| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Itso Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 9:19 Заглавие: Някой разглобявал ли е флаш памет или MP3 флаш плейър? |
|
|
| Замислих се за възможността за замяна на паметта на МР3 флаш плейър с по-голяма памет, взета от флаш памет. Според вас има ли шанс да стане такова начинание? Дали са съвместими и взаимозаменяеми чиповте памет? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 20:43 Заглавие: |
|
|
Много достоверен източник
Само дето при така поставен въпрос и този източник няма да му е от особена полза освен за обща култура. |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 20:49 Заглавие: |
|
|
Ама всъщност има ли изобщо смисъл да се прави това(което мисля че не е възможно) при положение че плеърите дори и с голяма памет се намират вече на достъпни цени  |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 20:53 Заглавие: |
|
|
Ето.
Но трябва да имаш специален поялник, там го има на снимка  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 15, 2007 22:33 Заглавие: |
|
|
Автор Win_XP Евала такова нещо не бях виждал до сега с дърводелска стяга и индуктивен поялник още един път евала. |
|
|
 |
Itso Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 16, 2007 9:10 Заглавие: |
|
|
| ShaGratH^ написа: | Ама всъщност има ли изобщо смисъл да се прави това(което мисля че не е възможно) при положение че плеърите дори и с голяма памет се намират вече на достъпни цени  |
аз не говоря за разните кучи марки дето ги продават по нашите магазини по 1 GB памет за 80 лв? имам в предвид други марки (и конкретни модели) със значително по-добро качество на възпроизвеждане, дето или изобщо не ги внасят в България, или се намират на адски завишени цени - SanDisc Sansa, Cowon iAudio, iRiver, а пък и до преди 2 години цените на пеметите не бяха като сега и беше нормално да се купуват качествени и доста скъпи устройства със 128 и 256 MB и не виждам нищо лошо ако може да се вдъхне нов живот на някоя такава добра играчка с монтиране на памет от някоя 2GB флашка (дето се продават вече за по 50 лв.)
Мерси за отговорите - ще почета, а и ще взема да пиша на този Win_XP да ми заеме стягата ако може за ден-два  |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Мар 20, 2007 1:22 Заглавие: |
|
|
Първо проверяваш процесора на плейъра колко памет може да адресира. После проверяваш дали има фирмуер за твоя плейър който да поддържа такива капацитети - ако има значи плейъра трябва да тръгне. След това започваш запояването... Аз успях да си подменя от моя SanDisk Sansa 512МБ чип с такъв 1GB, но всички букви от маркировките съвпадаха (освен тази за капацитета, разбира се). Имай впредвид че част от фирмуера се
намира в паметта.
Отпояването - детска игра С ютията - донора пострада, и без друго за нищо не ставаше... На SanDisk-а паметта е на отделна платка, така че лесно се отпои. После сложих малко колофон и със остра човка краче по краче... Около 2 часа играчка всичкото.
п.п. всеки GSM техник може да направи преместването на чипа за 5-10 минути и няма да вземе повече от 5-10 лева за тази манипулация. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
BuHap9 Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 03, 2007 13:13 Заглавие: Ремонт на mp3 плеър(софтуер или фирмуер) |
|
|
| я ся ми кажете от каде да си набарам аз фърмуер за моя NEO(от тези дето ги продаваха със SIM карта в Germanos) и как да го "поставя" на плеъра, като го разчита за NEW HARDWARE" ?? |
|
|
 |
Milen_Haskovo` Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 04, 2007 20:52 Заглавие: |
|
|
| s1mp3.org - избираш го по модела написан на платката. |
|