| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 7:27 Заглавие: |
|
|
| За съпротивлението в базата стойности от 0.1 ом са от съществено значение за режима.Какво имам пред, вид ако съпротивлението в базата е 1.2 ом, то 1.25 или 1.15 ом може да вкара транзистора в режим. Tова съпротивление измества работната точка на транзистора и тъй като напреженията са високи ,а токовете големи малките толеранси са от значение.Моя съвете да сложиш термометър и да почнеш да променяш това съпротивление в малки граници, като следиш температурата, щом започне да пада подбираш опитно ,ако не се получи пробваш с друг транзистор от същата марка .Също така на пазара се появиха премаркирани транзистори затова виж в даташита точно какъв е оригиналния транзистор има ли или няма вградено съпротивление и диод и т.н. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2005 18:26 Заглавие: |
|
|
| Гледам там на драйверното стъпало едно кондензаторче 100 мф/100в.Смени го.Това дето имаш спад в осцилограмата също( много )не е добре.Не се вижда и цялата схема,но на 50-те волта трябва да имаш диод и кондензатор на 160 в.Смени ги и двете. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 20:05 Заглавие: |
|
|
| Не виждам ,ако колегата се е справил с дефекта ,защо не е написал как го е направил. |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 20:29 Заглавие: |
|
|
Да ELP. Успя ли да го поправиш ? Ако да ? Как ?  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 7:21 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за предложенията ,не съм успял още, смених и драйверния ,кондензатори съпротивления ,накрая възникнаха други по-неотложни работи и го оставих настрани. По нататък ,ако успея да го преборя ще напиша. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 10:30 Заглавие: |
|
|
ELP, Щом ти си се видял в чудо с този монитор едва ли ще мога да ти кажа нещо което не знаеш но само като идеи:
При окъсяване на бобината за ХО съм забелязвал дефектации и на други елементи в веригата за ХО, прекъснали или окъсили кондензатори в корекциите, диоди с термични поръжения които изглеждат здрави при измерване и проблемни дросели. Провери най добре всичко в веригата и от другата страна на бобината за ХО.
Успех, |
|
|
 |
Zmeika Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 18:33 Заглавие: |
|
|
След всичко написано чак ме е страх да изкажа мнение ,
но ми хрумна нещо:
Нищо не споменаваш за " Монитора -Донор" от който си взел кинескопа
със отклонителната система.
При него развивка и ТХО също ли са разделени?
разгледай му схемата и помисли дали не трябва да вземеш и още някой елемент от него( или да премахнеш от твоя) за да се изравнят индуктивности и капацитети по цялата верига между колектора на мощния транзистор и маса независимо че мерени на индуктивност бобините както казваш са почти еднакви,
а мерени на съпротивление?
дали съотношението L/R им е еднакво?
Пожелавам ти успех. _________________ Поне опитвам да не го развалям повече |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:43 Заглавие: |
|
|
| Момчета ,идеите са много интересни ,за съжаление монитора донор го разчасти моя колега ,но ще видя схемата по модела. Единственото което не съм сменил е товарния трансформатор в колектора на KSC5088 Може би не мога да настроя резонанс ,Q фактор или нещо друго ,но засега ,понеже монитора си е мой ,а си оправих един 19 инчов СТХ ,не съм на зор. Като намеря свободно време ще продължа и ще докладвам -просто от спортна злоба и любопитство. Между впрочем има ли този монитор вход в сервиз ,защото зеленото му е малко в повече? Последното- имах предвид G54- ката . |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 0:55 Заглавие: |
|
|
| Аз имам G54 и от user-менюто му може да се настройва съотношението на RGB. А от какво се е прецакала ОС на предишния кинескоп? - да няма и друг скрит дефект? |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Окт 05, 2005 14:19 Заглавие: |
|
|
ELP пробвай транзистор с вграден диод . Гледам този KSC5088 и BU2523AF нямат . Имам 2 еднакви монитора СТХ PL5A/1555е/ модел х-50 но с различни кинескопи единият е на LG и е с 2sc5296/с вграден диод/ а
другият е с PHILIPS тръба и краен на тхото не си го спомням сега но със сигурност беше без диод. Единият е с изгорял краен на тхото /сега го мъча и по форума съм писъл/ а другия с пробит аноден кондензатор ама това е друга тема мисълта ми беше че исках да ползвам само транзистора но не стана. |
|
|
 |
|