| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 9:26 Заглавие: помогнете много як вирос ми порази компа:-(не ще да се трие |
|
|
| Колеги все си мислех че с формат и преинсталиране на виндоса в случая XP и всички вируси изчезват ,но уви:-(порази ме вирус след инсталиране на една програма на адобе за пи ди еф формати.вируса ми скри търсачката WINDOS и смени графиката на някои икони също и ми се меси във функциите на видеокартата та някой менюта и бутони не се виждат.След като форматирах диска с една програмка с бутващо CD akronis и преинсталирах виндоса наново бях учуден че вируса пак си е там и откъде ли се интегрира незнам.Колеги дайте съвет какво може да направя и къде може да е тоя вирус дали си е останал на харда или е в биоса? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 10:51 Заглавие: |
|
|
Много от така наречените програми за форматиране не правят това!
За това ползвай формат на ниско ниво от утилитите на харда или поне
format x: /u |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 16:16 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Много от така наречените програми за форматиране не правят това!
За това ползвай формат на ниско ниво от утилитите на харда или поне
format x: /u |
Значи да се извиня за правописната грешка с темата не се пише вирос а вирус но в бързината сбърках.ще опитам и на най ниско ниво да направя формат дано се получи намерих тук една програмка която прави това.Притеснява ме факта че имам два харда и на оня който стана да се зарази като не се получи го махнах и направих бутващ втория но като му инсталирах XP то пак същия вирус насреща да не би да е във биоса тоя мръсник а някъде другъде може ли да се намира освен на харда или биоса?този вирус влияе най вече на иконите на прозорците като прави някой функционални бутони невидими и на работата на видеокартата като в същия момент дисквалифицира и антивирусната norton 2005. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 17:17 Заглавие: |
|
|
| При преформат не се премахват буутсекторни вируси, те могат да се премахнат с презапис на MBR което става чрез буут дискета за вин 98 примерно, старираш fdisk /mbr и ще ти бъде презаписан мастер буут рекорда като се премахне и вируса. Това трябва да направиш с всички дискове които са буутващи. Добре е да истриеш преди това и Ц моса че някои от гадовете се лепят и там. Най лошия случай е ако се е флашнал в биос тогава чистенето става с презапис на биос с помоща на програматор но вероятноста за това е много малка. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 18:07 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | | При преформат не се премахват буутсекторни вируси, те могат да се премахнат с презапис на MBR което става чрез буут дискета за вин 98 примерно, старираш fdisk /mbr и ще ти бъде презаписан мастер буут рекорда като се премахне и вируса. Това трябва да направиш с всички дискове които са буутващи. Добре е да истриеш преди това и Ц моса че някои от гадовете се лепят и там. Най лошия случай е ако се е флашнал в биос тогава чистенето става с презапис на биос с помоща на програматор но вероятноста за това е много малка. |
Благодаря много за отзивчивостта щепробвами с това та дано се получи:-) аз съм много упорит и няма да се предам на тоя вирус дето сам си го набутах от един неприятел в мрежата който си бе шернал една програма на адобе обещаваща правенето на готини веб сайтове но какво да се прави такъв е живота:-((( |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 22:33 Заглавие: щом имаш 2 харда... |
|
|
1.откачи си втория хард.
2. форматирай първия както ти обясняват колегите
3. инсталирай си винБОЗ на форматирания
4. сложи си антивирусна и ad-aware
5.обнови ги от интернет
6. сканирай си първия хард
7. ако няма нищо интересно, тогава закачи и втория хард
8. сканирай и него преди дори да си го отворил
9.каквото и да намери заразено- прежалвай го и трий
10. сканирай цялата система
11. повтаряй 5 и 10 когато ти скимне, но не по- рядко от веднъж седмично/ 5- всеки ден, 10- веднъж на когато ти скимне / _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 22:46 Заглавие: |
|
|
Да не не е вируса в инсталационния пакет на windows и сега по някакви причини да е активен.  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2005 0:12 Заглавие: |
|
|
Попитай който разбира и му плати да свърши работа. Ще ти излезе по - евтино. Много филми гледаш, то с вируси се хакват извънземни компютри даже. Много лесно е да кажеш че те са виновни.
Проблемът е в задклавиатурното устройство
То пък всеки дето хванал компътър все клоква, флашва, ръчка каквото не трябва и разбира от всичко и сам си ремонтира хардуера. За разбирането от софтуер и програмиране е отделно. И все фирмите им виновни че нещата изгорели или че не са го ремонтитрали безплатно. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2005 8:29 Заглавие: |
|
|
[quote="Филипов"]
Проблемът е в задклавиатурното устройство
 |