Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Имам въпрос относно буксата на HDD за лаптоп
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rumkata1990
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Г.Оряховица/В.Търново

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2012 20:55    Заглавие: Имам въпрос относно буксата на HDD за лаптоп Отговорете с цитат

Лаптопа е Packard Bell Mit-ca102. По принцип трябва да има преходник на буксата на харддиска, но я няма. Въпроса ми е тази букса нали трябва да е за стандартен 44 пинов 2,5" HDD ATA/IDE и може ли въобще да се намери отнякъде ? Ето снимка на пиновете на дъното http://prikachi.com/images/41/5155041L.jpg
Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rumkata1990
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 25, 2012 17:13    Заглавие: Re: Имам въпрос относно буксата на HDD за лаптоп Отговорете с цитат

Понеже няма такава букса, пък и нямам хард диск АТА 2,5" свързах пиновете от дъното към хард диск 3,5" АТА 80GB с отделно захранване разбира се. Лаптопа си тръгва и харда тръгва, влизам си в биоса, отчита си харда, но не може да тръгне да инсталира операционната система. Изписва NTLDR is missing
pres ctrl+alt del to restart
Знам, че е често срещан проблем. Също да допълня хард диска е форматиран, но пак си е разделен на C: и D:
Някакви идеи какво може да се направи ?
Върнете се в началото
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Авг 25, 2012 20:19    Заглавие: Re: Имам въпрос относно буксата на HDD за лаптоп Отговорете с цитат

rumkata1990 написа:
.....идеи какво може да се направи ?

1. Insert the Windows XP bootable CD into the computer.
2. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key.
3. Once in the Windows XP setup menu press the “R” key to repair Windows.
4. Log into your Windows installation by pressing the “1″ key and pressing enter.
5. You will then be prompted for your administrator password, enter that password(Usually it is
password,if not set)
6. Copy the below two files to the root directory of the primary hard disk.
The CD-ROM drive letter may be different on your computer.
Here it is “e.”

copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\

7. Once both of these files have been successfully copied, remove the CD from the computer and reboot.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rumkata1990
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2012 9:06    Заглавие: Re: Имам въпрос относно буксата на HDD за лаптоп Отговорете с цитат

Пробвах с няколко операционни системи и винаги ми излиза това
NTLDR is missing
pres ctrl+alt del to restart
В биоса има опция boot on usb floppy и понеже нямам usb floppy, пробвах с флашка под FAT да боотва от нея файлове, който са от create ms-dos startup disk, но и това не стана. А с USB Floppy с дискета, която е ms-dos startup disk, дали би трябвало да стане ?
Върнете се в началото
dyp7
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2012 9:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Idea Джъмпера на диска на master ли е ?
Върнете се в началото
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2012 10:15    Заглавие: Re: Имам въпрос относно буксата на HDD за лаптоп Отговорете с цитат

rumkata1990 написа:
..Пробвах с няколко операционни системи и винаги ми излиза това
NTLDR is missing

Тези проби как точно ги правиш ,от какъв носител се опитваш да ги заредиш тези ОС !!??? ,ако е от CD задай в BIOS a то да ти бъде first bootable dvice или нещо подобно - буксата на хардиска няма отношение към грешката която ти рапортува . "Закачи" диска на настолен компютър настрой го като мастър на 0 канал на IDE инсталирай му ос или направи това което съм написал в предишния пост и пак опитай на лаптопа .
Върнете се в началото
rumkata1990
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2012 11:35    Заглавие: Re: Имам въпрос относно буксата на HDD за лаптоп Отговорете с цитат

Първо - да диска е на master
ОС ги пускам от диск. Дал съм furst boot device na cd-то. Също да кажа и нещо друго - свързах хард диск с инсталиран на него windows от работещ настолен компютър и се получи следното - зареди веднага от него и ми излезе прозореца където e менюто със safe mode, start windows normaly, last known good configuration. Натиснах на safe mode, тръгнаха текстовете и до там. След това пробвах на start windows normaly - не става, пробвах и на start windows normaly и там не. По принцип би трябвало поне да зареди, макар и с много зор, понеже съм правил това на друг компютър и знам, че става.
Това ще го пробвам с празния хард диск. Дано да има успех.
Поздрави!
Върнете се в началото
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 28, 2012 12:58    Заглавие: Re: Имам въпрос относно буксата на HDD за лаптоп Отговорете с цитат

rumkata1990 написа:
....
ОС ги пускам от диск. Дал съм furst boot device na cd-то.

При тези условия опитай да заредиш ОС без да включваш хард диск . При успех смени положението на хард диска - мастер/слейв/CS в алтернативно ,ако не успее да зареди ОС търси причината в СД то или носителя .
Върнете се в началото
bisko131
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Чет Авг 30, 2012 9:24    Заглавие: Re: Имам въпрос относно буксата на HDD за лаптоп Отговорете с цитат

Провери дали не е в режим AHCI,ако е така го направи на IDE.
Върнете се в началото
rumkata1990
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 30, 2012 15:06    Заглавие: Re: Имам въпрос относно буксата на HDD за лаптоп Отговорете с цитат

Това за AHCI режимите не знам от къде да го видя.
Значи инсталирах нов windows на хард диска. Тръгва си настолния без проблем. Сложих го на лаптопа и същите номера натиснах на safe mode, тръгнаха текстовете и до там, натиснах start windows normaly - не става, пробвах last known good configuration и там не.
Като го пусна без хард диск ми излиза прозореца с менюто за избиране от къде да боотва и от там нищо не зацепва. От положенията мастер/слейв/CS нищо не става. Там само като е на мастер го отчита.
Реших да направя друго включих на буксата където закачам харда на лаптопа едно DVD/RW устройство от настолен комп и се получи саледното - прочете диска с ОС и тръгна инстала и стигна до някъде и исписа това the file dmboot.sys is corrupted.
pres any key to continue. И до там. По принцип знам че когато се включи без хард да се инсталира и стига до там да изпише че няма хард и да се натисне F3, но не.
Пуснах му диск с win 7 за 32 битова система тръгна пак до някъде и се получи това
http://prikachi.com/images/656/5204656y.jpg
Има ли вероятност проблема да е в рам платката? Пък за боотването от сд, устройството е напълно работещо (тествано е на друг лаптоп),включвано е и друго усатройство и не, проблема е че не иска да чете от него - върти диска мига диода,мисли нещо и спира.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети