| Предишната тема :: Следващата тема |
| Помага ли черния цвят на радиатора на топлоотдаването ? |
| ДА |
|
67% |
[ 23 ] |
| НЕ |
|
32% |
[ 11 ] |
|
| Общо гласове : 34 |
|
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 22:31 Заглавие: |
|
|
значи да обясня нещо и аз
РАКЕТА, ЪГЛОШЛАЙФ, ФЛЕКС това са найменования на едина и съща машина според местоживеенето си променя и името
аз го знам само като флекс и ъглошлайф
но имам баба в стара загора и там му викат ракета (много трудно разбрах за какво става въпрос) това е от мен за сега  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
VancheS Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 06, 2005 22:41 Заглавие: |
|
|
Албански реотан му е майката... Та вместо да пилиш подложките мисля, че не е проблем да обработиш алуминия на радиатора, така че подложката да пасва...  |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 7:08 Заглавие: |
|
|
| А защо не слагаш слюдени подложки ? Щом транзисторите са КД503,то там напрежението е ниско.а и слюдените са по добри. |
|
|
 |
decho Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 7:09 Заглавие: |
|
|
| Не мисля че като е боядисан черно температурата на радиатора ще е по-малка. Черното е черно защото поглъща всички лъчи които достигат до него. Това означава, че при еднакви други условия температурата му трябва да е по-висока. Друг е въпроса ако това покритие повишава площта на радиатора. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 18:35 Заглавие: |
|
|
| decho написа: | | Не мисля че като е боядисан черно температурата на радиатора ще е по-малка. Черното е черно защото поглъща всички лъчи които достигат до него. Това означава, че при еднакви други условия температурата му трябва да е по-висока. Друг е въпроса ако това покритие повишава площта на радиатора. |
Черните радиатори охлаждат повече и това е факт. Естествено, предполага се че той няма да е изложен на слънце . От физиката е известно всяко тяло има някакъв спектър на излъчване, поставено на светлина то поглъща лъчите които иначе излъчва. _________________ home studio
Последната промяна е направена от guitman на Пет Окт 07, 2005 20:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 19:55 Заглавие: |
|
|
| Но трябва да е почернен чрез оксидация или друга химическа обработка.Боядисването влошава топлоотдаването ,особено ако е по-дебел слой. |
|
|
 |
|