004 20:02 Заглавие: Един въпрос... |
|
|
| Добри, няма го никакъв! Заседнал е в едно състояние и не мърда; и трите напрежения за този модул си идват на място, точни са си, няма други дефектни елементи по модула. Евентуално, има вероятност тунера да е подпрял процесора по шина /I2C ?/, но нямам работещ TV да пробвам това управление на него. По шина "clock"имам 7V, по шина"data" имам 0V. С осцилоскопа не съм ги гледал, шините. Визуално ефектът е: светъл, бял екран, без обратен ход, звук няма, включено "MUTE", де, на дисплей индикация не свети нищо. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2004 20:32 Заглавие: |
|
|
Иво, там на този модул трябва да има една акумулаторна батерийка. Вероятно е изтекла вече, и е омазала всичко около нея.
Това дето го пишеш | Цитат: | | По шина "clock"имам 7V, по шина"data" имам 0V | изглежда доста странно при положение, че | Цитат: | | и трите напрежения за този модул си идват на място, точни са си | !
Няма как да има там (на памет ) 7V, а пък и нещо не си спомням каква точно памет стоеше там, но все ми се струва че не е по тази шина
Това, че на | Цитат: | | дисплей индикация не свети нищо | също не говори добре за процесора. На резонатора (кварца) има ли някой?
Ресет-а как е? |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2004 8:54 Заглавие: |
|
|
Този процесор няма външна памет а батерията трябва да е над 2 волта за да помни програмите.Ако тя е стара и изтекла това ще пречи на помненето на каналите след изключване от мрежовия ключ.Би трябвало на шината да не е повече от 5 волта но и аз не си спомням подробности. Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2004 10:26 Заглавие: |
|
|
Шината при ITT и този процесор е с активна "1" за разлика от IIC, където е активна "0" Описания ефект се проявява, когато процесора е забит по reset (или power good). Това се формира чрез няколко малки транзистора и е доста критично. Ще проверя по - късно на кой крак е. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2004 10:42 Заглавие: |
|
|
| RC е прав , ако е истекала батерията огледай пътечките около нея и съпротивленията, окисляват се и прекъсват.Доколкото си спомням на платката имаше стабилизатор на 5В, виж дали с него всичко е в ред.Успех. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2004 11:34 Заглавие: |
|
|
| Филипов, едно малко уточнение. Темата е за "първия" Кристал с процесора на Hitachi HD44840. |
|
|
 |
|