| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 8:12 Заглавие: Канал 1 центровка по вертикал на футболните мачове |
|
|
Изображението е качено нагоре с около 2 см , приемам от три различни източника и все е същото , на телевизорите в сервиза също е така . Правя си размера така че да напълни екрана и се налага да свалям картината надолу но пък там пускат текст . Аз имам такава възможност а тези които нямат гледат черна лента отдолу , абе голяма простотия какъв е тоя стандарт за К1 незнам , но това го има само на техния канал и само на спорти предавания от чужбина ( на волейбол също) _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 8:32 Заглавие: |
|
|
Телевизионна изпитателна таблица (генератор, монитор-тест) > от там насетне каквото -такова |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 13:31 Заглавие: |
|
|
Не си ме разбрал , всичко си е центровано на място , но изображението на канал 1 няма кой да центрова или техния стандарт е нещо сбъркан. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 14:34 Заглавие: |
|
|
Тия от К1 сигурно четат темата и тутакси ще вземат мерки, споко  |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 14:37 Заглавие: |
|
|
Да много е дразнещо.Обаче аз си мислех,че проблема е в моя стар телевизор и го няма в новите LCD-та.И при тях ли е така. Би трябвало да е 16:9 ама знае ли човек.. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 15:12 Заглавие: ре: |
|
|
Е, остава да премахнат и бучавата в звука по време на мачовете и ще са супер. Нямат ли тонкоректори, долби-та и прочие ...... Ако по време на мачовете няколкото сантиметра са ти проблем, я да те видя как ще сложиш платка звук.
 |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 15:51 Заглавие: |
|
|
| Трябваше да изследвате каква е честотата на звука, издаван от вувузелите (свирките дето бучат на стадионите) и да предложите услугата монтаж на режекторен филтър на входа на НЧУ (премахване на звука тип пчелен кошер за обикновения зрител). Ама те свирките освен основен тон имат и обертонове, така че може да не стане бизнеса. То БНТ докато разбере как да се справи с проблема и световното ще свърши. |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 16:50 Заглавие: ре: |
|
|
Остава да се разработи анти-вувузел филтър (активен/пасивен).  |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 23:58 Заглавие: |
|
|
Честотата на теззи бръмчилници е около 300 херца  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 16, 2010 8:12 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | тутакси ще вземат мерки, споко  |
Колкото и наивно да звучи донякъде това ми е идеята. Знае ли човек от коя трънка ще изкочизаека , може и да има колеги свързани с техническите служби на БНТ. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
|