| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 13:25 Заглавие: TV Samsung CZ-21F12T - не избира канали - Решено! |
|
|
Шасито е KS1A. Сменя номера на програмата а канала остава същия. С почукване по тунера се оправяше и така застопорен сканира два три пъти целия обхват. Установих, че няма дециметровия и смених тунера TECC0949PG35A със ENV57D44G3 - пълен аналог. Сега пак сменям програмите а той си седи на един канал, който запомних в метровия обхват преди и не се и оправя и с почукване, сканирам целия обхват а картинката си седи. Сменях дъмп,презапоявах процесора, мерих шини SCL и SDA на тунера, не са прекъснали. Цвят, яркост и друго си работи. Къде може да е проблема, ако на някого му се е случвало нещо подобно.
Последната промяна е направена от vescherry на Съб Сеп 12, 2009 12:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 14:17 Заглавие: |
|
|
На новия тунер, всички изводчета с които се замасява капачето откъм страна спойки, са си замасени и няма такова което да взема маса от капачето. Видях го въпросното изводче на стария тунер, наистина без да се допира до капака там няма маса. Но аз съм сменил тунера и защото го няма дециметровия обхват.
П.П. Изключваки ТВ-то от бутона или от ДУ, установен на празен канал и включвайки го пак - няма картина. Отида ли на програмата със запомнения канал вече на всички програми е все той. След като го изключа го изчаквам по-вече от минута иначе и на запомнения канал няма картина. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 19:15 Заглавие: |
|
|
Все пак презапой двете шини/SDA, SCL/ от проца до тунера-всички
мостчета. |
|
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 19:28 Заглавие: |
|
|
| Щом с почукване се оправя 100% спойка или прекъсната писта.Гледай с лупа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 21:00 Заглавие: |
|
|
Ами оправяше се за момент поне сканираше програмите и след това все на един канал си стоеше, както с новия тунер. И аз си мисля че нещо трайно прекъсна, но почти всичко наоколо съм презапоил и пробвал с мостчета. Дърво ще е голямо
П.П. Добре ве как прочита запомнения канал от паметта, шините са читави, какво още иска. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 09, 2009 23:02 Заглавие: Re: TV Samsung CZ-21F12T - не избира канали. |
|
|
| vescherry написа: | | Сменях дъмп | Смени чипа на паметта, не само дъмпа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 8:29 Заглавие: |
|
|
| Сменях и чипа с друг дъмп от същия модел, няма ефект, сканира но нищо не намира. Иначе от менюто за стандартите на звук и картина си помни настройките за конкретната програма. И аз вече незнам ко става... |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 10, 2009 16:26 Заглавие: |
|
|
Не искам да Ви се бъркам в методиката за отстраняване на дефекта,но аз бих презапоил пирончето на стария тунер и бих го върнал отново за да видя какво ще се получи,нищо че е само с два обхвата,защото може да има нещо в новия тунер и цялото търсене да е напразно.Все пак това е работа за 10 минути. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 11, 2009 10:26 Заглавие: |
|
|
| То хубаво го върнах, ама след последното презапояване и "притопляне" хич го няма стария тунер. Дава признаци обаче че търси нещо, притрепва на места, като че ли сменя и обхвати. За сега ще търся оригинален такъв тунер поне да е ясно накъде да тръгна. |
|
|
 |
|