| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2005 22:45 Заглавие: мрежа през COM порта |
|
|
Схемата:
http://cxem.net/comp/comp7.php
Питането:
Каква скорост може да се стигне по този начин. Ще стигне ли за интернет да речем. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2005 22:51 Заглавие: |
|
|
| Има и вариант на фотодиод и лазерче от 1-2 лева и дава продуктивност от 250м или поне така пише със скорост 10Мбпс |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2005 23:04 Заглавие: |
|
|
не мислиш ли че: "за интернет да речем" е доста разтегливо?
лично аз по висока скорост през ком от невероятните,недостижимите, революционните,главозамайващите 9,6 кб/с не съм видял
УСПЕХ  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2005 23:11 Заглавие: |
|
|
| ама тва килобита или килобайта щото до 4 ме устрийва |
|
|
 |
gringer Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2005 23:27 Заглавие: |
|
|
скороста е достатъчна за интернет, много ще е бавен, но е достатъчна.
само не знам как ще го 'накараш да мине' през COM порта
PS:
| TIReX написа: | | Има и вариант на фотодиод и лазерче от 1-2 лева и дава продуктивност от 250м или поне така пише със скорост 10Мбпс |
дай малйо инфо |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2005 23:28 Заглавие: |
|
|
TIReX, тази схема е за връзка по RS232 между два компютъра за разстояния над 15м. скоростта на стандартния COM порт стига максимум до 128kbit/s. при такава връзка единият от компютрите става host а другият domain. което значи че единият компютър управлява другия. незнам какви са вариантите да си пуснеш нет по този начин но само информативно ти казвам че устройството което "пуска" нет по COM-а се нарича модем _________________ home studio |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 18:38 Заглавие: |
|
|
| Трябва по някакъв начин да пуснеш PPP по жицата, както става при стандартния метод за връзка към интернет с модем, т.е. трябва да симулираш dial-up server с единия компютър. Как да стане това зависи от операционната система която ползваш. Най-лесно се прави с Linux. Във Windows има и поддръжка за Direct Cable Connection, но не съм го ползвал и не знам дали може да служи за нещо друго, освен копиране на файлове от единия компютър на другия. Някой има ли повече информация по въпроса? А защо държиш да е RS232 - имаш лаптоп на който не си струва да се слага мрежова карта, или? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 19:05 Заглавие: |
|
|
Какви са тези глупости? Нямаш 5 лв. за мрежова карта ли? Кой ще доставя интернет? Ако е чрез телефон може да си намериш външен модем за 10 лв. и да го вържеш през същия COM порт.
Съвременните портове работят до 115200 bps и това е напълно достатъчно за 56К модем. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 20:09 Заглавие: |
|
|
Филипов
на мен проблем ми е разстоянието а не скоростта, верно че лана използва 8 кабела от които 4 маса и 4 за 10Мбпс и 100 мбпс и фактически може да се пуснат само 2 жици, но на разстояние над 230м няма връзка изобщо |
|
|
 |
|