|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 19:02 Заглавие: |
|
|
Преди доста години - изучаваме науката "Марксистко-ленинска философия" Преподавателят ни обяснява цели два часа за обществено-икономическите формации. Накрая на лекцията пита - имате ли въпроси? И една колежка задава въпрос -"Не ми стана ясно каква е разликата между формация и фармация?"
Изпопадахме от смях, а преподавателят остана като гръмнат. _________________ skype: radko56 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2005 23:37 Заглавие: |
|
|
На семинарно упражнение по аналогова схемотехника имах следния спор с асистентката:
конкретната задачка - смятане на резисторен делител.
Методика на асистентката - според тока, който трябва да тече смята приблизителното сумарно съпротивление, после дели на коефициента и получава стойности за резисторите, после по стандартния ред ги наглася максимално близки.
Та казвам й аз, че ще постигнем по-добра точност ако изберем първо по-малкия резистор по реда и след това конкретно избраната стойност умножим по (К-1), тя - не, та не! Методиката не била такава и аз не съм имал право на своеволия..... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 7:44 Заглавие: |
|
|
на изпит по електротехника
колежке, каква е честотата на тока в контакта?
-Миии.... тя не е еднаква навсякъде...
Колко са фазите на трифазния ток?
Ами две фази и нула!
 _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 12:09 Заглавие: |
|
|
В четвърти курс на техникума/електро-Русе/хващаме в час по практика една колежка ,връчваме и един променлив кондензатор,може би от Акорд,а може би и по-стар,във всеки случай достатъчно големичък и задаваме въпрос:КОИ СА ИЗВОДИТЕ НА ОИТОПЛЕНИЕТО?
След половин час се предаде и каза че тоно такъв не е срещала в учебника,но на по-простите им знае всички изводи. Пет години по-късно дамата вече беше инженер -завърши информатика.Години по-късно,работех в Нов содов завод в Девня имах колега,завършил Автоматизация на производството.Идва един ден и ми иска омметър.Викам му"За какво ти е,оттатък нали имате/в съседната стая/?"-Той ми обяснява,че нещо не работел.На въпроса ми "Как да не работи?Преди молко го ползвахме" той ми отговори"А бе тази глимка свети,ама малко мига.Проверих я с омметъра и ми показва че е прекъснала.Ама как да е прекъснала като свети?" Това е, колеги-човещина.Има инженери,които не могат да си сменят бушона в къщи,а аз имам познат,който може би още не е успял да си вземе диплом за средно образование,но е един от доайените на УКВ спорта в България.Не му остана време за училище от радиоклубовете. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 12:53 Заглавие: |
|
|
Нешо май се бъзикате с даскалите, а!Обръщам се към ученик, който ми закъснява в час с думите:
-Много ти е голяма времеконстантата!
-Защото съм голям капацитет - отвръща ученика. _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 17:47 Заглавие: |
|
|
Заради забележката ми ли млъкнахте? Даскалите са два вида. На едните не им пука, когато се подиграват с тях, защото са свикнали, а другите – просто си го заслужават. Действайте смело, без да ви пука! _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 20:35 Заглавие: |
|
|
Е вие просто не знаете как се прави входна характеристика на NPN силициев транзистор, просто се гледа обратното(макс) E-B от справочника (в случая 5V) след това се чертае извита дъга отдолу на която се разграфява от от 0 до 5 волта. Така по вертикалата се нанасят съответните токове при определено напрежение В-Е в права посока, незнайно от къде взети. Така и това ще рече че според даскала този силициев преход работи макс на 5 волта. Транзистора беше 2Т7533. Егати чудото - PN преход 5 волта Това беше за изчисляване на усилвател 10W.
Същия учител ми чарта и развивката на синусоидата на сигнала и вика трябва работната точка да е по средата че да може и отрицателната полувълна да се събере в характеристиката. А че е противотактно стъпалото и всеки транзистор работи за своята полувълна...
Както и да е, "ЖИ-Е-СЕМ е стандарт, изключете си мОбилните станции, в час сте!"  |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 21:23 Заглавие: |
|
|
На лекция в меи-то по времето когато мобилните бяха рядкост и обикновено се носеха на кръста - да се виждат
Почва да звъни телефона, цялата зала утихва, даскала си спира лекцията. 120 души поток и един мобифон . В един момент един колега се пресяга към кръста на съседа си, откача телефона, и вдига.
- Ало? Да.
След което го подава на собственика и казва:
- За тебе е.
Малко цитати от преподаватели:
"тоя вектор за сега ще го оставим да се мандахерца тука"
"начертайте си в тетрадките една координатна система, абсцицата да е около 50 милиампера"
"колеги за господин Шипков 5 ампера е късо съединение, ама при нас това е ток на празен ход" (на лекция по Силови електронни преобразуватели)
"в перверзията колеги няма нищо лошо. все пак в превод това означава "друга версия" "
"...представете си колеги една автоматизирана система за производство на дамски обувки.. леви.. така че като тръгне към вас любимия образ (с 2 леви обувки) да завие надясно и ви подмине"
"тука колеги канцелираме"
"командите в С++ се пишат с малки РЪКОПИСНИ букви" (от учебник издание на ИУ- Варна
"какво е колеги краен автомат? краен автомат е... аааа.... краен автомат е... един автомат за кифлички"
"какво вика DMA контролера на процесора? вика: "Дай ми шината!" процесора си завършва командата и вика: "На ти шината!" _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 22:36 Заглавие: |
|
|
Какво е мнението на Шипков по въпроса?Сигурно е смешно  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 7:09 Заглавие: |
|
|
Тока не тече, той шурти! _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|