Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Goldstar CKT-2190 шаси PC-04A няма цветност
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 12:34    Заглавие: Goldstar CKT-2190 шаси PC-04A няма цветност Отговорете с цитат

Колеги този телевизор беше с повредено вертикално отклонение и след подмяна на интегралката TDA1170N и електролитните кондензатори около нея си разпъна екрана и всичко бе в норми ,докато не се получи следния ефект че след като го събрах телевизора и пуснах за проба оказа се че няма цветност.Почнах проверка на TDA3560A и някой елементи около нея и установих следното .След подмяна на кварца и тример кондензаторчето към него нямаше промяна ,импулса SSC така наречения сандкастле си идва в норми .С осцилоскоп примерих за наличие на генерации около кваца 8.866 МНz но такива не открих .Телевизора си има и секам с AN5633K но не съм проверявал има ли цветност на секам поради това че нямам ТВ сигнал секам.Направи ми впечатление че на 6 ти извод на TDA3560A има 0.7 волта дори и след като дам докрай цветността от дистанцияонното .Скриин графиките излизат с цвят.Когато отпоя 3 ти извод на интегралката напрежението там си идва нормално и се увеличава и намалява с команда от процесора.Почти съм стигнал до извод че TDA3560A е излязла от строя но все пак бих помолил и за вашето мнение .

Последната промяна е направена от plam65 на Сря Юни 03, 2009 18:53; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 12:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Импулса SSC е с три нива!
Сигурен ли си все пак че е наред?
Още повече след като е сменяна 1170?
А 3-ти крак не беше ли вход за composite video?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 12:45    Заглавие: Re: Goldstar CKT-2190 шаси PC-04A няма цветност Отговорете с цитат

plam65 написа:
Направи ми впечатление че на 3 ти извод на TDA3560A има 0.7 волта дори и след като дам докрай цветността от дистанцияонното...Когато отпоя 3 ти извод на интегралката напрежението там си идва нормално и се увеличава и намалява с команда от процесора.

Така и трябва да бъде,ако говориш за крака за контрол на цветовата наситеност.
Крака за който всъщност говорим е 6ти.
plam65 написа:

Скриин графиките излизат с цвят.

Те няма как да станат черно-бели.

Сигурен или си в кварца и тримера които си сложил?
Щото генерации трябва да имаш.

Последната промяна е направена от Bojilov на Сря Юни 03, 2009 12:51; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен върни стария кварц пък огледай около вертикалната данеби кадровия ти импулс да е по-малък Very Happy
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 12:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма да е лошо и да се хванеш на 3ти крак с осцилоскопа и да видиш какво идва.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

sacho написа:
...

кварца и тримера са от работещ телевизор ,сложих ги за проба.А що се отнася до 3 то краче сложих осцилоскопа и на чувствителност 0.005в засичак съсвсем слаби нива на сигнал .Но на 26 и 25 изводи дето е кварца няма никакви генерации.
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко за шаси PC04A (part1, part2, part3), включително осцилограми, възможни повреди, кое краче на TDA3560A за какво служи и т.н.
Върнете се в началото
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 18:13    Заглавие: Отговорете с цитат

emoome, да колега тези схеми вече ги изтеглих макар да ми се разминават малко с моето шаси понеже тези са за пал само а моето е пал-секам ама принципно няма голяма разлика.проблема е че незнам тоя генератор 8.86 винаги ли генерира или само в пал режим.А що се отнася до 6 ти извод там дето се регулира цветността по схема на 6 ти извод на интегралката напрежението трябва да стига до 3.9 волта при максимална цветност а то стига само д 0.9 волта мисля че това май не трябва да е така .то стиха в нормални граници само ако разпоя 6 то краче и го оставя свободно.
sacho, незнам колега дали може ако е по голям вертикалния импулс да няма цвят ,нали той участва в сандкстле SSC формирания импулс и оттам действа на цветността ама нали казах по горе че този импулс го имам и може ли ако кадровата развивка е видимо по екрана в норми да нямам цветност заради TDA1170 ?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

plam65 написа:
проблема е че незнам тоя генератор 8.86 винаги ли генерира или само в пал режим.

На тоя въпрос вече ти беше отговорено.
Да,винаги генерира!

plam65 написа:
А що се отнася до 6 ти извод там дето се регулира цветността по схема на 6 ти извод на интегралката напрежението трябва да стига до 3.9 волта при максимална цветност а то стига само д 0.9 волта мисля че това май не трябва да е така

На този въпрос също.
Да,така трябва да бъде-чипа отвътре го бута.Пък ти си търси що го няма ако си нямаш друга работа де...
plam65 написа:
може ли ако кадровата развивка е видимо по екрана в норми да нямам цветност заради TDA1170 ?

Може.

Последната промяна е направена от Bojilov на Сря Юни 03, 2009 18:55; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 03, 2009 18:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявай колега малко съм поуморен днес и ми е убягнало.Утре ще сменя чипа вертикалния тогава отново и ако пак няма резултат ще ти дам една заявка за TDA3560A ,ама си мисля че щом винаги генерира и в случая няма генерации 8.86 мегахерца най вероятно чипа ми е втасал.Като смених вертикалката пробвах шасито на един филипс и като го закачих си имаше и цват и развивка и после като си го сложих в неговата кутия понеже тя бе на друго място след транспортирането вече няма цветност ,та си бях помислил за механичен проблем но не открих такъв .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети