| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zxcvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 14, 2009 19:43 Заглавие: TV Philips шаси GR1AX вертикал |
|
|
Здравейте ,
ако позволите един ахмашки въпрос : На това шаси GR1AX (защо го взех да го правя още се питам )първо като по правило му смених ТХО-то и всичко си отиде на местото уж, но след 2-3 мин замаза картинkата.ВЕртикалката е ТDA3653B, като загрее вдига консумацията (мерих) и падат 26 те волта на 24, другите напрежения не мърдат.Сменил съм всички кондензатори по ВО и филтрацията на 26-те волта.Изчетох всичко из форума за това шаси -не намерих подобен проблем. МОЛЯ ВИ дайте някакви идеи за тоя "пътник."Предварително БЛАГОДАРЯ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 14, 2009 19:46 Заглавие: |
|
|
В какъв смисъл "замаза"-разфокусира ли?
Какво ТХО си сложил-китаец или? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
zxcvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 14, 2009 19:58 Заглавие: |
|
|
не разфокусира картината свива я леко по вертикал и започва бързо прескачане, използвах "замазва" защото нищо не се разбира(нещо като черга" ориентирах се само по графиката
ТХО-то сигурно е китайче , но си работи добре май |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 14, 2009 20:09 Заглавие: |
|
|
Ами смени я тая вертикалка,като толкоз си я набедил. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
zxcvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 14, 2009 20:21 Заглавие: |
|
|
Смених я нали е 1,28 лв същата работа загрява и вдига консумацията ,най интересното е че се повишава консумацията през 6-ти крак , откачвах захранването на вертикала -държи захранването без да пада , утре отчаян опит с удвояване на радиатора на вертикалкатаиначе ще остане за донор за някой друг дарак  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Сеп 14, 2009 20:57 Заглавие: |
|
|
Аз бих захранил само ВО от външно захранване (ТЕС) да видя дали пак ще е така.Що си мисля че китаеца вдига по високо напрежение от колкото трябва да е  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
zxcvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 6:44 Заглавие: |
|
|
Имам едно прашлясало захранване дето не съм го ползвал от маса време и май днес ще му излезе късмета.
Надявах се да има някоя хитринка която не знам и лесно да реша проблема , но явно не е така пожелавам лек и спорен ден на всички  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 8:20 Заглавие: |
|
|
| И аз залагам на ТХО-то - ментеливо. |
|
|
 |
zxcvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 8:44 Заглавие: |
|
|
МФ предупреждава комарджийството е опасно за вашето финансово благосъстояние Ще го оставя да отлежи ден два за да спретна ТЕС-чето да бачка и ще пиша какво е станало с външен източник . Лека и Спорна |
|
|
 |
zxcvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 13:48 Заглавие: |
|
|
Здравейте пак, с ТЕС-чето експеримента даде същия резултат вдигна се консумацията и катринката се скапа по вертикали. ТХО-то може и китайче да e, но се държи перфектно. Във ВО то има 5 елемента на кръст и немога да хвана проблема сменени са електролитните кондензатори, ИС, премерени са диодите и съпротивленията.........
Моля дайте некви идеи...... !!! |
|
|
 |
|