| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
evgenyiy1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 28, 2010 22:16 Заглавие: Товароносимост на FORTRON 400PNF |
|
|
| Въпросното захранване не тръгваше проблема бе в +5Vsb бяха паднали на 3V поради надути кондензатори след смяната им захранването проработи без проблем.След това смених и другите кондензатори на изходните напрежения.Реших да го изпробвам колко са стабилни напреженията преди да го поставя на компютър, натоварих всички напрежения и тук изкочи изненадата.При натоварване на половината от мощноста захранването почва да бучи с мрежова честота не успях да определя точно от къде идва бученето,напреженията са стабилни не се променят.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, и на какво може да се дължи той. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 28, 2010 22:22 Заглавие: Re: Товароносимост на FORTRON 400PNF |
|
|
PFC то може да бучи с мрежова честота евентуално... ако е с пасивно. _________________ Analog Audio™ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 28, 2010 22:34 Заглавие: |
|
|
| На входа е с обикновен дросел които на пипане не бучеше(pasive PFC) нямам идея от друго какво може да е. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 28, 2010 23:46 Заглавие: |
|
|
| Да си чувал за ESR meter? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 29, 2010 10:10 Заглавие: |
|
|
| Ако имаш предвид че кондензаторите който съм сменил трябва да са LOW ESR такива са UNITED CHEMICON KZE 2200uF/16V. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 29, 2010 16:23 Заглавие: |
|
|
| Не, имам предвид, че трябва да измериш ESR на всички електролити за да прецениш дали да ги подмениш на куп. ако нямаш такъв прибор смени всички, и започни от входа, |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 29, 2010 20:46 Заглавие: |
|
|
| Значи нямам но всички кондензатори в вторичната част са сменени а тези които са на захранването съм сменил с други само за проба но нямаше ефект.Вчера съм се подвел че дросела на бучи от него идва бученето но досега не беше ми се случвало такова нещо. А бученето започва при товар от 200W и нагоре. |
|
|
 |
DJ69 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 29, 2010 21:24 Заглавие: |
|
|
Нещо неразбрах последно от Дросела ли се чува или не? Ако е от него той е на + са м/у греца и кондезаторите ( високоволтовите ) виж смени тях ... _________________ Analog Audio™ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 29, 2010 21:38 Заглавие: |
|
|
| Значи както казах заблудил съм се от него е бученето и е на вързан преди греца на променливото напрежение в паралел на него има един кондензатор 1,5 микрофарада които е здрав.Филтриращите кондензатори на входа са сменени с други за проба но ефект нямаше и върнах старите. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 30, 2010 0:41 Заглавие: |
|
|
Накисни дроселчето за два часа в силно разреден лак. захранването е работило продължително време в много гореща среда с лоша циркулация на въздуха, демек кофти кутия Сменяй всички електролити като нямаш ESR meter. |
|
|
 |
|