Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Смущения при LCD монитор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Вто Юни 02, 2009 17:59    Заглавие: Смущения при LCD монитор Отговорете с цитат

След дълги размисли вчера се "задомих" с "PHILIPS 190S9FB". Като начални впечетления монитора го бива. Обаче има един проблем, който не разбрах, защо се получава. В магазина при пробата с VGA кабел се получаваха хоризонтални линии през около 3-4 см. движейки се леко нагоре. Продавача ме успа с твърдението, че кабела е без ферити и имало смущения. Аз до някъде се вързах. Прибрах се в къщи включвам монитора и отново смущения. Малко по-различни, просто монитора от време на време става по-ярък. Взех допълнително закупения DVI кабел и с него всичко заспа. Обаче, ако монитора нямаше DVI вход, какво щях да правя? Откъде идват тези смущения или има някакъв проблем монитора? Старият CRT "LG" си работи 7 години без проблем с VGA кабел.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 02, 2009 19:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с друг по къс VGA кабел и ако има пак смущения и ако имаш пистолет ,другото си го знаеш...
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 02, 2009 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, ще пробва с друг по-къс кабел, макар неговият да е стандартно къс.(навярно е комплект с монитора). Но преди пистолета ще е хубаво да си "види" захранването на компютъра. След това да го тества, по възможност, на друг компютър с по-скъпа (надявам се и по-яка)видео карта. Тогава си мисля, че ще му трябва нова разходка до магазина. Това за пистолета, дано си го казал на шега.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 02, 2009 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво да си гледа на новозакупен монитор и какви по яки видеокарти.Написал е че смущението го има и в магазина и на домашния му комп.Това за пищова въобще не е шега .Ти пробвал ли си да ходиш с пищов в магазина.Има поразителен ефект.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 02, 2009 20:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Не по-къс, а по-дебел трябва, кабел де.... Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 02, 2009 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Pamporov написа:
....

Да точно казано.
Има някакви смущения и те може да са и от монитора. Но нали е нов''
По-добре да е технически "подкован" отколкото да действа "по мутренски". Пак ще го метнат.
Върнете се в началото
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 02, 2009 21:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Компютъра е това:
Захранване - "HuntKey" V-Power LW-6500HGP;
Дъно - "BIOSTAR M7NCD Ultra" с чипсет nFORCE2 SPP/MCP;
Процесор - s.a "Аthlon 2700+";
Памет - 3X512 "ADATA";
Хард диск - АТА 60GB "Seagate"+ 80GB "Seagate";
CD/DVD – HL-DT-ST CD-RW GCE-8526B + HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20;
Видео - AGP "GV-R955256DP2" RADEON 9550, 128 bit / 256 MB DDR2;
На сервиз в никакъв случай, все пак си работи. След като на мен ми се опре нещо или е свързано със скъпа резервна част, тогава в сервиз. Пък след това вида му предполагам ще бъде доста "учукан".
Искам да споделя нещо. Монитора беше запечатан уж фабрично. Но имаше някои неща, които бяха в повече в кашончето. Например: Книжка "Висококачествени компютърни продукти 2008 г. - ноември", Рекламен лист на някакъв волан с педали, Някаква папчица с допълнително здравно осигуряване, Бланка на куриерска фирма - празна за попълване. Всички "промоцийки" бяха на български. Също върху екрана имаше три пръстови отпечатъка. Това ме навява на мисълта, че някъде в България се събират или поне се упаковат, а не в братския вече Китай. Ако някой може да свърже всички загадки, то може би ще си обясним поведението на моята нова придобивка.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 7:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук темата вече не е техническа а придобива друг характер.Няма такова място в България ,пък и не би имало смисъл това което е написано по горе да се прави.Това че има сложени брошури вътре не прави уреда не нов .Все пак тези неща биха могли да се отворят след като минават митница и т.н.Това с пръстовите отпечатъци направо ме съсипва.Всичко ми е ясно само не ми е ясна логиката "след дълги размишления "човек да си купи уред с явен дефект.
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 13:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Дългите размишления продължиха и откриха виновника за "помехите". Оказа се UPS-а. Взех го уж за по-хубав, със стабилизатор на изходното напрежение - "MGE". Имам и едно "РАСО" за парното го използвам, но то си е класическо и не дава смущения. В режим на отпадане на захранването UPS-а си работи нормално т.е. не ми влошава изображението. Пробвах да обърна щепсела, но без резултат. Всичките компютърни периферий са включени в един общ разклонител. Сега възниква въпроса каква е формата на изходното напрежение при нормално токозахранване, за да се получават тези смущения? Интересно, като се пусне монитора, логото му излиза без смущения, а те се появяват като дойде сигнал от монитора. Явно оригиналният VGA кабел не е съвсем истински и се набива нещо индуктивно. Не че ми пречи, пък и се убедих, че размишленията за избор на монитор са били в правилна посока и най-важното, че е здрав. С "DVI" кабела е добре, но защо UPS-а смущава монитора?
Върнете се в началото
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 15:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Не го смущава UPS-a. Ако включиш монитора на лаптоп само на батерия щя получиш сходни резултати. Смени си захранването на компа, ако искаш. Това ти го намекнах още вчера.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети