| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 14:38 Заглавие: Монитор NOKIA 447R не работи. |
|
|
Момчета попадна ми този монитор и бих го купил за мен защото е 17" но ако го поправя разбира се. При включване светва зелената лампичка отпред и след малко почва да мига постоянно.Намирам един транзистор Т308 пробил. Транзистора е P4NA80FT. Ако някой има схема то бих се ориентирал по добре или пък какво да търся по нататък.мониторчето е хубаво почти ново и аз го отварям за сефте. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
smd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 15:12 Заглавие: |
|
|
Като намери транзистора , смени ли го? Тръгна ли монитора?
И защо не се обади при престоя си в Сф?!  _________________ 123 proba |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 15:16 Заглавие: |
|
|
Сега ще го сменя с едно ВУZ 80 тъй като гледам че той е полевак.А за София така се стекоха обстоятелствата че нямах и минутка свободно време.Прощавай.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
smd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 15:22 Заглавие: |
|
|
Бъди здрав Сега ще поровя да видя какво имам за твоя монитор. _________________ 123 proba |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 16:18 Заглавие: |
|
|
| Провери си пощата.Успех. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 19:32 Заглавие: |
|
|
Гошо хиляди благодарности за схемата.Свалих я и утре дано имам време го почвам защото и телевизори надойдоха.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 15:52 Заглавие: |
|
|
Привет колеги.До обеда бях много ангажиран защото ми монтираха климатик в сервиза и чак сега след обеда продължих по монитора .По схемата на Гошо открих че са пробили и двете транзисторчета пред полевия. Те са ВС847 и ВС 857.Такива няма в магазина и отпоих едни от едно шаси на Grundig от захранването поставих ги включих лампата отпред вече свети постоянно зелено без да мига и след малко се чуе че клопне нещо като реле и продължава да си свети зелено лампата без да мига.Меря с осцилографа на базите на тези транзисторчета но няма нищо На входа на схемата преди тях в момента на включване за момент дойдат някакви импулси и после се губят Дали пък тази схемичка не е заминала 4050. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 16:03 Заглавие: |
|
|
Колега Коцев, понякога BUZ 90 не е най подходящ заместител, имах подоблем с захранването на един телевизор филипс и си играх да подбирам този транзистор , по добре сложи вместо BUZ хх 2sk1953, а това което чуваш като реле, вероятно е системата за размагнитване. Ако ти трябва инфо за stp4n80 ще ти пратя на мейла че е 350кб _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 16:33 Заглавие: |
|
|
Захранването ми работи защото имам180вна двата полеви транзистораА деиствително клопването дето го чувам е наистина релето за размагнитване
а може и една схема UC 3843 да не е добра тя има на 7краче захранване 12в но от 6 краче не излиза постоянно сигнал а само в момента на включването _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 17:19 Заглавие: |
|
|
аз имах предвид, че при мен този транз. беше в захранване, а при теб най вероятно е във веригата за захр. на тхо, там се използва за регулатор в зависимост от различните режими на работа на монитора. за съжаление нямам схема на този монитор, за да ти дам повече идеи _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
|