Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Елит микро LT-01
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 08, 2005 8:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи молба да ме осветлиш. В режим F с парола незнам колко си девятки и като зададеш начална и крайна дата за да получиш месечния отчет как се нарича? Не споря просто така ми дойде на акъла да го нарека.

Сега отново за проблема с логото. Цитирам дословно какво ми е казал моят сервиз с който съм сключил договор:
1. Ще трябва да ти сменим апарата с такъв с интерфейс.
Тук вече бях изненадан, но това е още нищо.
2. Аз софтуер нямам, но все едно на този апарат няма да стане.
3. Ще питам в София, ама ти колко най-много плащаш?
Тук отговарям 20-30 лева общо за услугата като сам си изработя логото.
4. Ама те може да не искат с твое лого!
Е тук вече, като не искат с мое лого, аз да не съм идиот да им платя за да ми рисуват точки?!
5. И изобщо за 20-30 лева няма да стане и няма и да звъня.... Ама все пак ще питам де.
Т.е. дали няма да може да ме врътне с 10 кинта отгоре...

Аз, мислите, от добро ли питам тук?

И изобщо в нормалиния свят това трябва да е БЕЗПЛАТНА възможност на всеки собственик на касов апарат да си сменя логото. Пък било и през клавиатурата на касовия апарат Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Сеп 14, 2005 21:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де, не може ли да си направиш лого-то, да го запишеш на една дискета и когато сервизния ти техник има път към сервиза на Дейзи в София му го даваш и му казваш нищо да не пипа, само да го занесе там да го направят. Гледай само да спазиш формата и задължително да е monochrome, а не greyscale. Най добре се обади в сервиза да ти кажат точно в какъв формат трябва да е картинката и тъкмо да питаш дали ще ти струва нещо и колко точно за качването на лого-то в апарата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 5:04    Заглавие: Отговорете с цитат

dreadx написа:
Добре де, не може ли да си направиш лого-то, да го запишеш на една дискета и когато сервизния ти техник има път към сервиза на Дейзи в София му го даваш и му казваш нищо да не пипа, само да го занесе там да го направят. Гледай само да спазиш формата и задължително да е monochrome, а не greyscale. Най добре се обади в сервиза да ти кажат точно в какъв формат трябва да е картинката и тъкмо да питаш дали ще ти струва нещо и колко точно за качването на лого-то в апарата.

Мога да си направя логото. Не в това е проблема. Сервизният ми техник подхожда единствено по един начин на мислене който не е много близък до здравата логика. Да си купи софтуер и той да ми го запише. Явно понятието услуга не съществува в оферираните дейности. И понеже софтуерът му се вижда скъп за да ме оправи за 30 лева се почва шикалкавене. Още, не трябва да пропускам факта, че апаратът ми няма COM порт и според сервизния ми техник трябва да сменим апарата. Което само по себе си е абсурд!!! Не съм звънял на Дейзи защото не ми е останало време, но е много вероятно да ме препратят към сервизния ми техник и цялата история да се завърти отново в кръг. Затова те и попитах дали не може при теб да се реши този проблем. И изобщо принципно да е ясно на ниво производител, че тази услуга се предлага, струва XX лева, размерите на логото са XXX&YYY и толкова. И се прави в сервизите A, B, C и т.н.

Аз вече почти се отказах де, но все пак още мъничко ми се иска Smile
Върнете се в началото
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Питах за лого-то, струва 15лв. (+ДДС-то може би 18) за да ти го качат в сервиза на Дейзи, не знам само колко пиксела по вертикал и хоризонтал трябва да е за съответния апарат, обади се там и ще ти обяснят, няма смисъл да си говориш със сервизния техник, който явно нищо не знае по въпроса, но и вместо да си признае че не го е правил, започва да си измисля некви глупости. И въобще не трябва да ти се сменя апарата, просто има RS232 опция, която струва още 10лв. и масово произвежданите апарати нямат вграден този чип МАX232 и изведен интерфейс на куплунг извън апарата, но това не значи, че процесора му не поддържа RS232, даже мисля, че на платката тези изводи са изкарани на пинове, за да може да се използват при нужда за качване на лого, или програмиране на меню с артикули например. Даваш апарата на сервизния техник да го занесе там, и му даваш дискетата и му казваш нищо да не пипа, само да ги занесе тези неща и ще стане ОК, а ако искаш може да се обадиш и да питаш дали направо не може да го изпратиш по някой куриер, но не съм сигурен дали става за касовите апарати, защото май трябва да имаш документ, че апарата е на сервиз докато не е при теб.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2005 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

dreadx написа:
Питах за лого-то, струва 15лв. (+ДДС-то може би 1Cool за да ти го качат в сервиза на Дейзи, не знам само колко пиксела по вертикал и хоризонтал трябва да е за съответния апарат, обади се там и ще ти обяснят, няма смисъл да си говориш със сервизния техник, който явно нищо не знае по въпроса, но и вместо да си признае че не го е правил, започва да си измисля некви глупости. И въобще не трябва да ти се сменя апарата, просто има RS232 опция, която струва още 10лв. и масово произвежданите апарати нямат вграден този чип МАX232 и изведен интерфейс на куплунг извън апарата, но това не значи, че процесора му не поддържа RS232, даже мисля, че на платката тези изводи са изкарани на пинове, за да може да се използват при нужда за качване на лого, или програмиране на меню с артикули например. Даваш апарата на сервизния техник да го занесе там, и му даваш дискетата и му казваш нищо да не пипа, само да ги занесе тези неща и ще стане ОК, а ако искаш може да се обадиш и да питаш дали направо не може да го изпратиш по някой куриер, но не съм сигурен дали става за касовите апарати, защото май трябва да имаш документ, че апарата е на сервиз докато не е при теб.

МНОГО БЛАГОДАРЯ!!!

Кажи къде да звънна за повече подробности. Телефонен номер имам предвид.
Върнете се в началото
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 18, 2005 18:53    Заглавие: Отговорете с цитат

(02) 8689275 - Daisy Service
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети