| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo70 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2018 8:18 Заглавие: |
|
|
| plamil написа: | ...За да може да се задейства мембраната и да включи нагревателя, след нея има едно изкуствено пластмасово стесняване.
Щом от студената вода мембраната също се издува, или имаш запушване на изходящия чучур, или това пластмасово стеснение вече се е стопило, или при ремонта някой го е сметнал за ненужно и го е изхвърлил.... |
Да, това е другата причина, а е възможно и самата батерия да е сменена с такава не оригинална. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2018 8:55 Заглавие: |
|
|
| По рождение Юнгата е така като се усили много студената вода и се включва нагревателя. На входа на смесителя трябва да има стеснение за да се намали входното налягане на водата на някои го няма това стеснение ама и с него като се усили до края пак включва нагревателя. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2018 12:47 Заглавие: |
|
|
Eто че на дърти години научих още нещо! Шау-бау ги пишеха в завода тия ключета, така се водеха и по документи. Имаше по 4 такива във всяка задвижка, за всеки сондаж задвижките бяха мисля 4 или 5, за 40 сондажа...... Та от там го знам така.
По проблема- Иво дава един много точен джокер! В Провадия в завода (ЕЛПРОМ) бяха започнали да си правят сами едни пластмасови батерии (кранове), защото така им отърваше! Севлиевските бяха супер, но и скъпи, по около 35 кинта доколкото помня и нямаше как изделието да излезе с продажна цена 55-60 лева. Та тия пластмаси се скапваха за нула време. Да не би да е сменена батерията с дуга, имаше и като обикновените смесители, за едни петлитрови бойлерчета с водосъдържател. Та батериите от двата вида много си приличаха. Няма как според мен с оригиналната батерия студената вода да се върне в бойлера, да надуе мембраната и давключи нагревателя!
Малине, в тези бойлери НЯМА рид ампули! Токът там е огромен и буквално ще изпари хилавия магнитен контакт! Доколкото помня, ЮНГА 1 и 2 бяха с 6 киловата нагревател! Казан с 30 буркана компоти с такъв нагревател завираше за половин час! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ivo70 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2018 12:57 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Няма как според мен с оригиналната батерия студената вода да се върне в бойлера, да надуе мембраната и давключи нагревателя! |
Повярвай, има как да се случи при оригиналната батерия на Юнга. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2018 16:49 Заглавие: |
|
|
Пластмасовият тройник (тетка) от водосъдържателя към кранчето на топлата вода се нарича тръба на Вентури. Входният диаметър е Ф10. Отвора към включвателя (шау бау) е около Ф4. Следва отвор Ф2 мм , който отвор пак се разширява до Ф10. При много натрупан котлен камък във водосдържателя и тръбите се получава включване на шау бауто при пускане на студената вода. Същото се получава и при обръщане на тройника.
След добре почистване на системата от котлен камък и наслагвания нещата си идват на място.
При мен такава Юнга работи вече от 18 години. Е налага се през 3-4 години да я сваля и да я почистя. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2018 19:23 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички, които писаха в темата. Ще проверя всичко, което ми написахте. Весели празници! |
|
|
 |
|