Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Охрана...?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
roskoadmin
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2005 13:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички които изкат да ми помогнат,бях си набелезал две фирми които са близо до мен те са Инсас ООД и BsE.за сега нямам планове как да е направя,трябва да наберам материял и другата седмица ще имам консултация с къководителя и тогава ще уточним подробности какво да включва.
Моята идея е за сега бежични датчици в стаите (5-6 на брой стаи) + гараж(може и таван,мазе) с централа която да праща сигнал до полицията и GSM.Противопожарна охрана-пожарна и GSM, ГАЗ сигнализация за кухнята-против изтичане-тай като навлиза централно газофициране,сигнализация против наводняване,видео-домофонна система.Мислиа и видионаблюдение ....... да не стане много кич.
Входната врата да бъде електрическа- биометрична,с код,карта,Master key system,електромеханична....
Това се сещам ако вие се сетите още нещо което може да се сложи пишете.Намерих разлини принципни схеми на свързван,принцип на действие на датчиците,GSM и телефонни модули..
Имам и задача да направя,например при влизане в гаража да се пуска автоматично осветлението,с прекасжане на лач или други начин.
Пак благодаря за всичко.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2005 14:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Бе ти под дом посолство в Ирак ли разбираш?

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
roskoadmin
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2005 19:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ходих до Инсас,те биях много любезни и ми дадоха наставления как да стане.....Аз останах много изненадан от това гостоприемство от тяхна страна..
Върнете се в началото
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 03, 2005 2:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е похвално за тях, ако всички БГ фирми бяха такива .... но не всички са.
Относно идеята ти, добра е, но като псоменава пожарни датчици, просто ще ги слагаш или искаш наистина централата да има такив функции, в смисъл да не се набуташ, ако ти с епадне кофти изпитващ който иска да се зяжда и ти си писал че има и такива функции 100% може да те прецака за нефункционалност, към тези централи има един куп изисквания, които определено няма да ти стигне времето да реализира дори и на хартия, а и няма смисъл, та внмавай с дума пожароизвестяване, има изпитващи които просто си търсят повод да се хванат, еле пък попаднеш на някой дето е имал земане даване с тая област ......
За Газ сигнализаторите, ако мислиш ти да го проектираш свирка, там мога да ти дам готов, тъкмо като за такъв тип употреба , домашна Smile

А един въпрос, като казваш биометрична система за вратат каква точно визираш, предполагам пръстов отпечатък.

Относно паленето на лмапата в гаража, ами защо да е бариера, нали е имаш охранителен датчик, а бариера триабва да има за да не се затвори вратат ако има нещо под нея, но тя си е с други функции.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 03, 2005 15:06    Заглавие: Отговорете с цитат

ЗА съжаление е така малко са тези фирми,който помагат.Мислех да ми спестя това,но в втората фирма която бях посетил се оказа гараж в блок.този които слагаше алармите почна да ми обяснява ...... и дойде шефа ми и му каза"хайде почвай да слагаш че много сме забавихме и изоставаме....." с две думи не се занимаваи да му обясняваш....
Както и де...!!!!!
Ще обмисля това с противопожарната централа.От ИНСАС ми препорачаха алармена ц-ла в която може да се поставят противопожарни датчици,като се задеистват идва СОТ и те викат пожарна.Казаха ми че за пожарна централа трябва да има и човек и той да вика пожарна,четох за една която сама известява пожарна.
Може ли да ми пратиш схема на газ сиг-циа ....
За вратата,точно прастов отпечата.
Датчика от алармата да задейства лампата ли? ако "да"-как да се свърже или имаш предвид тези халохенните лампи с датчици....(ако имаш схема ми я прати).
"а бариера триабва да има за да не се затвори вратат ако има нещо под нея, но тя си е с други функции"----бариерата трабва да баде от едната каса до другата,при прекъснат лач няма контакт за задестванена затварянето и обратно...нещо такова ли имаш предвид.може ли да ми дадеш примерна схема.
Върнете се в началото
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2005 1:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи аз ще ти дам сехмата на сензора ама ми дай емаил.
А за другото, значи ти ще разработваш централа или ще ползваш готова в проекта,какво се иска от теб.
А за пожарната централа няма такова нещо, има обекти за които се изисква да има присъствие по съвсем други съображения, то зависи от класа на обекта и от това клко е голям.
На повечето пожароизвестителни централи се слага дайлер който автоматично сигнализира в пожарната, но той не се задейства веднага при първия сигнал, има си степени на пожар, които зависят от това кога е получен сигнала, от колко датчика и др. такива. Дайлера обикновенно е външно у-во което просто се закача към изход на централата.
Относно гаража, ами оптичната бариера предпазва хора и коли дане ги затисне вратата, задължителна е дори и в африка тя си върви в комплект с контролера на вратата, имам итакъв контролер разработен, специално за бариери и плъзгащи врати, и това мога да ти дам, не ми трябва. Имам и разработка на оптична бариера, но нея не мога да ти дам, мога да ти помогна обаче за нея ако сеналага да я правиш, но принципно това е готов елемент който се купува както и охранителния сензор, няма да седнеш и него да проектираш я.
А за лампата, ами варианти много, просто се връзваш към охранителния датчик, вариант 1, централата ако е интелигентна може да изпълнява задачи, ако стане това да направи онова. Принципно доста често осветлението се включва за време при активиране на вратата, това го прави самия контролер на варатата, но в повечето системи той си включва негово си осветление а не това на гаража, просто на автомата за вдигане има сложена лампа Smile
Върнете се в началото
roskoadmin
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2005 12:15    Заглавие: Отговорете с цитат

е-мейла ми е [email protected]

Изискания за сега нямам за поекта,другата седмица трябва да ги уточним с ръководителя.Мисля да използвам готова на Инсас алармена централа с датчици за пожар.
прати ми за гаража каквото можеш и до където ти стигат правомощията ти.Мойе да ми напишеш кое е устройството и има ли в интернет описание на него.......как действа........
Ако централата не е ителигентна как мойе да се направи с осветлението...Осветлението трябва да се задейства и през друга врата (например от къщата да влезеш в гаража).
Върнете се в началото
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2005 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами тихубаво го мислиш ама не знам дали ще стане точно както го мислиш. Не че не съм виждал подобни курсови работи, но те са голяма рядкост, да те накарат д позлваш нещо готово, вс епак ще ставаш инжинер, все си мисля че ще искат проект на централа, но дано не е така.
Относно гаража, ами там у-вата са гоови , ще т пратя и схема на контролер, без модула за ДУ, ако ти потрябва случайно.
Върнете се в началото
angele
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Чакай сега...за идеен проект ли говорим,или за практическа реализация?
Щото като е за идеен проект-отивай в близките фирми,дето предлагат съвместими изделия и работата ти е готова,направи алгоритъм и план кое -как- да-работи и кое-как-да се-свърже.
Примерна конфигурация всяка фирма,продаваща такива модули ще ти даде/това им е е работата/
Ако е за практическа реализация,с модули ,разработени от тебе-това си е непосилна задача и е съвсем друга тема за разговор
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 11:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами донякъде съм съгласен, ама не баш .. ако е само да се нарави проект използвайи готови компоненти, занчи 90% от писанията са безсмислени, поне от моите тъй като са насочени км проектиране.
Относно преоктирането, непосилна не бих казал, да с епрокетира на хартия трябва да е по силите на всеки студен, ако не е причината е само една, че не се е напънал да научи нещо. Самата изработка вече е мак по съмнитлена, но до някъде трябва да го докара, иначе бъговое по нещо такова, особенно с комуникации и т.н. могат да се оправят с месеци, зависи колко е сложно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети