| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladitdrv Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 22:06 Заглавие: Търся схема за AYCO NF2109 |
|
|
Не мога да разбера какбо е шасито затова го снимах http://media.snimka.bg/2124/010503572-big.jpg
Процесора е TDA9381PS/N3/2/1741,а ми направи впечатление че е с някъква AN-ка в звука.Моля ако някой знае какъв тип е това шаси да пише!За схема май е божа работа!
П.С Ако има проблем с поста е редно да се предизвести първо и после да се хвърля в коша!Така правят нормалните хора!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 22:28 Заглавие: |
|
|
| И от към страна "спойки" ли няма никакви надписи? |
|
|
 |
vladitdrv Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 22:31 Заглавие: |
|
|
Не забелязах нищо наподобяващо номер на шаси  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 22:34 Заглавие: |
|
|
| Справка ? |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 22:36 Заглавие: |
|
|
| Има някакви надписи зад ТХОто.И дай целия състав на шасито + с колко транзистора е изпълнено захранването! |
|
|
 |
vladitdrv Нов потребител

|
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 22:49 Заглавие: |
|
|
Дай целия състав  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 23:08 Заглавие: Re: Търся схема за AYCO NF2109 |
|
|
| vladitdrv написа: | Ако има проблем с поста е редно да се предизвести първо и после да се хвърля в коша!Така правят нормалните хора!  |
Айде стига си философствал как правят нормалните хора.Съвсем правилно е постъпил колегата който ти е омел старата тема натам.
Не че и тази не е за там без упоменат пълен състав на телевизора.
А кой е "нормален",кой не е,как правят "нормалните" и как "ненормалните" и всякакви подобни преценки смятам да си ги задържиш за себе си.
Въобще и не смятам да "предизвестявам" някой за неща дето ги има поне по 2-3 пъти писани във всеки раздел в правилата,писани,дублирани,стикнати най-отгоре поне във всеки раздел по 2 пъти-и кел файда-пак никой ги не чете.Отделно и в самия "Кош" има още поне 2 стикнати теми най-отгоре по въпроса със изредени най-важните причини поради които теми се озовават там, както и съвети,какво да направи потребителя в такъв случай и какво да откоригира за да му се върне темата обратно.
Кво има да те предизвестявам?
Да седна да те моля да прочетеш правилата?
Да дойда да ти ги прочета на глас у вас във хола докато ти кротко си пиеш ракията?
И така на всеки,щото на ден са по няколко десетки като тебе?
Нещо друго не щеш ли?
P.S. Първият пост съм ти го откоригирал-друг път слагай такива големи снимки само по този начин (като линк)-не е нужно да се пляскат директно в поста и да "раздуват" темата настрани. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladitdrv Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 0:28 Заглавие: |
|
|
| Цитат: |
Айде стига си философствал как правят нормалните хора.Съвсем правилно е постъпил колегата който ти е омел старата тема натам.
Не че и тази не е за там без упоменат пълен състав на телевизора.
А кой е "нормален",кой не е,как правят "нормалните" и как "ненормалните" и всякакви подобни преценки смятам да си ги задържиш за себе си.
Въобще и не смятам да "предизвестявам" някой за неща дето ги има поне по 2-3 пъти писани във всеки раздел в правилата,писани,дублирани,стикнати най-отгоре поне във всеки раздел по 2 пъти-и кел файда-пак никой ги не чете.Отделно и в самия "Кош" има още поне 2 стикнати теми най-отгоре по въпроса със изредени най-важните причини поради които теми се озовават там, както и съвети,какво да направи потребителя в такъв случай и какво да откоригира за да му се върне темата обратно.
Кво има да те предизвестявам?
Да седна да те моля да прочетеш правилата?
Да дойда да ти ги прочета на глас у вас във хола докато ти кротко си пиеш ракията?
И така на всеки,щото на ден са по няколко десетки като тебе?
Нещо друго не щеш ли?
|
Много нервно го даваш нещо,сигурно мирно трябва да застана докато го чета,а?До колкото знам форума е за ХОРА с общи интереси които да си помагат?!Сякаш тук цари казармен ред и никой няма право на грешки!
За темата не мисля че е лошо оформена,а снимката се отваря от линка които сложих(би трябвало сам да си го видял),писах това което знам за ТВто(не мога да пиша чип по чип,транзистор и т.н) има модел и процесор мисля достатъчно за един опитен в областа да разбере за какво иде реч!
И ако си наблизо може да ти сипя една ракия,не си се обадил!(у хола) |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 0:42 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Много нервно го даваш нещо,сигурно мирно трябва да застана докато го чета,а? |
Не,просто да спазваш правилата така както всички останали потребители ги спазват.
| Цитат: | Сякаш тук цари казармен ред и никой няма право на грешки!
|
Никой не е тръгнал да ти натяква че си допуснал грешка и ако не беше пуснал този коментар относно действия на модератор въобще и нямаше да се повдигне на въпрос грешката ти.
| Цитат: | | За темата не мисля че е лошо оформена |
Какво ти мислиш и какво не мислиш слабо ме интересува.Раздел "Търсене на схеми" си има точни и ясни правила.
| Цитат: | | не мога да пиша чип по чип |
Айде бе-а другите как могат.
Между другото това и не ти е първата тема в която ти се прави забележка да дадеш състава на телевизора.
| Цитат: | има модел и процесор мисля достатъчно за един опитен в областа да разбере за какво иде реч!
|
Доколкото чета от другата тема не си колега от бранша,така че айде преценките "какво е достатъчно и какво не е достатъчно за един опитен потребител за да разбере за какво иде реч" да си ги запазиш за себе си.Като дорастеш до някакво по-сериозно ниво-тогава се меси,давай акъли и оценки...
Аз пък мисля че е недостатъчно и за това си има писано специално в правилника на раздела-
В текста:
Задължително опишете пълния състав - процесор и основни интегрални схеми (видео, аудио, вертикално отклонение, захранване - описание) Това е особено важно за съвременните телевизори, където в еднакви модели и дизайн се монтират различни шасита. Колкото по-пълно е описанието на търсеното толкова по-голяма е вероятността да се намери.
За китайските телевизионни шасита-освен това срещу всеки елемент от състава-задължително упоменавайте и номера му на платката.
Пример-
| Цитат: | CPU VCT3831A (IC201)
IF M52760SP (IC101)
AUDIO MSP3415G (IC901),TDA8944 (IC602)
V.O. TDA8172 (IC301)
POWER MC44608 (IC801), 2SK3298 (Q801)
|
И между другото-виждам че пак не си благоволил да прочетеш правилника на форума.
Та да вметна 2 неща-
Първо-Публичното коментиране действията на модератори във форума е забранено.
Второ-цитирането на цели постове-също.
Ако не ти харесват правилата във форума-участието тук не е задължително-има едно червено кръстче горе в десния ъгъл.
Надявам се да съм ясен. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|