Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

pdf за едно чипче
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vuicho123
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 13:51    Заглавие: pdf за едно чипче Отговорете с цитат

Здравейте на всички! За първи път пускам тема във форума и дано съм уцелил правилния раздел. Та имам да правя една курсова задачка, но ми я върнаха за да и дооправя документацията. Значи проекта ми е "електронно зарче с разклащане", закупено от елимекс. Начертах си схема и нахвърлях няколко думи, но трябва да се обясни принципа на работа на самото чипче. Търсих из гугъл, но не намирам май нищо по темата, а и съм малко бос със чуждите езици, а гугъл преводача нещо не ми се нрави. Ще съм Ви много благодарен ако ударите едно рамо Smile
Това е зарчето: http://elimex.bg/product/29849/kit-k075-elektronno-zarche-s-razklashtane.html
Това е което съм написал аз: http://vuicho123.snimka.bg/experiment/zarche.683322.27518096

п.п. Счупих сензора за разклащане, и за това на негово място е поставен бутон. Чипчето е PIC 12F508
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fender_str
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Чипа е микро контролер, някой го е програмирал за да работи така, що не си избра нещо което можеш да обясниш. Не ми се вярва задачата да е била "електронно зарче с разклащане" не знам тва за средно ли е или си вишист(толкова по-зле) и ако е за средно дали изобщо сте учили програмиране на микро контролери, обаче учителя ти се е светнал, че нямаш идея как точно работи, и още по-малко имаш идея, че това е микро контролер и как се програмира той.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vuicho123
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми задачата сам си я избрах, просто отидох в магазина, видях какво има в наличност, и това взех. Курсовата задача е за ВУЗ, и нямам никаква представа какво друго да пиша... Ако може наколко общи думи, колкото да "мина метъра" ... Учили сме програмиране преди две години, а относно учителя- каза, че е желателно да има някакъв генерато, дешифратор и такива неща, но може и това да представя. Ако е от значение- дисциплината е "Импулсни и цифрови устрийства"
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 17:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Като ще "минаваш метъра", за к'во въобще се напъваш да завършваш Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами това чипче като го напишеш в Google и му излизат PDF-ите още на първите позиции.
Върнете се в началото
vuicho123
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 17:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво значение има за какво се напъвам или не? Ако някой иска да ми помогне, да го направи, това как се справям, мисля че не е от значение. Относно гугъл, писах и ми излязоха пдф-чета, разглеждах ги, но не можах да съставя нищо за принцип на действие .
Върнете се в началото
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 18:08    Заглавие: Отговорете с цитат

vuicho123 написа:
пдф-чета, разглеждах ги, но не можах да съставя нищо за принцип на действие .

Лелеее ! Пьк се и обиждаш много лесно ! Принципа които тьрсиш е в програмката която трябва да напишеш и да "насосаш" в ПИК-чето .
Върнете се в началото
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж това

http://www.robotics-bg.com/forum/viewtopic.php?t=1392&sid=e93474ea39a93e68a8af29824f9856f1
Върнете се в началото
vuicho123
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Уж схванах... А ще можете ли да ми кажете нещо с общи приказки да вкарам в документацията... кое каде как работи, някакви такива неща ..
Върнете се в началото
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Утре такъв като тебе ще ми стане началник ... ще те набия и ще ме уволнят за сетен път. Проблема не е в теб, а в системата която позволява на такива като теб да припарват след 8-ми клас в училище.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети