| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2011 9:14 Заглавие: K7Upgrade-600 комп. дъно -ел. схема |
|
|
Май го утрепах след смяната на два разцъфтели кондензатора CE16, CE17. Преди това си работеше.
Дали ще се намери схема да видя евентуално какви съм ги натворил.
Може след събирането да съм допуснал грешка с различните куплунзи, има(м) мануали всякакви. Сега работи само бутона за включване, тръгва захранването, вентилаторите, HDled свети постоянно, не зарежда, не включва монитора и -до там http://www.asrockamerica.com/Products/images/K7Upgrade-600-face.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2011 9:59 Заглавие: |
|
|
Емо,намирането на схема ще е трудна работа.
За начало проба със 100% работещо захранване,защото подути кондензатори=проблемно захранване,почти винаги.Ако не ти се сменя,попремери,то ще си покаже.
Разкачи HDD,CD и всичко ненужно.
Доколкото се ориентирам,сменените кондензатори са по захранване на СМ?И ако не е тайна,какво стои под радиатора.
Не се връзва след смяна на две мършави C-та да си причинил повреда. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2011 10:09 Заглавие: |
|
|
На ASRock дъната маркировката на кондензаторите е обратна (боядисан е плюса). От снимката не мога да видя как си ги сложил. Може да си дал на късо със спойката около крачето на кондензатора. Ориентирай се по транзисторите, в чийто вериги са тези кондензатори.
Провери някой джъмпер да не е изпаднал.
http://europe.asrock.com/manual/K7Upgrade-600.pdf |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2011 11:15 Заглавие: |
|
|
Тайни за мене няма! Ако е важно ще сваля радиатора и ще допиша какво има под него /СМ-северен мост/
За маркировката се ориентирах по останалите електролити. Да, всичко е наопъки. Там грешка няма.
Ясно, ще се чете и ще се мери. Благодаря ви за мненията!!
| Цитат: | | Не се връзва след смяна на две мършави C-та да си причинил повреда. |
..може, ама ако ги беше сменил ти  |
|
|
 |
Crank Опитен потребител

Регистриран на: 11 Май 2005 Мнения: 153 Местожителство: гр.Варна/Шумен
|
Пуснато на: Сря Май 18, 2011 13:07 Заглавие: |
|
|
Q14 е хубаво да го провериш. Той е надул кондензаторите. _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2011 13:30 Заглавие: |
|
|
Аз бих разгледал с една силна лупа да не е прекъснала някоя пистичка близо до спойките на сменените кондензатори.При изсмукването на тинола съм прекъсвал без да искам пистичка. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2011 20:36 Заглавие: |
|
|
| Да не се забравят и метализираните отвори. Все пак платките са многослойни. Извади всичко от дъното. Включваш, изключваш, монтираш процесор и памет и пак включваш. Ресет на биос. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 14:52 Заглавие: |
|
|
уфф, маани. Абе, убаво дъно си беше...
Около минусовия извод на CE17 минава в полукръг една по-дебелшка писта...., благодаря на позналите резултата, добре, че беше прогоряла та ме насочи. И не без да искам, а съвсем нарочно съм направил една перфектна спойка заедно с пистата. Свързана е със сорса на Q14 /2,67в/ и влиза на много места под чипсета VIA KT600. Предполагам захранване. Е, това го възстанових, вече няма късо, но видеокартата/монитора/ пак не тръгва.
...щЕ свалям кондензаторите ... |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
|