Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема за токоограничаване?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
YURI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 15:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега ТоНи много добре съм прочел темата ,човека е написал "схема за токоограничаване" и точно затова съм дал схема на генератор на ток.Явно иска като си прави разни опити дори и нещо да е сбъркал да не прецака схемата като и ограничи консумацията.А това ,че иска и схема на стабилизиран регулируем токоизправител е нещо съвсем друго, и никъде не видях да пише "прецизен стабилизиран регулируем токоизправител". А схемата която съм дал може да се върже на всеки изход на такъв регулируем токоизправител и да се ограничава тока /схема за токоограничаване/.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

На изхода .. да, и макар ч еима някои доста серизни недостатъци в ози вид ще ограничава, ще се получи регулатор с падаща характеристика, т.е. такъв тип токова защита, но свързано директно към захранването, което не знам защо си помислих че предлагаш ще с естреми да поддърж тока.
Върнете се в началото
YURI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък си мисля , че много по-просто щеше да се получи ако младежа просто беше написал каква конкретна схема търси , дали на регулируем токоизправител със защита по ток / от късо / или с регулиране /ограничаване/ на изходния ток.И в двата случая схеми колкото искаш.
Лека вечер на всички!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

като става дума за пари Smile готовото май е по добре
http://neomontana.dir.bg/kit132.htm
http://neomontana.dir.bg/kit8.htm

723 интегралката е класика Smile втория модул е само 1,80 лв но е до 1А ако ти трябва пове4е се слага един 2н3055 с схема дарлингтон заедно с VT1 и намаляш R6 Cool Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети