| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 0:03 Заглавие: Зареждане на акумулатор |
|
|
искам да ви попитам - имам траф и схема грец горе доло 5А, с него колко време би трябвало да си заредя акумулатора който е 55А/ч и има ли проста схема който да приложа така че да ми изключи пхроцеса на зареждане? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата.
Последната промяна е направена от apxu на Вто Яну 30, 2007 18:33; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 9:24 Заглавие: |
|
|
| Нормалния заряден ток за оловните акумУлатори е 1/10 от капацитета им, значи ако наистина при заряд премериш тока и той е около 5А би следвало да се зареди напълно за около 10 часа. Но най-верните критерии са измерване на гъстотата на електролита, бурното кипене в клетките, температурата на електролита. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 11:47 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Малка поправка - около 15 -16 часа. при 1/10, в твоя случай 5,5A. | Предполага се че не е напълно разреден, но знае ли човек. Най- верния критерий е гъстотата! |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 14:22 Заглавие: |
|
|
А за схема която би изключила захранването на токоизправителя при зареден акумулатор ? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 22:57 Заглавие: |
|
|
Напрежението би трябвало да е към 14 волта нали? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 0:01 Заглавие: |
|
|
не проблем да си го направиш но по евтино е да си го купиш в лукоил бензиностанциите са по 24 лв 6амп
не искам да убивам ентусиязма ти но пробваи с нещо което ще ти свърши работа и няма да си набутан само така ще усетиш удуволствието на успеха |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 7:23 Заглавие: |
|
|
За циклично зареждане 14 V е малко малко,аз съм направил моето зарядно да изключва на около 14,8 V. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Фев 04, 2007 0:56 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | За циклично зареждане 14 V е малко малко,аз съм направил моето зарядно да изключва на около 14,8 V. |
14.3V,също е добра цифра.Поне така пише в дебелите книги.Все пак не влизам в спор. |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Фев 04, 2007 7:36 Заглавие: |
|
|
| Едни познати дават под наем електрокари с една платформа която се движи нагоре надолу - ползуват се в разни складове Искаха устройство което да изключва заряда при определено напрежение и да го включва пак при падане под определено напрежение След достатъчно експерименти казаха че им е най добре напрежението на заряд да се изключва при 31,5 волта /акумулаторите са 24 волтови/ На мен ми се вижда много но хората твърдят че така получават най пълен заряд без да се стига до кипене |
|
|
 |
|