| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 12:06 Заглавие: |
|
|
| Ти смяташ ,а пък аз съм го правил и трафа си работеше идеално и то от усилвател Сони. Та нали самия ферит е множество слепени частици. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 12:32 Заглавие: |
|
|
| Така е,но след като са слепени частиците и е оформен материала,за него са дадени справочни данни,според които е смятан трансформатора,разбира се нищо не пречи да се пробва и щом казваш че се е получило нямам нищо против,но "Каноконлита" не държи на високи температури а сърцевините се позагряват докъм 70-80 С°....Може би емоксидно лепило е по удачен вариант? |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 16:32 Заглавие: |
|
|
по принцип повечето фабрично изготвени захващат сърцевините една за друга със епоксидна смола или нещо подобно.... не се бях замислял за температурата и за каноколита, но определено с него се работи значително по-лесно от смолата...
все пак ако издържи достатъчно дълго да работи без да разтопи лепилото ще е добър вариант
едит: аз лично до ден-два ще имам повод да правя подобни опити и ще споделя дали се разтапя  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 17:02 Заглавие: |
|
|
Лепи го и да не ти пука-ще стане.Налагаше се преди време с колега да правим едни импулсни трафчета,при които проблем беше големия брой навивки.Срязахме феритните пръстени,навихме ги и ги лепнахме.всичко си беше ОК Внимавай все пак парчетата да се допират добре едно до друго.Аз мисля,след като ги почистиш с коресилин например,можеш да ги фиксираш на сухо едно към друго и да капнеш лепило отстрани по пукнатината. Няма начин да не проникне вътре.Ако стане,пиши ,за да знаем и ние  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 19:33 Заглавие: |
|
|
Залепих го днес с каноколит Е,но не заработи.От едно от пар4енцата липсваше малко ъгъл4е да неби това да е при4инатаза да не заработи.Намазах нацяло с4упените повърхнини и така ги лепнах,а не както предложи Ditronix.Може ли това да е проблема?А ако ги залепя с лепило "Bizon"? _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 20:39 Заглавие: |
|
|
Не е от лепилото.Щом не е тръгнало,не с Бизон, с Бяла мечка да го залепиш,все тая .Не е и от парчето,дето го няма.Виж да не е прекъснал някой извод.Всъщност знаеш ли какво прави този траф и дали го е правил?  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 21:30 Заглавие: |
|
|
| Не е трябвало да ги мажеш -сега само с пистолет за горещ въздух можеш да ги изчистиш ,все пак виж може наистина да има и друг проблем! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 12:23 Заглавие: |
|
|
| Каноконлита се разтваря бавно в ацетон,по-бързо в хлороформ и никак в коресилин.... |
|
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2005 0:19 Заглавие: |
|
|
Знам какво прави,знам и 4е го е правил ,също така съм сигорен 4е електронната 4аст работи,защото я пробвах с друго такова траф4е и нямаше проблеми,а като сложих залепеното неще и тваси е.Дали ще е от полза ако го салепя по другия на4ин?  _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2005 0:26 Заглавие: |
|
|
| ИванВас написа: | Знам какво прави,знам и 4е го е правил ,също така съм сигорен 4е електронната 4аст работи,защото я пробвах с друго такова траф4е и нямаше проблеми,а като сложих залепеното неще и тваси е.Дали ще е от полза ако го салепя по другия на4ин?  |
Колегите вече те посъветваха да притиснеш парчетата на ферита плътно едно към друго и тогава да налееш каноконлита, който ще влезе между тях и ще ги залепи. Ако си сигурен, че всичко друго ти е наред, тогава разлепай трафчето и го залепи отново по вече указания начин. Аз също съм лепил не само импулсни трафове, но и ТХО-та и винаги са тръгвали. |
|
|
 |
|